Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

Elessar, je nehovorím, že depresia postoj nemohola prispieť k tvojej depresii-choroba, ale nezdá sa mi z tvojho optimistického prístupu, že by si mal ešte depresiu-postoj. Podľa mňa máš už len depresiu choroba. Inak kedy nadobudneš odvahu presedlať na SJW? Zatiaľ to vyzerá tak, že viacej veríš syntetike. Asi máš rád heslo lepší vrabec v hrsti, ako holub na streche. Nič v zlom, ale ty asi na všetko potrebuješ viac času, alebo nie?

Elessar, tu nejde o neschopnosť pochopiť procesy, ale o to príjsť na to, ako tie procesy prebiehajú a prečo. To je oveľa náročnejšie, než ich pochopiť.
Myšlienka 1. Boh existuje, ale človeka nestvoril Boh, lebo taký chorľavý organizmus nemôže byť dielom Boha. Samozrejme že si verte tomu, čomu vy chcete.
Myšlienka 2. Náhody neexistujú, existujú len zhody okolností.
K cieľu sa vždy dostaneš skôr, keď sa snažíš, ak ti ho niekto nepodstrčí pod nos.

face of agony

Navi, ale ked nemam diagnozu depresia, ze mam chemiu v mozgu v poriadku, tak ako je mozne, ze mi lieky zaberaju? (myslim 5-HTP)

face of agony

Elessar, nieco na tom bude. Ale inak aj hudba riadne posobi na psychiku. Urcite si pocul uz o muzikoterapii. Mne napriklad doktorka zakazala pocuvat aj SOAD (vtedy som na nom ficala kazdu sekundu, ktoru som mohla). Pocul si uz o tom, ako to funguje? Vraj tie vibracie ako idu "do hlavy", tak ti rozhybu nejake blbosticky v mozgu. A podla rytmu to ide. A aj intenzite a tak. Poznam jedneho chlapa, ktory bol zavisly na metale. Bol z toho taky chory, ze dostal riadnu schizu. Musel dokonca chodit na elektrosoky. Takze si dajte na metal pozor, aj ked niekedy je tazke odolavat. A na toho Serja asi nepojdem. Cele som si to prehodnotila a dosla som k zaveru, ze aj ked by to bolo isto super, mozem si to mrknut na dvd (ak nejake bude). Teda, velmi ma to tam laka, ale teraz ani nie som moc pri peniazoch a asi by som nemala ani s kym ist.
Mne sa tu paci, ze kazdy z nas ma istu teoriu, ako vlastne depresia funguje, ako vznikla a ako ju vyliecit. Zda sa, ze neexistuje univerzalne liecenie. Kazdy sa musi z toho dostat sam, nikto iny mu nejak extra nepomoze. Niekedy mi zivot pride ako nejaky ocistec. Musis byt na svete, aby si neublizil ostatnym, aj ked sa ti nechce zit. Ale slovo NECHCE je nenormalne slaby vyraz oproti skutocnosti.

navi

Elessar. podľa mňa tvoje mlčanie ohľadom Pink Floyd je diplomatická odpoveď. Moja odpoveď k Soad, je pravdivá, pretože derealizácia natoľko znehodnocuje zážitok, že je ťažko k niečomu povedať, že sa ti to páči. Pri derealizácii je veľký úspech, keď je niečo zaujímavé, alebo prijateľné. Zážitok, že sa niečo páči, patrí pri derealizovanom vnímaní do oblasti sci-fi.
Derealizáciu mám stále, ale slabšiu, ako pred tým. Vďaka SJW, a tým, čo mi k nemu dopomohli.

RNG

navi, 5-HTP sa musi v tele najprv premenit na 5-HT=serotonin a spotreba(zachyt) toho je velmi individualny a zavisi od stresov a inych faktorov.
Cize v skratke, nemam ani sajnu.