Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
elessar, odkedy neberiem AD, citim sa omnoho lepsie, co je cca mesiac.
ale, neries to s tym mailom.. komunikacia prudi aj tu celkom fajn :)
predchvilou som pisala s kamoskou a ta ma strasila, ze sa mam tlmit, ked sa citim prilis sviezo, aby sa mi to nevratilo :)
tie lampy, ano tu na slovensku, 3 velkosti co do vykonu.. ale nenasla som nikde cenu, na telefone panacek sa mi vyhovaral ze je na jednani a zavola naspat, nezavolal, no a na mail ziadna reakcia.
No vidis, uz to tu mame . Hyperformin, tiez ucinny alebo podporujuci ucinok hypericinu.
A to je len prva zmienka.
Ktoviekolko tych latok, mozno len v stopovych mnozstvach je tam posobiacich pro a proti.
Luciano. urobili sme krok dopredu v záhade účinnosti ľubovníka. Už je len jedna otázka: Je to pravda, alebo nie. Čo si o tom myslí RNG?
...uz len jedna vec :))) RENCAA...tak neviem, ci to bolo u teba, ked mi system vyhodil hlasenie o preplnenej schranke, ale urcite som ti odpisoval...to pisem, aby si si nemyslela, ze som lajdak :)))
...pises, ze tie stavy malatnosti boli vedlajsi "produkt" AD. ty uz ale AD neberies, este stale byvas unavena? ak ano, mozno ti chyba draslik.
...a tie lampy si nasla niekde na slovensku??? lebo ja iba na zahranicnych strankach a boli take drahe, ze som sa na to vykaslal. ak sa ti podari niekde zohnat a za slusnu cenu, urcite daj vediet.
Fidorka, Jaja, skúšali ste?
www.sk2.goo.cz
...dobre, stacilo, lebo ma niekto obvini, ze tu okupujem cely priestor :)))
LENOCKA BA...tvrdis, ze nemas silnu depresiu. v tom pripade je to fajn, lebo mozes zacat u neskodnych prostriedkov, nie zrovna u syntetickych AD, o ktorych ty ani tvoj doktor dopredu nemozete mat ani potuchy, co s tebou narobia. ja na tvojom mieste by som vyskusal prirodne AD, ktore tu boli mnohokrat spominane a testoval by som, ktore mi pomoze...tak ako to robi NAVI. je ich neurekom: omega 3, ginko horcik, b vitaminy, tusim aj vapnik no a cielene antidepresivne 5-htp, st. johns wort. a myslim, ze je toho viac, na toto som si spomenul len v tejto chvili. no a nezanedbaval by som aerobne aktivity - minimalne 3 krat do tyzdna aspon 30 minut sa riadne vypotit pri nejakom sporte. velmi prospesna je meditacia, autogenne treningy, pozitivne myslenie. rovnako tak vsetky mozne cinnosti, ktore ti robia radost. ak mas zaujem dozvediet sa o svojom ochoreni viac, skus sa preluskat historiou tohoto fora + pripajam knizku, ktora mne osobne velmi pomohla:
David Servan-Schreiber: Ako sa zbavit stresu a depresie bez liekov.
takze ono to vobec nie je tak, ako tvrdia psychiatri: musis uzivat lieky, ina moznost nie je. to je jedno z navacsich klammstiev, ake som kedy pocul. moznosti je mnoho a na rozdiel od syntetickycj AD su ti, ktore som vymenoval vyssie neskodne. teda ak si napriklad pri behu nevyklbis clenok :)))
FACE OF AGONY...co mi depresia zobrala, o tom nechcem polemizovat, lebo su to hypoteticke veci. take uvahy o tom, co by bolo, keby... mozno by som isiel do zahranicia, zarobil tam kopec prachov a uz by som mal dom o ktorom davno snivam. mozno by som sa nemusel stahovat z miesta na miesto kvoli robote, mozno by som takmer 2 roky nebol nezamestnany,... mozno, neviem. viem vsak co mi dala: pocit hrdosti, vieru vo vlastne sily a v to, ze dokazem vsetko, co si zaumienim. poznanie prostrednictvom ktoreho sa mi zivotom kraca ovela lahsie, snad sancu byt lepsim clovekom. a urcite by som toho nasiel aj viac :))) dnes hovorim: o.k. depresia, pochopil som, mozes odist...
JAJA...mna tiez depresia zdrapila v mojom poslednom rocniku. v maji som mal mat statnice a vo februari som mal svoj prvy panicky atak v zivote...nasledovala depresia...neskutocne som sa bal, nikdy v zivote som nic podobne nezazil. k doktorovi som nesiel, jedina vec, ktora mi pomohla bola jedna kniha o sile podvedomia. ale nie o tom som chcel. nebol lubovnik, nebolo 5-htp, neboli synteticke AD (ja som k psychiatrovi isiel az dva roky na to)a napriek tomu som napisal diplomovku a uspesne zlozil statnice. takze ziadne strachy, lebo to iba privolava stres a vies dobre, co ti stres sposobuje :))) zvladnes to. a vies co bude potom? budes na seba hrda, lebo si kvoli depke musela na vsetkom makat ovela viacej ako ostatni. a hoci o tomto tvojom vitazstve nebude nikto vediet (teda, ak si ludom nehovorila, ze mas depky), ten pocit hrdosti a vitazstva samej nad sebou bude neopisatelny. drzim palec :)))
FIDORKA 2...jasne, mier bude najlepsi :))) baby ti tu radili kdeco, ostava mi len verit, ze sa nieco z toho pokusis praktizovat. coho sa vsak v tvojom pripade dost obavam je to, ze si prepadla depresii. v tom pripade prave zazivas absolutne dno a si tam, kde ja som bol este zaciatkom tohto roku. ono je to strasne tazke v tomto stave sa o nieco pokusit a chce to vela sily a vole sa z toho stavu pozbierat. ale ked som to dokazal ja, tak neverim, ze to nedokazu aj ini, napr. aj ty. ja som k tomu potreboval "iba" najst vieru vo svoje vyzdravenie (a trochu rivotrilu :)))) ale ked som vysadzal rivotril, opat mi bolo velmi zle, no ta viera vo vyzdravenie ma drzala. ak by nebola, spadol by som tam, kde som bol predtym. no a odvtedy uz presiel nejaky cas a ja pomalicky vysadzam AD. co ti chcem povedat? to co hovorim stale, viera vo vlastny uspech, pozitivne myslenie su velmi silne nastroje, ktorymi si mozeme pomoct aj vtedy, ked sa zda, ze dobre uz nikdy nebude. treba vsak najst v sebe silu zmenit pristup...je to ta najtazsia cast celeho procesu, ale zaroven najdolezitejsia.