Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

luciano

Agonizmus je keď látka podporuje receptor a antagonizmus je keď ho potláča. Iné teórie depresie hovoria aj o tom, že sa jedná nielen o neschopnosť plného prežívania, ale aj o nedostatok energie, čo navzájom súvisí

ooooo

zdravím Vás, chcela by som sa opýtať kto má pozitívne skúsenosti s lubovníkom, okrem Navi, nakoľko sa mi zdá že okrem neho ho nikto zatiaľ nechválil a ani neodporúčal

navi

Každý z nás má rôzny stupeň citlivosti pri reakcii na vonkajšie podnety. Hovorí sa tomu situačné prežívanie. Toto situačné prežívanie je postoj, ktorý zaujmeme voči situácii, ktorá nás postihla. Ak niekomu zomrie niekto, ku komu mal pozitívny citový vzťah, tak nastáva nepríjemný citový zážitok, voči ktorému sa ogranizmus bráni zablokovaním citlivosti. Takéto zablokovanie citlivosti môže mať za následok depresiu, ktorá vlastne je zablokovanou citlivosťou. Ak takéto zablokovanie trvá príliš dlho, depresia sa stáva chorobnou. Pozitivizmus v depresii je stav vedomia, kedy postihnutého už nebaví byť v depresii, a tak sa snaží v rámci depresívneho postihnutia byť pozitívnym. Znamená to, že začína ísť proti prúdu depresívneho postihnutia. Depresia nevznika len pri strate milujúcej bytosti, ale aj pri nepríjemných zážitkoch spôsobených ľuďmi.

navi

Luciano. Psychiater mi tvrdil niečo iné. Nedávno som si vypočul rozhovor s Ivetou Bartošovou. Tvrdila, že brala AD, aj keď depresiu nemala.

luciano

Neviem, ale podľa odbornej literatúry ak zdravý človek užíva AD, tak nepociťuje vôbec nič - práve preto sa AD nedá zneužívať ako droga, pretože nevyvoláva zlepšenie nálady u zdravých ľudí

navi

Každý z nás má rôznu hladinu citlivosti na rôzne veci, či udalosti. Ak sme na niečo citlivejší, než je bežné, a nedokážeme sa brániť, zatvárame nervové receptory pred takými udalosťami. Otupujeme vnímanie reality. To sa prejaví vo forme depresie, derealizácie atď. Ako sfunkčiť znecitlivelé nervové receptory? To sa ešte uvidí. Zatiaľ doporučujem SJW.