Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

jaja

viete čo je depka-u mna?- niečo, napr. čo si bud vyvolám sama negatívnymi myšlienkami, alebo príde a prehlbi sa to! inak ked si človek nenamýšla, že je to horšie ako v skutočnosti je, tak to odíde do pár hodín-minút. ale ja hovorím o svojich depkách, kt. povzbudila pravdepodobne hak- ale dá sa s tým zabojovať. napr. obdivujem elessara, navi, milosaM, kt. sa tu už dlho neukázal, že ako s tým dokážu bojovať- ste mi príkladom páni- vážne...:-))) díky za rady.

palma111

Vy ste dnes boli aktivni,vsetko som chcela preluskat, aby mi nieco neuslo. Tak s tymi domcekmi opatrne, lebo prave som skoncila v zahrade a este musim pokracovat v dome,telo mi uz ale signalizovalo, oddych! tak som to musela prekombinovat pauzou. Aj mensi by stacil. Aj pozemok mensi, to mi verte.
O tych kockach co si davaju tryptofan po rande,som sa trosku aj zasmiala, az tak by som to neriesila ale tiez nemam nic proti tomu. Mimochodom, tiez som odkazana na ibalgin kvoli silnej migrene, patram z coho to je, ale celkom som na to neprisla. Je to hrozne napr. ked som v meste unavena a nenajem sa, aj z niekt. potravin,na tie si uz davam pozor. Aj nizky tlak na mna vplyva, keby som si ale nedala tabletku som odstavena na niekolko hodin. To, ze si zjednodusujeme zivot a vsetko chceme hned, miesto toho aby sme sa o seba lepsie starali je podla mna vysledok nasho stylu zivota, je to akasi dan za "prepych". V uvodz. lebo aj ten je relativny.Jednoducho doba nas tlaci aby sme boli uspesni, v praci od nevidim do nevidim, t. j. stres, moj zakaznik moj pan aj ked mi neviem co povie a neviem aky bude drzy,ved kto ma peniaze, ten uz nemusi byt slusny,medziludske vztahy su temer ziadne atd. Neviem ci by som vedela zit v inej kulture, ale ja napr. potrebujem v zivote taku vyrovnanost, fyz. aj psych. pracu, sport aj relax, obcas velmi potrebujem ticho a sukromie,kolkokrat na to nemam podmienky, ale pracujem na tom,niekedy vobec nemozem pozerat spravy, TV, reklamy, o nasili uz ani nehovorim a nasa strava, to je niekedy obraz biedy, nehovoriac o zenach na ktore z kazdeho casopisu zizaju vychrtle modelky, takze kto vie, ci nie je kazda 2. zena na diete. Po tomto vsetkom sa celkom necudujem ludom, ze potrebuju nieco na upokojenie v tomto nasom divnom svete...
No a nakoniec ako spominal RNG, clovek zisti, ze slovenske doplnky neobsahuju dostatok ucinnej latky, napr. tie s lubovnikom, za to su nenormalne drahe, to sa uz fakt neda verit nikomu... Som rada, ze som natrafila na toto forum..., skutocne...A tiez ze je tu RNG, ktory ma neskutocny prehlad a skvele nam radi...Aj vam ostatnym, niekedy mam pocit, ze to vy ste moja rodina a ze prave s vami zazivam nieco ludske...

RNG

Navi ta posledna uvedena stranka obsahuje vsetko, na co sa len mozes spytat.A aj hodne viac.
A nech mi niekto nepovie, ze v multimiliardovych farmaceutickych spolocnostiach nie su ludia, co toto nevedia!
.....
Vycuc:
Ziadne bocne efekty z kvalitneho(vrsky a kvety, alkoholovy vytazok) neboli pozorovane.
Len vytazky z byle obsahuje zanthrony(MAO ) a mozu mat reakcie so syrmi, pivom kvasnicami a podobne, co moze viezt az k extremne zvysenemu tlaku, bolestiam hlavy a dokonca krvacaniu do mozgu.
Takze pozor na kvalitu...
......
Davky hypericinu su 3x3 mg, s cim sa zvezie aj aspon 10xtolko hyperforminu v extrakte
......
Len hypericin bez hyperforminu je prakticky neucinny
........
Polcas rozpadu hypericinu v tele je 26.5 hodin
polcas rozpadu hyperforminu je 9 hodin
........
Extralt z SJW (tj kvalitny v spravnej davke) je lepsi, nez synteticke AD
...........
Ziadne navyky ani reakcie pri preruseni dlhodobeho pouzivania SJW neboli pozorovane.
Priznaky depresie sa ale vratili postupne po 2-3 tyzdnoch, co je dokaz, ze tieto materialy telo proste potrebuje, pokial si ich nie je schopne samo vyrobit v dostatocnych mnozstvach

