Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

elessar

FACE OF AGONY...to s tymi krasnymi zazitkami, ktore sa v ludskom tele paradoxne menia na depresiu si viem vysvetlit jedine cez pozitivny stres. teda ak clovek vidi skvely film, pocuva skvelu hudbu...teda ak sa jedna o nieco, co ho skutocne nadchne, asi to vlastne vyvolava v tele nejaky pozitivny druh stresu, ktory vsak na telo posobi rovnako ako stres negativny. a telo asi moc nerozlisuje, ci ide o stres pozitivny alebo negativny, jednoducho nan reaguje stale rovnako. a ta reakcia vedie k depresii.
v tomto zmysle si treba uvedomit, ake nevyhnutne je pre cloveka s diagnozou depresia, aby sa naucil vyhybat stresu a este lepsie ovladat ho. no a tym sa opat dostavame k autogennym treningom, meditacii a podobne. v tomto zmysle vlastne mozme depresivneho cloveka oznacit ako cloveka s nizkym prahom odolnosti voci stresu.

navi

Face, postoj zrejme depresiu navodzuje, preto 5-htp pomáha. Koniec koncov medzi mnohými ľuďmi je zaužívané brať AD aj v prípade že nemajú depresiu. Pretože zlepšujú náladu aj tým, čo depresiu chorobu nemajú. Z klinickej praxe sa vie, že aj depresívny postoj môže navodiť depresiu chorobu.

navi

Informácia o SJW: Ak chcete pocítiť účinok hneď, treba si dať dávku aspoň 1800mg v priebehu dňa. Ak však používate SJW pravidelne, postupne treba dávku znižovať, pretože nastáva kumulácia účinných látok v tele. Pred týždňom som začal s dennou dávkou 2700mg, od zajtra beriem 600mg denne. Predávkovanie sa prejaví silnou potrebou spania. Dávku 2700mg používajte max. prvý deň používania. Druhý deň už obmedzte na polovicu a menej. Dnes by som volil takýto postup: prvý deň užívania 2700mg (r900+p900+v900). druhý 1200mg(r600+v600), tretí 1200mg, štvrtý 1200mg, piaty 900mg(r300+v600), šiesty 600mg(ráno 300+ večer 300) ďalej sa uvidí.

elessar

...o nas bez nas...myslim tym to NAVIho elessar a spol. :)))
...ako tak nad tym vsetkym premyslam, pride mi to neskutocne zlozite a preto hoci som pochopil, co NAVI myslel tym depresia-postoj a depresia-choroba, nemam odvahu s nim ani suhlasit ani mu oponovat. je tam vela argumentov, ktore to potvrdzuju, ale aj vela tych, ktore to vyvracaju.
...psychika, neurotransmitery,...to vsetko sice este ako-tak stiham chapat, ale napriek tomu asi napokon neostane nic, iba skusat, co to urobi a rezignovat na uplne pochopenie vsetkych tych procesov.
...co vsak vo mne ostava a nemeni sa je:
1. myslienka, ze tak dokonale procesy nemohli jednoducho iba nejako vzniknut, ale muselo ich vytvorit nieco, coho mudrost si nevieme ani len zdaleka predstavit
2. myslienka, ze to nieco myslelo fakt na vsetko, ked nam dalo do ruk obrovsky, ba priam vsemocny nastroj v podobe nasho vedomia, resp. podvedomia. ja si napr. nemyslim, ze je nahoda aj to, ze nieco ma priviedlo na toto forum...ja osobne to povazujem za vysledok cinnosti svojho podvedomia. nahodny podla mna nebude ani cas, kedy som sa na to forum dostal: vtedy, ked som zacal skutocne verit vo svoje vyliecenie. moja teoria je, ze cloveka sa musi rozhodnut a podla toho ako a rozhodne, bude sa mu v zivote darit alebo nedarit. ja som sa rozhodol, ze budem zdravy a verim, ze raz pride den, kedy to zdravie skutocne pride. ked som sa pred par mesiacmi rozhodol, ze uz kaslem na to a ze depresia mi vlastne vyhovuje, tak som si vlastne sam privolal pad, ktory nasledoval.
vsetky pismenka, ktore som vyssie napisal by mohli byt zuzene do jednoducheho: rozhodni sa akou cestou chce ist a vsetky "okolnosti" sa tomu prisposobia. modifikovane to znamena to, co uz som viackrat pisal: to ako myslime a v co verime vlastne predurcuje nas dalsi zivot. amen :)))

face of agony

Navi, lenze mam take podozrenie, ze mam tu depresiu ako postoj. Lebo jeden psychos mi raz robil test s tymi machulami a povedal, ze nemam ziadnu depresiu, len niekedy neviem co so sebou. A zasa doktorka mi povedala pravy opak. Tak som z toho dost mimo. Ale zase, ked si vezmem 5-HTP, tak mi je lepsie. Ze by len placebo alebo naozaj depresia?