Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Face,vcera mi bolo dlho v praci, ale vecer som sa zrelaxovala a dnes mam zase zvysenu teplotu a som opat v praci, tak postel by ma potesila viac, ale som v pohode. A ty ako? Rodicia ta nepocuvaju, tie horsie dni treba jednoducho prehliadat,trosku sa sledovat, ci telo nieco nepotrebuje a ak to je len psychika, tak aj horsie dni patria k zivotu, co mas nove a co syntetika, si na tych nizkych davkach ako posledne a v skole co nove? Hovorila si, ze sa ti teraz vcelku dari, tak napis...
RNG, ja si myslím že ten príspevok je celý popletený. Najprv ríbezla, potom žlté listy, potom fypericin a fyperforin a potom kapsla či tobolka. Mne to pripadá ako vyňaté vety z troch článkov, spojené do nezmyslu. Nikde na nete som sa nedočítal o hyperforine a ríbezli.
icq 492501821
Ahoj, Palma. Ano, mam trochu zly den. A ty sa mas ako?
Face, ahoj, mas dnes nanic den. Minule si bola krasne vesela....
Navi, hej nazivo. Ked ja by som sa chcela bavit teraz len o tom, aky mam zbabrany zivot. Teraz som spala a uz nikdy som sa nechcela zobudit. Nechcem takto zit. Tak dakujem pekne za take prekazky. Viem, viem, prave sa tomu poddavam. Tak to skusim nerobit. Navi, neposlal by si mi na maila tvoje icq? Ak nie, tak v pohode. Pochopim to. Len, chcela by som kecat a toto je strasne zamrznute.
napochytrom som si prezrel este raz caje z listkov ciernych ribezli a tiez rozne vytazky, a nikde som nenasiel silnejsie zmienky o protidepresivnych ucinkoch, ani ziadny vyskum na to,len hromady receptov, ako pouzit caje a rozne vyluhy(zaujimavy recept bol na vino prichutene listkamu ribezli...)
este k tomu davkovaniu, nie je tam ziadny link alebo uvedene literatura, co by to podporovala.
A ja mam hnusnu tendenciu neverit alebo aspon pochybovat o len tak hodenych datach od vyrobcov bez odkazania na niekolko nezavislych vyskumov od reputabilnych lekarskych zdrojov.
navi, nemam ani sajnu. Listy z ciernych ribezli poznam len ako silny zdroj polyfenolov, skoro porovnatelny so zelenym cajom. A plody, hlavne vo vnutri zrniecok su plne dalsich antioxidantov, karotenoidov(farba) a antokyanidov, podobne ako zrnka cucoriedok, billberry, granatovych jablk , hrozna a inych.
Ale nebol by som prekvapeny, keby obsahovali aj ine cenne latky.
S nazvom clanku celkom nesuhlasim, lebo sa nejedna o zazraky, ani o lieky, ale len o cenne potraviny a doplnky potravin na udrzbu zdravia.
RNG. A čo tá čierna ríbezla. Je to omyl?