Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

Je depresia prejavom choroby a stavu alebo chorobou a stavom samotným?

Existujú 2 druhy depresie:
- Exogénna: dochádza k nej z príčin, napr. po rozvode, po strate zamestnania, pri finančných problémoch či kvôli smrti milovanej osoby.
- Endogénna: je výsledkom vnútorných biochemických pochodov. Choroba môže byť spôsobená nerovnováhou niektorých hormónov alebo narušením chemických procesov v mozgu. Pokiaľ ide o genetiku, niektorí odborníci si myslia, že sa u depresie objavuje tendencia, že môže byť dedičná. Depresia môže byť spôsobená zmenami hladiny serotonínu a noradrenalínu, čo sú chemickí poslovia v mozgu. Jedna z teórii predpokladá, že príliš veľa alebo naopak, príliš málo týchto poslov môže narušiť "cestu radosti" v mozgu, a tak pacientovi spôsobiť problémy, pretože nedokáže zažiť pocity šťastia, ani oceniť pekné veci.
Pri exogennej depresii môžeme hovoriť o stave a pri endogénnej o chorobe.
Zbavíme sa depresie ak sa zbavíme jej príznakov? Áno, zbavíme, ale nezbavíme sa toho, čo depresiu spôsobilo a spôsobuje. Pri exogénnej depresii je to udalostná záležitosť , pri endogénnej chorobná.
Ak sa zbavíme depresie pri udalostnom spúšťači, máme po probléme, keď sa jej zbavíme pri chorobnom spúšťači, nemáme po probléme, pretože hlavný problém tu ostáva, a tou je choroba, ktorá depresiu spustila. Môžeme namietať, že aj choroba je udalosťou, a udalosť je chorobou, a to napríklad ťažká autonehoda s následným ochrnutím, ale aby sme to upresnili, tak pod chorobou tu myslíme chorobné postihnutie v mozgu.
Dokázať sa zbaviť depresie nieje nič ťažkého v porovnaní s odstránením chorobného postihnutia v mozgu. Je zaujímavé, že o depresii sa hovorí ako o chorobe, a napríklad o depersonalizácii a derealizácii (skratka DPDR) ako o symtóme. Pritom DPDR je primárnym prejavom choroby v mozgu, a depresia až sekundárnym. Nieje správne nazývať depresiu chorobou, pretože depresia je len psychologickou reakciou na udalosť, či už je tou udalosťou životný príbeh, alebo choroba v mozgu.

RNG

navi, dobry clanok.
Mimochodom CO2 extrakcie sa tu uz celkom rutinne robia, hoci su samozrejme ovela drahsie nez metanolove a etanolove(tekuty CO2 v nizkych telotach a vysokom tlaku). Ine ako hexan, aceton a dokonca trichloretan su uz aspon v doplnkovom priemysle USA uplne von(GMP produkty sa neexterahuju jedovatymi latkami!)

navi

Face, myslíš ako na živo? Tak si pokecaj, ale nekecaj len o tom, ako ti je blbo, pretože to ľudí nebaví. Ľudia majú radi zábavu a nie chorobné reči. To je téma pre staršie dámy zavalenými chorobami. Myslím si, že najdôležitejšie v tvojom stave je chorobu ignorovať, nepoddávať sa jej, a byť aktívnou, aj keď ju máš. Proste sa správať tak, ako keby si ju nemala. Samozrejme v únosnej miere, nie ako vrcholový športovec. proste je dôležité, aby si stále niečo robila, aby si nemala čas sa utápať v prejavoch svojej choroby. Ber to ako beh cez prekážky. Tí zdravý tie prekážky nemajú, takže to majú trochu ľahšie. Ja hovorím, že my sme dostali do cesty prekážky preto, lebo máme tú výsostnú schopnosť ich zvládnuť. Svojim spôsobom to je vyznamenanie, že nám osud nadelil prekážky s vedomím, že nie sme žiadne bábovky. Ja to beriem tak, že tí zdraví ešte nie sú tak dobrí, aby boli schopní, takéto prekážky zvládnuť. Takže ja svoju chorobu beriem ako výzvu na popasovanie sa s ňou, a nie rezignáciu v sebaľútosti. Tá je pre úplných začiatočníkov. Zdá sa mi, že už aj ty si pokročila z tohoto sebaľútostného stupňa vyššie, aj keď možno ešte nie na trvalo. Ale to príde, ak vytrváš. Tak čo, pokecali sme si? Aspoň monologicky.:-)))

face of agony

Preco mi nikto nerozumie? Preco sa ma nikto nespyta ako sa citim? Ci mi netreba pomoct? Ake mam problemy? Preco ludia nechcu pocut pravdu?

navi

zo stránky zena.centrum.sk
Čierne ríbezle

Len žlté, čerstvo zozbierané listy obsahujú látky v účinnom množstve, ktoré zlepšujú náladu - predovšetkým hyperforín, hypericín a flavonoidy. Tieto látky majú antidepresívny účinok, uvoľňujú svaly, blahodarne pôsobia napríklad pri predmenštruačnom syndróme alebo pri ťažkostiach v prechodných obdobiach, napríklad pri zmenách nálad či pri podráždenosti. Na zlepšenie stavu treba užívať jednu kapsulu trikrát denne, maximálna dávka by však nemala prekročiť 900 mg. Upozornenie: Vyššie dávky môžu spôsobiť zvýšenú citlivosť na svetlo. Ani dlhodobé užívanie, čiže viac ako dva mesiace, sa bez konzultácie s lekárom neodporúča.