Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Ak si chcete prečítať celý Patočkov a Struneckej príspevok k standartizovanému extraktu ľubovníka bodkovaného, tak si ho môžete otvotiť na tejto stránke www.pmfhk.cz VZL 3/2003
Decká, tu nejde o filozofiu, ale o dopátranie sa príčiny. Aby ste vedeli, na čo mi vlastne profesor Patočka odpovedal, tak na toto: List profesorovi Patočkovi, ktorý napísal toto: lubovnik.vesele.info
Dobrý deň prajem.
Som človek, ktorý má tridsať rokov diagnózu F48,1-Derealizácia a depersonalizácie cs.wikipedia.org Depersonalizace , a v odborných kruhoch nieje známy žiadny liek, ktorý by tento syndróm odstraňoval. Ja som pobral všetky možné aj nemožné lieky z oblasti psychiatrie, ale ani jeden z nich nedokázal derealizáciu odstraňovať. Potom som naďabil na St.Johns Wort od americkej firmy NBTY, a po 900 mg dávke naraz som zaregistroval strácanie derealizácie. Keďže sa mi tento americký ľubovník minul, kúpil som si nemecký Felisio a bral v takých istých dávkach aj s príhľadom na prezentovanú dávku hypericinu, a nič. Derealizáciu neodstraňoval. Skúšal som 2 druhy čaju, naprv bežný od fytopharmy a potom z väčším množstvom kvetov a listov od Refky, z asi 5x väčším dávkovaním než je doporučené, a nič. Naposledy som skúšal anglický tabletkový SJW , s rovnakým dávkovaním ako americký, a zasa nič. Na jednom fóre, kde zverejňujem svoje skúsenosti som dostal takúto reakciu: V akejsi vedeckej štúdií som sa dočítal, že aktívnejšou látkou v SJW je hyperforin a ten aj viac pôsobí na depresiu. Dokonca sa nezistil rozdiel pôsobenia hypericinu v závislosti od dávky, na rozdiel od hyperforinu, ktorého účinky sú od dávky závislé. Ďalej som sa dočítal, že americké normy predpisujú minimálny podiel 3% hyperforinu v extrakte, kdežto európske normy predpisujú percentá len pre hypericin. Preto verím, že SJW z ameriky sú kvalitnejšie.
Budúci týždeň by mi mal doraziť americký SJW vo väčšom množstve, aby som ho mohol brať dlhodobejšie. S pozdravom I.V.
nielen bude ON UŽ JE FILOZOF
Navi, zachvilu bude z teba filozof prvej triedy:D
nechcem povedat svoje podozrenia na farmaciu, aby ste si nemysleli, ze som divny a prilisne podozrievavy, ale farmacia dava najviac na vyskum tychto veci, aj ked vysledky z prirodnych zasadne utajuju, aby si neotvorili konkurenciu. Preto je moje podozrenie, ze o tomto vedeli uz davno a podla toho si vyroboli svoje extrakcie.
Kedze mnohe doplnkove podniky nie su v rukach farmacie, robia podla moznosti ucinne extrakcie, lebo zda sa mi, ze pri vsaetkych vedomostiach a peniazoch v tomto poli "nahody" su viacmenej vylucene.
Profesor Patočka mi napísal:
Vážený pane,
nevýhodou přírodních léčiv, i když jsou zpracovávány farmaceutickým podnikem, je poněkud rozdílné složení závislé na zpracování drogy, ale také jejím pěstování. sběru, sušení a uskladnění. To platí i pro třezalku. Původně se myslelo, že hlavní účinnou látkou třezalky je hypericin a úloha hyperforinu byla podceňována. Výzkumy z posledního období ukazují, že hyperforin mi řadu biologických aktivit, z nichž některé se mohou uplatnit i při užití třezalky jako psychiatrického léčiva, zejména antidepresiva.
To co popisujete, je proto velmi reálné. Věřím, že se Vám dostane do rukou ten správný preparát, který zmírní Vaše potíže.
S pozdravem
Jiří Patočka
Odstránením depresie sa nemusí odstrániť jej príčina.
Odstránením príčiny automaticky mizne aj depresia.
Je depresia ochorenie, alebo len reakciou na ochorenie, či udalosť? Podľa mňa to druhé.
Prečítajte si: lubovnik.vesele.info
Depresia je vlastne syndróm z niečoho vyplývajúci, ale vždy je len dôsledkom nejakej poruchy.