Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

Rng, znamená to, že niečo ako aktivácia v mozgu neexistuje?. Mám na mysli neurotransmitéry pripravené na akciu, ale z nejakého dôvodu neaktivované. Ale zrejme akákoľvek aktivácia vyžaduje látkovú premenu aktivátora, inak akcia nenastane. Ja som skôr mal na mysli, či musí ísť o neschopnosť tela vyrobiť si neurotransmitéry. Či nemôže ísť o neschopnosť metabolizmu aktivátora neurotransmitérov, ak vôbec nejaké existujú. Niečo som ale v literatúre čítal ohľadom aktivácie neurotransmitérov.

RNG

navi, nazyvas to aktivacia, ja ale to vidim ako premena v tele. V potravinach sa nachadza plno latok, ktore sau polotovary na rozne neurotransmitery a telo ich na ne meni. Ak ma niekto poruchu tohoto menenia,ci uz vrodenu alebo ziskanu(nakaza) ma smolu. Nemusi to byt kompletna neschopnost menenia, ale moze byt aj ciastocna.
Ak sa to da doplnit zvonka, je to este v poriadku. Ale neviem, ci sa vsetky mozne neurotransmitery daju doplnat.

RNG

navi, mam suseda, ktoreho zena berie denne zhruba 1000 mg litium karbonatu. Ak dostane hnacku, prejde do depresie. Ak ma vysoko litium v krvi, zacne halucinovat a velmi aktivne sa vselicoho dozaduje=mania.
Z toho usudzujem ze je tam priamy vstah medzi nedostatkom a prebytkom jedneho z neurotransmiterov ktory sa prejavuje ako depresia a mania.
Mozno prebytok serotoninu alebo noradrenalinu sa prejavuje rovnako, ale to len osobne teoretizujem, nic podobne som v literature od na slovo vzatych odbornikov(teda z pomedzi skupiny pouzivajucich prirodne prostriedky, o inych sa velmi nezaujimam) nevidel.

navi

Rng. Ešte ťa prosím o odpoveď na: Čo všetko by som mal vyskúšať, keby som hľadal príčinu derealizovaného vnímania v procesoch získavania látok potrebných na normálne vnímanie z potravín. Nemôže sa jednať aj o neschopnosť aktivácie dostatočného množstva neurotransmitérov, namiesto neschopnosti získať ich z potravín?

navi

RNG. Vidíš nejaký súvis medzi bipolárnou poruchou a klasickou depresiou? Pri klasickej depresii nenastáva prechod do mánickej fázy.

RNG

navi, bipolarna nervova porucha(kedusi nazyvana maniacka depresia) sa lieci dnes hlavne presnymi davkami litium karbonatu. Kedze to zabera a litium je kov podobny drasliku a sodiku. Zrejme je to druh nedostatku neurotransmiterov(alebo prebytku pri zvysenej hladine), tj je to dosledok s hospodarenim pravdepodobne sodika a draslika v krvi.
Litium je dost vzacny v prirode vzhladom ku sodiku a drasliku, takze sa nemoze jednat o nedostatok litia.
Na margo litium karbonatu, je to mala molekula, ktora sa rychlo vylucuje, takze udrzovat spravnu hladinu je velmi tazke. Lepsie formy by boli vacsie organicke molekuly ako citraty, maleaty alebo proteinove chelaty ako glycinat a pod.
Ja osobne by som radsej vyskusal brat ale doplnky draslika(kalium) vo forme soli(KCl) a tiez proteinovych chelatov(potassium glycinate).
Pripadne aj ine mineraly, lebo aj od nich zavisi nervova aktivita.
Nervove signaly su roznych frekvencii a pre to potrebuju rozne iony, nielen sodik a draslik(teda aj litium v tomto pripade).

navi

Elessar. Som za, že ideálne by bolo, keby človek bez tabletiek odstránil všetko, čo sa odstrániť dá. Kedy uveríš, že SJW od NBTY je účinnejší než syntetika? Keď už sa tu hovorí o tých zárobkoch patentových produktov. Lekár mi raz predpísal AD na ktorom bola cena okolo 10 tisíc. Účinnosť? Na mňa nulová.