Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Našiel som ho tu: www.psychoporadna.cz , ale zistil som, že podľa tohoto testu je depresia viac menej vecou postoja, a nie choroby samotnej.
Viete niekto o Hamiltonovej stupnici na internete. Nenašiel som ju.
navi, kozlik lekarsky(valerian baldrian..)je sucastou zmesi na spanie. . Ja ho mam trochu v 5-HTP, zmes chmel(hops), Valerian, a ine na spanie zatial nedovazam, lebo je na slovenskom trhu niekolko celkom dobrych, moj otec napr uz pred rokmi pouzival nejaku juhoslovansku zmes, vraj celkom dobru a ucinnu.
elessar- ja tiež verím, že to zvládnem, aj ked ma desí predstava obhajoby pred komisiou, ale koľkí to prekonali, snád mi pomôže aj SJW, a moja silná vôľa... ale ked som už zašla sem, nevzdám sa!!! díky za motiváciu:-)
navi- no jasne, lekári sú o tom istom- lieky, lieky, lieky- proste neviem či nezmením aj obvodáka, lebo ma dojal, ked mi predpísal na stres- xanax a na búšenie srdca- concor (xanax- návykový, concor- v lekárni vraveli, že berú starí ľudia na tlak)... pokoj s nimi, len ked človek musí, ale ja som musela dačo so sebou robiť, aspon základné vyšetrenia, aby som vedela, či je to ozaj stres...
Rng. Máš niečo vo svojom sortimente z Kozlíka lekárskeho?
Sony, na cistenie pluc pouzivaj NAC(N-acetyl cystein, alebo doma znamy ako ACC,) alebo oreganovy olej, ktore je okrem silne antimikrobialneho aj expectorant cize cistic hlienov .
Detoxifikacia chelaciou(organicke kyseliny, niektore ovocne a zeleninove stavy) odstranuje skodlive kovy ale zaroven znizuje hladinu aj uzitocnych mineralov v krvi, takze ked si ich nedoplnis, moze viest k tetanii a inym nervovym porucham.
Chelacia zeleninovymi stavami je ale pomerne bezpecna pre ich znacny obsah mineralov, takze nieco zoberu ale plno pridaju do tela(podla obsahu kyselin)
A este pre Elessara. Ty si ma varoval pred detoxikaciou, lebo si mal relaps a vratila sa ti silna depresia. Neviem co to bola za detoxikacia, ale pri tejto detoxikacii dochadza k detox. prrejavom, to zmanema, ze na zaciatku dochadza k zhorseniu stavu, z ktoreho sa chceme dostat. Ja som napr. ako fajciar si cistil dychacie cesty, a na par tyzdnov som mal bolesti pod hrudnou kostou a vykasliaval som vela hlienu - otrasne.
Ahoj Zaria. Ja som sa tej pani meracke zdoveril, ze trpim depresiou, ale ze by som systeticke AD nechcel brat, lebo ich neuznavam a ze by som sa chcel z toho dostat inou cestou. A ona mi len povedala, ze ak nemusim, tak nech ich radsej neberiem a ze to skusime vyliecit odstranenim lozisk. Ja viem, ze MUDr. Jonas vraví svojim meracom, aby nezasahovali do liecby psychiatrov a ze oni aby len detoxikovali. Tak som sám zvedavy, ako to dopadne. Ja sam uz tiez niesom naivka, lebo som skusil vselico, co som nasiel na nete, ale okrem L-tryptofanu, ktorý je ale velmi drahy a 5-htp mi nic poriadne nepomohlo.
Tu je ale problem, ze to cistenie je velmi zdlhava vec a na odstranenie jedneho problemu je treba riesit viacej toxickych zatazi, takze treba byt trpezlivy. Ale hlavne mi ide oto, ze jeho detoxikacia riesi priciny vzniku chronickych problemov. Ja tiez nechcem skusat cely zivot co mi pomoze, ale dufam ze nieco zaberie. Ale uz ma to dost vycerpava. Tiez sa chystam v lete na bicykel, lebo to je tiez uzasna vec.
Navi.,velmi zaujimava je uvedena literatura. A prekvapil ma uzasny vyber vyrobkov s podobnym zlozenim(aspon sa nazdavam, podla percenta hypericinu, co vsak zrejme moze byt klamlive, ako z toho clanku na hyperformin vyplyva)
a to len otvara nove stranky, v uvedenej literature su zmienky aj inych vlastnosti St Johns Wort, antiviralne, antibakterialne a pod, co ma nijak neprekvapuje, ved takych rastlin je dnes desiatky tisicov.
Ja ako stary konzervativec a opatrnik sa ale koncentrujem na latky , ktore su lepsie preskumane a pouzivane mnohymi z mojich lekarskych zdrojov informacii, teda take, ktore maju mimoriadne silnu aktivitu, nie kazde zname.
Z rastlin napr znamycych protirakovinnych(je ich vyse 3000 zatial)hovorim snad o 15tich zhruba.
A to len tych, ktore sa skumali uz pred rokmi a dodnes pouzivaju na roznych klinikach, ktore sa sustredia na hlavne alternativny pristup k liecbe rakoviny, tj prirodne latky miesto chemoterapie ziarenia a operacneho odstranovania(amputacie...)
Aj v tych klinikach vidno postup, zacali klasicky, ku klasickym metodam pridavali prirodne az skoncili skoro celkom na prirodnych.
No ale to uz asi prilis odbacam z tejto temy depresii a nervovych poruch v snahe branit prirodne pred syntetikou vseobecne.