Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Niekto tu zháňal lampu: www.psychoporadna.cz
Čo píšu o Rhodiole:
Rhodiola rosea má tieto vedecky zdokumentované účinky:je adaptagénom (zvyšuje schopnosť prispôsobiť sa), posilňuje imunitu;pôsobí kardioprotektívne (zvyšuje ochranu organizmu pred srdcovo-cievnymi chorobami);· má mimoriadne antistresové a antidepresívne účinky;zlepšuje mentálne a kognitívne (poznávacie) funkcie;zlepšuje krvný obeh v mozgu a prekrvenie svalov;zlepšuje pocit pohody, zvyšuje duševnú sviežosť, podporuje psychickú výkonnosť organizmu;zlepšuje sexuálne funkcie;podporuje tvorbu inzulínu;plní úlohu ochranného faktora pred charakteristickými chorobami a poruchami staršieho veku.
cena nieje najnižšia: slnieckova.sk
Payn, rodiola rosea(rosavines a rozmarinicka kyselina) pozitivne vplyvaju na cinnost mozgu a hlavne culost(alertness). Predpokladam, ze mozu mat v dostatocnych davkach vplyv na nervove pochody, snad aj na depresiu.
Mechanizmus nie je nikde popisany v mne dostupnej literature a nezostava nic ineho, nez to vyskusat.
Miška, ono nieje také jednoduché ti poradiť. Ale niečo vymyslíme, len to nebude hneď.
navi, ked si pozres na www.google.com temu pod slovami neutrasmiters wikipedia
a tiez nootropics, wikipedia zistis ze mnozstvo tych istych latok sa nachadza v oboch temach.
Tj zlepsovanie cinnosti a funkcie mozgu a neutotransmitery vzajomne suvisia.
Na kolko a pre koho ktore pomozu, to je tazko povedat, lebo kazdy mame individualne potreby.
Ja osobne beriem uz niektore nootropisc obcas, aby som si zachoval mladu mysel. Ale piracetam, anilacetam, oxyacetam zatial nie , len niektore antioxidanty a lecitin.
tusim som sa prihlasil pod starym nickom:D
Som zistil ze na moju SF zatial najviac zabera Stress-B. Citim sa po nom pokojnejsi, zmierni sa uzkost, strach, napatie, zlepsi komunikacia a celkovo som vo vacsej pohode, aj ked nie vzdy to funguje. Tento tyzden by mi mal prist Rhodiolin od Calivity. Obsahuje Rozchodnicu ruzovu, tak som zvedavi ako bude fungovat.
Som zistil ze na moju SF zatial najviac zabera Stress-B. Citim sa po nom pokojnejsi, zmierni sa uzkost, strach, napatie, zlepsi komunikacia a celkovo som vo vacsej pohode, aj ked nie vzdy to funguje. Tento tyzden by mi mal prist Rhodiolin od Calivity. Obsahuje Rozchodnicu ruzovu, tak som zvedavi ako bude fungovat.
ja som miska a mam 12rokov vlastne uz o mesiac mam 13 a trapiama depresie kazdy den neviem sa toho zbavit lieky nechcem brat a k lekarovi nie neodvazim ssa . moje depresie su zvycajne take ze ma vsetko rozhodi co ja viem naprikald povie mi niekdo ze ze som mu nesympaticka alebo ze ma nenavidi alebo ze dnes vyzeram zle (to su priklady) a hend mam pokazeny strasne den snazim sa nad tym povzniest ale neda sa to akzdy den dokonca placem rozhodi ma vsetko citim sa blbo prosim vas co by ste mi odporucili aby som bola kazdy den vesela a nemusela byt v depresii hocico prosim vas poradte ak tu niekdo je hend mi napiste co by som mala spravit