.....
Vdaka za plnohodnotny zdroj informacii. Odlozim si ho do mojho elektronickeho skladista(file)

navi

V tom článku o Amoryne sa píše údajne toto: v SJW extraktu Amoryn je standardizováno, že obsahuje 3-5% hyperforinu. To je stejná koncentrace kterou naleznete ve farmeceutické tříde evropských extraktů.
Pritom som na internete nenašiel SJW z Európy, kde by sa udávala štandartizácia hyperforinu. Tak ako to vlastne je?
Ak je účinnou zložkou hyperforin a nie hypericín, tak prečo sa na európskych extraktoch uvádza len hypericin a nie hyperforin. Z uvedenou hyperforinovou štandartizáciou som našiel len v USA predávané SJW.

rencaa

nielen stres z pobabraneho rande, ale vela dalsich situacii, ktore vnimame negativne sa da uplne otocit :)
vsetko je len o zivotnom pristupe. ja napriklad si vravim: nechce ma tento? no tak potom asi kdesi za rohom, alebo o dve ulice dalej na mna caka niekto lepsi :o)) vsetko zle je na nieco dobre, to je moje heslo.
ved kazdy si moze vybrat, aky postoj zaujme. ale mal by kazdy vediet jednu vec: ten postoj ovplyvnuje pocit a ten pocit uz preziva kazdy sam. :o))
k ulahcovaniu si zivota, ja uz len tolko: vzdy budu na svete ludia, ktori si vsetko zlahcuju a su taki, ktori sa problemov neboja a citia pri ich rieseni posilnenie.

RNG

luciano, euforiu pocitis aj ked ta niekto trochu priskrti.
Tak niektori idioti zvysuju svoj pocit pri sexe.
Nie ze to niekto bude skusat!!!

Inac tabak ako taky je skodlivy aj pri zuvani. Plno hracov baseballu, co zuje tabak dostali rakovinu ust.
Ja osobne by som zakazal pestovanie tabaku, tak ako je zakazane pestovanie maku a marihuany, pricom makova stava je velmi dobry prostriedok na potlacenie bolesti v malych davkach(surove opium, v alkohole starocia pouzivane laudanum) a makove semeno je zdrave jedlo, kdezto v tabaku okrem nikotinovej kyseliny(liek na krce) nie je nic uzitocne.Aj konope sa pouziva na vyrobu vlaknin(konopne platno) a olej zo semien je dobry ako jedly olej.

luciano

navy - nikotín skutočne pôsobí aj na serotonínový systém. Som príležitostný fajčiar a keď si dám na nejakej oslave viac cigariet, tak cítim veľmi príjemné pocity - eufóriu. Zaujímavé je ale to, že eufóriu nepociťujem keď si dám nikotínovú tabletku - asi je príliš koncentrovaná. Ja fajčím veľmi pomaly a v malých dávkach, takže zrejme záleží na tom, ako rýchlo sa nikotín do tela dostáva. Zvláštne je aj to, že ked´som fajčil pred tým, ako som začal brať AD, tak som takéto eoforické stavy nikdy nemal. Znamená to zrejme, že nikotín a AD vzájomne potencujú svoje účinky.

navi

Samozrejme aj medzi rastlinami sa naxhádzajú tie, ktoré v určitých množstvách fungujú prospešne pre telo a v určitých neprospešne. Vlastne to asi platí o všetkých potravinách, doplnkoch a možno aj rastlinách, ktoré sa bežne ako potraviny či doplnky nekonzumujú. Kam by ste zaradili narihuanu. Existuje niečo, čo je pri spalovaní a inhalácii zdravé. Mňa nič také nenapadá. Existuje niečo, čo je v spálenej forme zdravé? Viď napríklad káva. Fajčenie marihuany je častým spúšťačom depersonalizácie s následnou depresiou. Čo sa vlastne v tele zmení, keď aj napriek tomu, že účinok marihuany odoznie, depersonalizácia a depresia nie.