Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

Ee lessar. Pri paranoji prevláda teória nadmerosti dopamínu.
RNG. Čo spustí opačnú reakciu pri liečbe depresie pri bipolárnej poruche? Dokážu lieky aktivovať akýsi zásobník neurotransmitérov, niečo na spôsob otvorenia vodného stavidla, kedy otvorením sa spustí prietok vody? V tom prípade by ale nešlo o neschopnosť organizmu vyťažiť neurotransmitéry z potravín, ale o blokáciu ich mozgovej aktivity.

RNG

Polcas rozpadu znamena cas, za ktory sa v tele polovica latky alebo vyluci alebo nejak zmeni. Tj na hyperformin napr, 10 mg prijateho za 9 hodin je len 5 mg v tele, za 18 hodin je len 2.5 mg za 27 hodin je len 1.25 mg.
Matematicky 10+5+2.5+1.25+...=20 mg max hladina, ked beries desat kazdych 9 hodin.
S hypericimom je to ale viac kumulativne(budu je sa.)
Napriklad zoberies 3 miligramy .Za devat hodin zhruba 1/6 sa rozpadne, tj zostabe ti 2.5 mg, k tomu pridas 3 mg atd
Matematicky teda je to konecna koncentracia:
3{ 1+ (1-1/6)+ (1-1/6)na druhu+ (1-1/6) na tretiu+ (1-1/6)na strvtu...
Takze po 6 dnoch by si dosiahol koncentraciu v tele az okolo 18 mg a to by sa dalej uz nezvysovalo dokopy nic.
Takze ked ti staci hypericinu v tele 3 mg, stacilo by ti kazdych 9 hodin brat 0.5 mg a po 6 dnoch by si mal v tele 3 miligramy aj pri tejto koncentracii. Lenze nie hyperforminu
Dost matematiky, telo sa aj tak nesprava pravidelne a treba na jeho signaly reagovat a nie riadit sa nejakou matematikou.

palma111

Suhlasim s elessarom, dve kamosky dobrovolne vysadili hak, pretoze pocitili zly vplyv na psychiku a zmeny v spravani, jedna zase na migrenu. Kedze nemam az tak vela kamosiek, kto vie, kolko zien ma podobnu skusenost.

elessar

RNG, NAVI... ak sa depresia prejavuje v dosledku nedostatku neurotransmiterov, co potom faza manie pri maniodepresivnych stavoch? aj za tie stavy excitovanosti, radosti a pod. je zodpovedny nedostatok niektorych neurotransmiterov? alebo zeby ich tam bolo vtedy privela? tomuto moc nerozumiem...

elessar

NAVI...hormonalna antikoncepcia...dost zien schytalo depresiu prave v dosledku jej brania.
...a nech este niekto hovori, ze HAK je v pohode.