Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Elessar. Aké AD užívaš?
VAFRAN...ak sa to da vydrzat, pockaj si na lubovnik od RNG. pripadne vyskusaj 5-htp. niektore studie hovoria o AD efekte omega 3. jednoducho prirodnych veci, ktore sa daju vyskusat je pomerne vela. nehovoriac o sile pozitivneho myslenia a roznych technuikach meditacie. rovnako aerobne aktivity su pri depresii velmi fajn. synteticke lieky by som si na tvojom mieste nechal ako poslednu moznost. ja sice lieky uzivam, ale pomaly vysadzam. ked som ich zacal brat, takmer nic z vyssie uvedeneho som nepoznal, inac by som pravdepodobne postupoval inak.
Navi.a spol.Chcel by som Vas poprosit o radu.Po dlhšom vahaní som sa rozhodol vyskúšat ličbu pomocou lubovníka.Ja som ti už písal. Kupil som siFELISIO,425,ale zatial bez efektu. Mal si asi pravdu že je slabí adrahí .Neberiem žiadne AD už niekolko rokov aj ked lekari ma do toho tlačia.Necitim sa dobre,ale s AD sa citim ešte horšie.Už som sa asi zmieril s tym, že lepšie asi už nebude.Jdine čo roky berim je RIVOTRIL.NA NOC.Ked niekomu poviem že roky to tlačím bez AD tak tomu nikto neveri...hlavne lekar.Mavam dost velke depky hlavne v poslednej dobe.a robí mi to velké problemi zapajat sa do aktívnejšieho života.V piatok idem na kontrolu a určite mi bude navrhovat AD. čo by si mi poradil?
dlhsie som neinformoval ako som na tom s vysadzanim AD, takze pre tych, ktorych to zaujima: synteticke AD uzivam uz "len" 1 tabletku denne + 1 tabletku kazdy druhy den. z povodnych troch denne som sa teda zatial dostal na nejaku polovicu. momentalne som dost v strese, lebo som na sluzobke, ale po navrate chcem znizit na 1 tabletku denne. k tomu beriem omega 3 s vyssim obsahom EPA ako DHA. takto postupne znizujem AD uz asi nieco cez mesiac. v pripade potreby, co mimochodom bolo iba 3 krat, zoberiem jednu kapsulku 5-htp a o tri hodinky som v pohode, pricom citim, ze efekt trva dlhodobo. nakolko verim, ze vela, mozno dokonca vsetko sa da zvladnut "hlavou", vsetko sa snazim podopriet pozitivnym myslenim, takmer kazde rano meditujem. takze tolko moja aktualna situacia :)))
Elessar. Aj Bukovský robí chyby.
Ja som po 5-HTP prvý krát po tridsiatich rokoch do veľkej miery stratil derealizáciu. To pred tým nedokázali žiadne syntetiká.
NAVI...nie, morava nehrozi, tam ide cez vikend priatelka, ja momentalne pisem z litvy.
a aby to nebolo uplne od temy, tak som si pred nastupom do lietadla musel dat 5-htp, lebo som bol v takom strese, ze koniec :)))
...k tomu bukovskemu...mohol sa aspon opytat, preco si myslim, ze k relapsu doslo tou detoxikaciou...ja by som bol spokojny, ze sa na to nevyflakol a on mozno tiez, lebo by sa nieco nove dozvedel. ked som mu davnejsie pisal o tom, co by som mal jest pri depresii, vtedy nevahal pozvat ma k sebe do ambulancie...samozrejme nepredpokladam, ze konzultacia by bola zadara :))) ...a aj z tohto pohladu si coraz viac vazim RNG za to, co robi a za to, ze na tom nezaraba, ale dokonca preraba... bodaj by takych ludi ako on bolo viac.
...ale ja na bukovskeho tazke srdce nemam, kazdy musi z niecoho zit.
pre luciano:Ja som kupil 5-HTP v Bratislave,v predajni RNG.Nemalli ho sice vobec vylozeny,ale staci sa opytat predavacky a da ti ho.Stal 396 Sk a je v nom 120 tabliet.Je pod nazvom 5-HTP (50mg).Zatial ho beriem na noc,lebo uspava.Neviem este posudit jeho antidepresivne ucinky,lebo ho beriem kratko.Zda sa mi,ze sa po nom rano zobudzam viac dobity a malatny,ale mozno je to len docasny jav.Treba skusit.Je to velmi individualne.
RNG. Aký je rozdiel v efektívnosti 5-HTP, keď ho zoberiem na lačno, pred jedlom, počas jedla a po jedle?
Navi, len aby si neskoncil niekde v labaku ako pokusny kralik. Radsej to nikomu nehovor;)