Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

Ak si chcete prečítať celý Patočkov a Struneckej príspevok k standartizovanému extraktu ľubovníka bodkovaného, tak si ho môžete otvotiť na tejto stránke www.pmfhk.cz VZL 3/2003

navi

Decká, tu nejde o filozofiu, ale o dopátranie sa príčiny. Aby ste vedeli, na čo mi vlastne profesor Patočka odpovedal, tak na toto: List profesorovi Patočkovi, ktorý napísal toto: lubovnik.vesele.info
Dobrý deň prajem.
Som človek, ktorý má tridsať rokov diagnózu F48,1-Derealizácia a depersonalizácie cs.wikipedia.org Depersonalizace , a v odborných kruhoch nieje známy žiadny liek, ktorý by tento syndróm odstraňoval. Ja som pobral všetky možné aj nemožné lieky z oblasti psychiatrie, ale ani jeden z nich nedokázal derealizáciu odstraňovať. Potom som naďabil na St.Johns Wort od americkej firmy NBTY, a po 900 mg dávke naraz som zaregistroval strácanie derealizácie. Keďže sa mi tento americký ľubovník minul, kúpil som si nemecký Felisio a bral v takých istých dávkach aj s príhľadom na prezentovanú dávku hypericinu, a nič. Derealizáciu neodstraňoval. Skúšal som 2 druhy čaju, naprv bežný od fytopharmy a potom z väčším množstvom kvetov a listov od Refky, z asi 5x väčším dávkovaním než je doporučené, a nič. Naposledy som skúšal anglický tabletkový SJW , s rovnakým dávkovaním ako americký, a zasa nič. Na jednom fóre, kde zverejňujem svoje skúsenosti som dostal takúto reakciu: V akejsi vedeckej štúdií som sa dočítal, že aktívnejšou látkou v SJW je hyperforin a ten aj viac pôsobí na depresiu. Dokonca sa nezistil rozdiel pôsobenia hypericinu v závislosti od dávky, na rozdiel od hyperforinu, ktorého účinky sú od dávky závislé. Ďalej som sa dočítal, že americké normy predpisujú minimálny podiel 3% hyperforinu v extrakte, kdežto európske normy predpisujú percentá len pre hypericin. Preto verím, že SJW z ameriky sú kvalitnejšie.
Budúci týždeň by mi mal doraziť americký SJW vo väčšom množstve, aby som ho mohol brať dlhodobejšie. S pozdravom I.V.

RNG

nechcem povedat svoje podozrenia na farmaciu, aby ste si nemysleli, ze som divny a prilisne podozrievavy, ale farmacia dava najviac na vyskum tychto veci, aj ked vysledky z prirodnych zasadne utajuju, aby si neotvorili konkurenciu. Preto je moje podozrenie, ze o tomto vedeli uz davno a podla toho si vyroboli svoje extrakcie.
Kedze mnohe doplnkove podniky nie su v rukach farmacie, robia podla moznosti ucinne extrakcie, lebo zda sa mi, ze pri vsaetkych vedomostiach a peniazoch v tomto poli "nahody" su viacmenej vylucene.

navi

Profesor Patočka mi napísal:
Vážený pane,
nevýhodou přírodních léčiv, i když jsou zpracovávány farmaceutickým podnikem, je poněkud rozdílné složení závislé na zpracování drogy, ale také jejím pěstování. sběru, sušení a uskladnění. To platí i pro třezalku. Původně se myslelo, že hlavní účinnou látkou třezalky je hypericin a úloha hyperforinu byla podceňována. Výzkumy z posledního období ukazují, že hyperforin mi řadu biologických aktivit, z nichž některé se mohou uplatnit i při užití třezalky jako psychiatrického léčiva, zejména antidepresiva.
To co popisujete, je proto velmi reálné. Věřím, že se Vám dostane do rukou ten správný preparát, který zmírní Vaše potíže.
S pozdravem
Jiří Patočka