Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Face, daj si do záložiek toto: www.zdravie.sk
Face, nie si skazená,len máš znehodnotené vnímanie sveta prostredníctvom haprovania neurotranmitérov, alebo citlivosti nervových zakončení, za čo ty samozrejme nemôžeš. Toto haprovanie ti sprostredkováva skreslený obraz reality, v tom horšom slova zmysle. Ak to prirovnáme k hudbe, tak normálne vnímanie je asi ako kvalita hi-fi, a narušené ako kvalita najlacnejšieho prehrávača na svete. Tá istá hudba, s úplne iným zážitkom. Depresia nám berie hi-fi kvalitu vnímania.
Face, tak si stiahnem aj SOAD.
Jednoducho povedané, sú ľudia, ktorý aj napriek depresii-chorobe, nemajú v živote depresiu-postoj, a naopak.
Rencaa. Nelogickosť ti vznikla preto, lebo si spojila depresiu postoj, s depresiou choroba. keď som písal o depresii choroba, tak som to vzťahoval len na depresiu choroba, nie depresiu postoj. Písal som, že pri depresii-choroba, nemáš možnosť ju ovplyvniť, ak je tvoj postoj pozitívny, optimistický. Môžeš mať aj oboje depresie. Vtedy, ak sa zbavíš depresie postoj optimistickým postojom, tak ti depresia postoj zmizne. Ostane ti len depresia choroba.
Inak preco normalne nezobrazuje tuto temu? Stale ju musim hladat vo vyhladavani temat.
Navi, ale toto nie je len taka hudba. To je HUDBA! Serj sa teraz osamostatnil, ale predtym bol v kapele System Of A Down. A to je uz co povedat. Tento jeho album je popritom len lacna komercna sracka. So vsetkou uctou, ale SOAD bol podstatne kvalitnejsi.
Elessar, ja to niekedy tiez tak pocitujem. Myslim, to co si pisal o tom filme napriklad. Ale u mna je to skor tak, ze nieco mi zdvihne naladu, hej, super, pohodicka. A po chvili to akoby zo mna vsetka ta radost opadala a bum. Bola som hore a zrazu som v hlbokej priepasti. Ani neviem preco, lebo tak normalny clovek nema take striedanie nalad. Nieco pekne sa stane a ma z toho naladicku cely den.
Teraz som mala trochu utlm s naladou, dokonca som si aj poplakala. Casto mam pocit, ze nemozem povedat to, co si myslim, lebo tym niekoho urazim alebo sa pohadam. A preto som radsej tichy clovek. Ale uz mi to lezie na nervy, lebo stale mi vraveli, ze aka som ticha a mala by som viac rozpravat. Ale ked som to robila, tak sa to nikomu nepacilo. Asi som vo svojom vnutri skazena. Ubija ma to:(
Face, akosi mám nad hudbou nadhľad, takže závislosti sa nebojím:-)))
Rencaa vysvetlím: Elessar a spol má depresiu-choroba, ale nemá depresiu-postoj. Čiže je optimista s depresiou. Z vonka na ňom možno nevidieť najmenšiu známku depresie-choroba, na rozdiel od ľudí, spravajúcich sa v zmysle depresia postoj. Chcel som tím len povedať, že človek s depresiou-chorobou môže byť vo svojej podstate pozitívny optimista. Sám sa považujem sa pozitívneho optimistu.