Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

jaja

dalej mám ísť v júni na zber čerešní do nemecka, a mám obavy, že to fyzicky nezvládnem, ale asi sa veľmi sledujem, minulý rok to bolo bez problémov. už je to zaplatené, vybavené! možno mi nakoniec prospeje fyzická práca, nebudem myslieť na chujoviny a sledovať samú seba!?

jaja

ahojte, dlho som mala pokoj, ale teraz ked prišli dalšie povinosti do školy, tak sa mi objavujú príznaky stresu, búšenie srdca, klepanie rúk. to znamená, že táto škola mi vôbec neprospieva, mám pred sebou obhajoby+štátnice, tak dúfam, že to zmáknem...

navi

Elessar. Máš pravdu v tom, že depresia môže byť pre človeka prínosom v zmysle, čo ťa nezabije, to ťa posilní, ale s tou schopnosťou liečiť všetko si to trochu prehnal. Určite mi optimizmus pomáha zvládať depersonalizáciu, ale pochybujem, že je až natoľko borec, že dokáže zvrátiť poškodenia v mozku, alebo neschopnosť organizmu vyrobiť si nejaké látky potrebné v mozgu, ktorá nieje spôsobená psychikou. Ono v depresii, ak chce človek ako tak existovať, tak si vlastne pesimizmus ani nemôže dovoliť, pretože by to bola jedna veľká katastrofa. pesimizmus si môže dovoliť zdravý človek, ktorý má rezervoár na to, že sa ako tak cíti aj s tým pesimizmom. Ale človek z depresiou si pesimizmus nemôže dovoliť, ak nechce skončiť ako troska, alebo samovraždou. Optimizmus vlastne dáva človeku aj energiu hľadať optimálne lieky alebo potravinové doplnky na zlepšenie svojho zdravotného stavu.

fidorka2

elassar - ďakujem Ti za tie úprimné kritické slová, skutočne ľutujem že som sem tie príspevky napísala, no sľubujem že sa to už nestane.

rencaa

ahoj elessar :)
vysetrenie? dobreeeee :) stitna zlaza je podla vysledkov krvnych testov zrejme v poriadku, 19. mam este ist na sono, ale uz ani nedufam ze tam nieco bude, takze usudzujem, ze tie stavy malatnosti, priberanie a vsetko ostatne su vedlajsie ucinky AD.
preplnena schranka vravis? na gmail? to musela byt ina zrada :o)))
no veru, mam aj ja radost z face of agony, ze sa dala na cestu pozitivnych myslienok. dufam ze coskoro zmeni nick, tento jej vobec nepristane ;)
ja som sa vlastne tiez rozhodla, skoncit so zivotom naruby :o))
inak som patrala po tych antidperesivnych lampach ako pisala palma, nasla som, volala, pisala... ziadna odozva, skusim este raz

RNG

navi, co brat kedy zavisi od doplnku(tiez to iste plati pri kombinacii jediel)
Napr enzym na cisrenie tela sa berie hodinu pred jedlom, ten isty enzym na travenie jedla sa berie s jedlom.
Oreganovy olej ako koreninu beriem hned po jedle.
Mineraly sa beru s trochou jedla.
Doplnok zinok neberies s jedlami obsahujucimi zelezo. To iste plati na aj na kombinaciu med a zelezo.
Zase na kosti treba brat spolu kombinaciu vapnik, horcik, draslik bor a vitaminy D a K plus trochu jedla obsahujuceho aminokyseliny a RNA.
Vseobecne, na prazdny zaludok dosiahnes maximum absorbcie do krvi, ale niekedy to nie je spravne a postupna, hoci aj nedokonala absorbcia je pre telo lepsia(napr ovocne stavy /cele ovocie)

RNG

varfan,uplne suhlasim s tebou, ze sila vole je casto ovela viac, nez rozne doplnky, hlavne pri nervovych poruchach .
Ale napriek tomu, kazda troska pomoze, takze by som doplnky nezanedbal uplne.
A napr nedostatok mineralov sa neda nahradit pevnou volou.
Tam mas na vyber:
alebo zmenit dietu,
alebo zlepsit travenie
alebo si ich dodat ako doplnok.
My nemame v tele nuklearny reaktor, ktory by vedel vyrobit prvky jeden z druheho.