Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
no myslela som aby si spravil obraz- aj kes som ta pobavila... lebo testy hocijaké- z tých som nervozna ešte viac!:-(
iq test asi nieeeeeeeeeeee :o))
a ten zasa mozem :)
ja som ziaden test nerobila. hlavne sme stale rozpravali.
ale psychotesty neznasam tiez, lebo vacsinou neviem odpovedat jednoznacne :o))
ale neboj, zvladnes :)
pardon- myslela som iq-testy, či to psych. nedáva?
rencaa- no hlavne mám obavy z tých psycho-testov, lebo to si ani normálne nerobím, bo ma to nebaví, tak aby som sa tam neznudila:-)
oooo- ja mám pozitívne skúsenosti so SJW (ľubovník), fakt mi pomohol, a nemusela som brať syntetické lieky! neskúšala som ani v takých vysokých dávkach ako navi- max 5ks denne, ked bolo najhoršie... ja odporúčam...
ja nepotrebujem polopatisticky, vobec :o))
ale nepouzivam argumenty, s ktorymi nesuhlasim. to je cele. lebo to potom vyznieva ako moj nazor. ale ok, ucim sa, nie vsetci rozmyslaju a nekonaju takto.
kazdy sme iny. nastastie :))
Rencaa rýpalka. Ty potrbuješ všetko polopatisticky vysvetliť. Tak počúvaj. To že psychiater povie, že zdraví berú AD, aby lepšie zdolávali stres, to nieje odborná záležitosť, ale holý fakt, ktorý by nebol pravdivý len v tom prípade, keby mi chcel lekár klamať. Čo sa týka odbornosti psychiatrie a psychológie, sú tam aj pravdy,ale aj ilúzie.
luciano - presne ako to píšeš som prežila v detstve, žiadny prejav lásky zo strany rodičov, žiadne pohladenie a dnes mám následky vo forme depresie
Teória depresie podľa dr. Gerda hovorí o vzniku základného depresívneho konfliktu už v detstve, kedy sa dieťaťu nedostáva tzv. hmatateľný cit. napríklad, ak rodič síce svoje dieťa miluje, ale nedáva to najavo napríklad pohladkaním. Väčšina ľudí tento základný depresívny konflikt prekonáva napríklad sebaobetovaním sa, uzatváraním sa do seba, šibeničným humorom, narcicizmom, podávaním nadľudských výkonov, vzťahovačnosťou, závislosťou a podobne. Vo chvíli, keď toto náhradné spracovávanie nestačí, tak prepuká depresia.