Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Zákruta, a čo by teba zaujímalo. Osobne mám názor, že na potravinové doplnky sa tu stále pozerá ako na niečo nie celkom dobré. Samozrejme že ideálny stav by bol bez nich, ale ako to zariadiť, aby bez nich bolo lepšie ako s nimi. Človek má tendenciu uľahčovať si veci. Ja osobne na tom nevidím nič zlého, pokiaľ to človeku viac neškodí, ako pomáha. Sme slobodní ľudia a môžme si zvoliť, akou životnou cestou pôjdeme vzhľadom na podmienky, ktoré sa nám ponúkajú. Ak sa niekto rozhodne fajčiť, a vie, že mu to fajčenie, čo sa zdravia týka nepomáha, tak sa tak rozhodol slobodne, nikto ho fajčiť nenúti. To isté si myslím aj o babenkách, ktoré sa rozhodli brať tryptofan. Z možností, ktoré sa im ponúkajú sa rozhodli pre túto. K rôznym činnostiam je vždy nejaká motivácia. To že Elessar, Rencaa a Face vnímajú túto záležitosť tak ako vnímajú, je spôsobené okolnosťami ktoré ich postihli, a ich životnou reakciou na tieto okolnosti. Aj moja reakcia z toho vyplýva, aj tvoja reakcia z toho vyplýva, a vlastne reakcia každého z nás vyplýva z okolností, ktoré zažívame. Určite je správne upozorniť druhého na možnosť, ktorú zrejme nepozná, napríklad stres z pobabraného rande sa dá odstrániť správnym psychologickým prístupom k veci, ale odsudzovať niekoho, aspoň som mal taký pocit, ale opravte ma, ak sa môj pocit mýli, mi pripadá trošku chvástavé. Elesar, čo keby si navrhol svojej priateľke, že naučíš jej kolegyne vysporiadať sa so stresom z pobabraných rande bez tryptofanu. Možno niektoré uprednostnia tvoju metódu pred tryptofanom. Možno zatiaľ len o tejto metóde nevedia.
RNG. Môže ísť aj o zrýchlený metabolizmus napríklad serotonínu. Preto pomáha napríklad serotonín navyše. Pri serotonínovom inhibítore človek cíti spomalené konanie, takže tam je evidentné, že sa serptonín održiava spomalením konania.
zakruta, mas pravdu. Tu sa vpodstate jednalo o pomoc pri depresiach a vacsina ludi je len zvedava, ci to pomoze a nie co sa podrobne v tele odohrava.
navi, v tom linku selfhelp(svojpomocne) sa viaceri vyjadrili okolo pozitivnom ucinku SJW na depresiu aj depersonalizaciu. Jeden tam spomenul zlu reakciu so syrom, co moze a nemusi byt nic ine ako nahoda.
Ten druhy clanok je reklama na amorin, ktory sa zda celkom dobry(kombinacia hlavne plnohodnotneho vytazku z SJW, 600 mg, 0.3% hypericin a 3-5% hyperformin, s pridavkom 25 mg 5-HTP a 90 mg vytazku z rodioly(4% rosavin, 1% salidrosides) a trochu vitaminov a selenu s pokecom
Spominaju len porovnatelnu alebo lepsiu ucinnost ako niektore AD, ale nezmienuju sa o depersonalizacii.odporucene 1 az 4 kapsule denne.to je tak asi OK.
Obsah je tu:
amoryn.com
Ked obsah zlozim z jednotlivych produktov napr NBTY, vyjde to na polovicku ich ceny(vcitane postovneho, ktore je poriadne mastne.)
To je ale samozrejme, "znackove" zmesy s velkou reklamou stoja viac...
Čo píšu napríklad tu?
Unlike other leading U.S. brands, the St. John's Wort extract in AMORYN is standardized to contain 3-5% hyperforin. This is the same concentration found in pharmaceutical-grade European extracts and proven to relieve depression in over 30 clinical trials. In fact, AMORYN contains the same dose of hyperforin-rich St. John's Wort extract shown in studies to be equally or more effective for treating depression than many prescription antidepressant medications (including Paxil® [paroxetine], Prozac® [fluoxetine] and Zoloft® [sertraline]).
alebo tu? amoryn.com
Našiel som napríklad toto, ale anglicky nerozumiem: www.dpselfhelp.com
Dám otázku. Prečo sa nikde v slovenskom ani českom jazyku na internete nedočítam, že určitý SJW odstraňuje derealizáciu? To sa naozaj o tom nevie? A keď sa o tom nevie, prečo sa o tom nevie? Len tak pre zaujímavosť, tí, čo viete anglicky, skúste nájsť v angličtine zmienku o tom, že SJW odstraňuje derealizáciu. Ozaj by ma to zaujímalo, koľko takých odkazov nájdete.
navi, ale to je kvoli nikotinovej kyseline, ktora by mohla byt povazovana za potravinovy doplnok, lebo sa nachadza v roznych potravinach.
Ale neplati to na CO(kyslicnik uholnaty, jed) a dechty(karcinogeny), tie v potravinach nie su.
Moja žena keď má nervy, tak si dá čokoládu. O čo je čokoláda lepšia než 5-htp? Keby si tie babenky dali po zbabranom rande čokoládu, bolo by to pre vás prijateľnejšie?