Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

Zároveň sa môže jednať aj o vedľajšie účinky AD, kedy chvíľu trvá, kým sa s nimi organiznus vysporiada.

elessar

...jasne, ale co vtedy, ked som iba zacinal brat AD... ze trva tyzden-dva, kym sa naakumuluje ucinna latka, to chapem, ale preco mi hned po prvej tabletke ostalo zle a tahalo sa to skoro 2 tyzdne...az kym mi doktor nezvysil davku. za prehlbenie depresie boli vtedy jednoznacne zodpovedne AD. este nikto mi ale nevysvetlil preco vlastne k tomu zhorseniu doslo. to ma vlastne zaujima doteraz.

elessar

...uplne sialene a na hlavu postavene bolo, ked som si kedysi pozrel napr. dobry film, ktorym som bol nadseny a miesto radosti sa dostavila depresia. pred filmom som sa citil uplne normalne a po vybornom filme som citil depresiu...to fakt nema logiku :))) teda vlastne ma...mozno to sposobil tzv. pozitivny stres. ma niekto podobne skusenosti???

navi

Elessar. Každé AD pracuje troštu ináč v mozgu, respektíve na inom mieste, ak sa nejedná o verné genericum. Ak ti lekár predpíše nové AD, jeho účinná látka sa musí naakumulovať, aby si pocítil jej pozitívny účinok. Takže pri prechode z jedného typu AD na druhý, si vlastne určitý čas nemal dostatok naakumulovanej účinnej látky.

navi

K množstvu funkčných neurotransmitérov v mozgu prispieva určite veľa faktorov. My tie faktory poväčšine nepoznáme, takže ťažko sa odstraňuje príčina depresie. Ja osobne si nemyslím, že len neurotransmitér serotonín je zodpovedný za depresiu. A zrejme to nebude ani komplex serotonin, dopamím a noradrenalí. Je celkom možné, že toho bude viac, čo z depresiou súvisí. Ako je možné, že niekedy sa cítime lepšie a niekedy horšie? Zmenia sa okolnosti v tele, a zmení sa aj množstvo funkčných neurotransmitérov.

elessar

JABLKO...ak si pozries kusok dozadu toto forum, najdes tu viacero prirodnych AD, po ktorych by ti zle nemalo byt. otazko mozno znie, ci nevysadit ten liek, ktory ti robi a zle a nepokusit sa ho nahradit niecim prirodnym, co ma podobne ucinky.
ak ale nemas chut experimentovat, tak iny poznatok: pri vsetkych AD, ktore som bral mi bolo na zaciatku velmi velmi zle...tieto zalezitosti sa dali doporiadku az po tom, co mi boli zvysene davky. inac je to vec, ktoru som dodnes nepochopil...preco dochada u AD na zaciatku ich uzivania casto k zhorseniu symptomov depresie.
...no a do tretice...tie tabletky co si spominal pre teba mozno vobec nie su vhodne a robia v tele viac sarapaty ako osohu a preto ti je po nich horsie.
...opat si uvedomujem, ze cela psychiatria je v realite redukovana na metodu: pokus-omyl. no a to veru dokaze hocikto a nemusi mat ani titul z mediny :))) inac povedane...aj psychiatri casto vedia o depresii iba tolko, kolko aj my.

elessar

NAVI, RNG...ja som v tomto amater, ale skusme: ak je depresia sposobena nedostatkom neurotransmiterov, to by vlastne clovek, ktory tymto nedostatkom trpi, bol v depresii v jednom kuse. ako to, ze su obdobia, kedy sa clovek citi v pohode a kedy sa citi zle?

navi

Jablko, myslím, že som ho bral. Ničím ma ale nezaujal, akorát tým, že keby sa volal Spitomím ( v češtine to znamená zblbnem), tak by mal zaujímavý názov:-)))

jablko

Chcem sa spýtať, uzíva niekto Spitomin. Mne ho predpísala neurologička na depresiu. Necítim sa však dobre. Užívam ho 7 dní, nemôžem vnoci zaspať, je mi ťažko od žalúdka a mám divoké sny. Ak niekto užíva tento liek, prosim Vás napíšte mi kedy zaberá a aký bol výsledok. Ďakujem.