Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
jaja.. na sebe som si vsimla, ze ked mam niekomu o nejakom probleme rozpravat, ze ma to nuti nejakym sposobom sa tym zaoberat a castokrat sa mi stalo, ze pri formulacii myslienok som sama na nieco prisla. mozno prave fakt, ze budes hovorit s clovekom, ktory ta nepozna, ta privedie k inemu sposobu rozmyslania nad sebou a .. prides aj sama k jadru problemu a tym aj k jeho rieseniu. ked tam pojdes, nezamieravaj sa potom ale na to, ze to je iba 1x
Kúrňa. Dneska je tu ale ukecaný deň.
akože chccem tam ísť, len som čakala, že ma skôr objedná, no žial, nevydalo aj pri viacerých pokusoch. možno mi dá nejaké cenné rady.
asi sa potrebujem niekomu vyrozprávať- nazaujatému, a ešte ked ju za to aj platia:-) ale nie, vieš neviem aké to bude pred cudzím človekom, ako na mna zapôsobí, netuším... preto mám obavy, či 1x bude na niečo dobré!
jaja, nemas za co, aj nabuduce :)
k psychologicke ist? skus, za to nic nedas. ale ak pochybujes o zmysle, nechod. mozeme filozofovat a analyzovat veci aj tu :) viac hlav viac kapusty :)))
jaja ahoj, ja som bola 2 x a na tretom to chcem skoncit, je pravda, ze aj ona ti moze pomoct, ja ale nie som na to typ, nerada rozpravam o svojich problemoch, ktore ma kazdy, psychologovia si pravdepodobne myslia, ze depresia je len psych. zalezitostou, co my co tu chodime dobre vieme, ze to tak nie je, je to len zcasti psych. zalezitost a teda aj ona ti moze pomoct iba scasti,skus si zvazit nakolko ju potrebujes ale ked si obj. tak chod, aspon uvidis, ci ti jej styl bude vyhovovat, mne moc nie, ja som typ cloveka, co nerad rozprava, vacsinou velmi pomaha ukecanym ludom, ktori sa potrebuju vyrozpravat
chýba ti oddych a relax- mám pocit že si ako ja,ked mám problémov plnú hlavu (každý má svoje, kt. sú pre neho tie naj...), proste ked ma pohltia, chodím ako telo bez duše, z tohto stavu sa musíš naučiť preberať, nepripúšťať si, že všetko je zlé, hľadať radosť... podla mna ani AD ti nezaberu, ked budeš stále myslieť negatívne a nebudeš veriť...
fidorka, dom sa da aj predata kupit dva male byty.. napr.
a ked sa citis na to, ze ho nemozes opustit, potom sa pokus zmierit s tym. je to predsa tvoje rozhodnutie neopustit ho, kvoli zdravotnemu stavu.
a na kompenzaciu toho zleho si najdi nieco co ti robi radost. ak nemozes fyzicky zmenit situaciou, jedine co ti pomeze, je zmena nahladu na vec. ked sa hnevas, neskodis nikomu.. IBA SEBE!!!
ze sa hnevas je dosledok tvojich uvah, myslienok a tie zmenit mozes, tym sa ti zmeni aj nalada. bude ti lepsie. pre nikoho to nemusis robit. iba pre seba, a MOZES :) ver mi :)))
fidorka- skúšala si sjw 3x3 denne ako odporúča navi? isto to máš ťažké, to cítiť z tvojich slov, ale neprepadaj beznádeji prosím ťa, ty sa musíš podržať, hľadať pozitívne veci v živote. viem že to znie jednoducho- ale je to pravda, na mna ked to príde a nepoddám sa odchádza to preč, ked analyzujem ako mi je zle, a ľutujem sa , nebodaj mám ešte strach, tak sa toho zbavujem ťažko... držím ti päste, proste snaž sa hľadať v živote aj niečo čo by ťa naplnalo, nielen sa poddávať tomu čo ťa týra...
rencaa- dakujem za povzbudivé slová:-)))