Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

Face, ja by som rád odstránil príčinu derealizácie, ale nepoznám ju. Silná chronická derealizácia sa v oficiálnej vede nedá liečiť ani symtomaticky, ale SJW od NBTY ju odstraňuje. Zatiaľ som len za začiatku cesty, aby som zistil do akej miery sa s ňou dokáže vysporiadať. Čo sa týka babeniek a L-tryptofanu, ja nie som taký prísny ako vy, a to aj napriek tomu, že osobne by som niečo také po zbabranom rande nepotreboval. Ak prichádza situácia, ktorá sa javí ako konflikt, hľadám spôsob, ako tomu nabudúce predísť, takže by som L-tryptovan vlastne ani nepotreboval.
Viete o tom že aj cigarety pôsobia na serotonínový systém? Fajčí z vás niekto?

RNG

Neviem, ci by som cigaretu povazoval za potravinovy doplnok alebo vyzivu.
5-HTP je ale vyziva, material, z ktoreho si telo vytvori potrebny neurotransmiter, serotonin.
O cigarete je zname, ze zamori pluca a obsahuje karcinogenne latky, ale o 5-HTP zatial neviem o nicom takom.
Ludia,, ktori dlhe roky trpeli na nervove poruchy a maju zle skusenosti s antidepresivami maju obavy, ze prorodne latky budu alebo neucinne alebo budu mat zle postranne ucinky.
Chapem ich obavy ale na druhej strane si musia uvedomit, ze potravinove doplnky su neskodne a velmi ucinne, ked natrafis na spravny, ktory telo potrebuje.
S touto reakciou sa stretavam v mnohych temach, kde jednotlivci po case nasli trochu lepsi postup a boja sa skusit cokolvek noveho, aby si to nepohorsili.
Nechce sa im verit, ze by niekde na svete odbornici uz davnejsie nasli ine riesenia na ich problemy, ale medicka komunita ich z ekonomickych zaujmov nechce prijat.
Pricom kazdy dobre vie, ze nie pravda, ale peniaze vladnu svetu....

navi

Rencaa. Dala si si už tabletku keď ťa bolela hlava? Ja hej. Nie preto, že by som nechcel riešiť situáciu, ktorá tu bolesť spôsobila, ale preto, lebo ma tá bolesť nebavila. Samozrejme sa snažím predchádzať situáciam, ktoré spôsobujú bolesť hlavy a darí sa mi to, ale keď bolí, tak si tú pilulku dám. Zdravé babenky nie sú tak trénované na potláčanie citových sklamaní, ako mi chorí, takže šupnúť si jedno 5-htpčko považujem ža menší hriech, než si zapáliť cigaretu, alebo si dať kávu proti únave.

navi

Dnes som bol u masérky. Musím povedať že u umeleckej masérky, pretože to čo predvádzala bola báseň a nie masáž. Povedala mi chrpticovej anomálii a ukázala, ako je tá časť spojená s žalúdkom. Dohodol som sa s ňou, že tú anomáliu dáme do poriadku.

RNG

Ja stale hovorim, napravte si travenie a dietu, tam sa to pravdepodobne vsetko skryva, nejake jedla alebo schopnost vytazit z nich prislusne latky, nejaky enzymaticky nedostatok, ktory by sa snad dal napravit nejak. Problem je, ze tych enzymov je hrozne vela a dokopy o nich este velmi malo vieme...
Ked niekomu zaberie l-tryptophan, znamena, ze ho nedostava dost z normalneho jedla alebo ho nevie efektivne vytazit.
A netreba zabudnut na premenu v tele, kde sa L-tryptophan najprv meni na 5-HTP a to sa meni na 5-HT=SEROTONIN.

face of agony

Rencaa, keby len psychicky system. Ale aky je uz len ibalgin tazky a skodlivy. A to uz nehovorim o AD. Ale to tu uz vsetci velmi dobre viete.
Ked ta nieco "boli", odstranis len dosledok a nie pricinu. Ved to si tu uz sam raz pisal nieco podobne. Telo ti chce nieco povedat a ty ho tresnes kladivom po hlave.

rencaa

sodoma gomora..
takymto stylom nam mozgovne onedlho uplne ochabnu :o)))
ved to je katastrofa..
branie povzbudzujucich prostriedkov v takomto ponimani mi pripada ako nicenie si psychickeho imunitneho systemu. kazda zivotna situacia ma cloveku nieco povedat a ked si tieto pocity budeme prehlusovat nejakymi, ci uz syntetickymi alebo prirodnymi produktami, uplne oblbneme, zlenivie nam mysel... hruoza :o))))

navi

Elessar. radšej im poraď, že 5-htp je lepší, nech sa nevystavujú zbytočnému riziku L-tryptofanu. Keď ma bolí hlava, tiež si dám ibalgin, alebo niečo také, aby som sa zbytočne netrápil. Ono je to niekedy ťažké vysporiadať sa aj s pobabraným rande, ak sa to moc citovo prežíva. Tak sa im nediv. U teba je to iné. Ty tú meditáciu a sebavysloriadanie potrebuješ, pretože nemáš na výber. ADčka nie sú také účinné, aby tvoj problém odstránili, tak si musíš vypomáhať meditáciou, pozitivizmom, atď. ja som na tom rovnako ako ty. Ak chcem existovať na tomto svete, musím používať pozitivizmus, racionalitu, a pevne ako skala odolávať dorážaniu choroby. Ale keď ma bolí hlava, tam už energiu nemíňam a dám si pilulku. Aj RNG-ho manželka si dá SJW, ke´d jej je mizerne, aj RNG si dá 5-htp, keď má konflikt, na tom nič neni. treba využívať veci, čo nám uľahčujú život, a neškodia nám viac, než pomáhajú. Psychiater mi raz hovoril, že AD 4-generácie berú zdraví ľudia