Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Dobre, Navi:)
ahoj Zdenka ja som na tom presne tak ako píšeš. Tiež trpím už asoi 15 rokov a nič iné m nepomáha len syntetické AD, ne aj ja tie nie na 100%. Práve teraz mám také veľmi zlé obdobie, páli ma koža na celom tele, tlaky v hlave, potím sa, som veľmi slabá, a myslím stále na to, že by bolo asi najlepšie siahnuť si na život a tým by som sa zbavila tohot trápenia, veď aj tak nemám žiadnu radosť zo života.
Tie omega 3 sú ozaj veľmi dôležité pri liečbe depresie. Ja osobne keby na mňa prišla znovu depresia si nasadím v prvom rade Omega 3, ale najprv by som držala 24 hodinovú hladovku aby sa telo zbavilo odpadkov látkovej premeny. Pila by som len vodu.
palma 111 nedá mi ešte nereagovať. Súhlasím s Tebou. Keď je človek v hlbokej depresii, nie každý to bez liekov zvládne, preto treba len vyčkať kým depresia prehrmí a potom myslieť na budúcnosť. Snažiť sa pochopiť podstatu svojho problému a zaviesť preventívne opatrenia, aby nás depresia v budúcnosti trápila čo najmenej. Knihy ma nevyliečili, používala som ich ako nástroj, aby som pochopila ako funguje naša psychika. Liek som našla sama v sebe. Tiež netvrdím že už nikdy depresia nepríde, život prináša rôzne situácie, kedy sa smútku nevyhneme. Ale nesmie ten smútok prerásť v chronický. Depresiu môže vyvolať aj hypoglykémia alebo nedostatok vitamínu C a E, nedostatok svetla a slnka. Depresia môže mať korene aj v detstve, môže byť prejavom potlačených emócií. Ja som sa naučila oklamať svoje podvedomie, nebojovať s depresiou a tým sa dala sama na ústup. Dokonca, je to síce paradox, ale sama som si ju vyvolávala a nej sa už nechcelo. Na veľa vecí som postupne prišla sama. Depresia súvisí so strachom a úzkosťou a najhorší je strach z očakávania a ten spôsobuje veľkú úzkosť. No už radšej končím. Každopádne Ti palma 111 ďakujem za opätovnú reakciu a želám veľa zdravia. Vieš je mi ozaj veľmi ľúto keď čítam na fórach o tom koľko mladých ľudí dnes trpí depresiou, hľadajú východiská, riešenia, tak som ponúkla aj ten svoj názor. Pekný deň.
Ahojte, moja skusenost s liecbou depresie je taka, ze bez liekov to vobec nejde. Samozrejme mam za sebou experimenty s lubovnikovymi pripravkami, potravinovymi doplnkami a podobne, ale uplne bez efektu. Mam pravidelne endogenne depresie geneticky zapricinene a nedostane ma z toho nic ine ako lieky. Aj to nie kazde antidepresivum zaberie. Liecom sa 16 rokov, presnu polovicu mojho zivota, takze skusenosti viac ako bohate.
nika,ja som to citala na plagate v osteocentre a to nebolo tak dlho,ale kazdy sa moze seknut...pekny den prajem
nika-v, ja som tiez zvladla depresiu bez syntetiky, a neuzivam ani potr. doplnky okrem melatoninu na spanie, len ked dlho nemozem zaspat, ale chcem zacat niekt. veci uzivat a aj melatonin vymenit za nieco lepsie, lebo citim, ze mi v tele chybaju. To, ze som zvladla depresiu je relativne kedze zivot plynie a clovek nikdy nevie, nechala som priestor aj pre tych co s tebou suhlasia, ale potrebovala som povedat svoj nazor, pre pripad, ze to bude citat niekto, kto je zase mne podobny, ako ty hovoris je vela ciest. V stave najsilnejsej depresie mi knihy nepomohli, akonahle som sa vsak zacala davat fyzicky do poriadku, zacalo sa to lepsit, psychika je mocna ale je velmi vela ludi, ktori maju nazbierane vela zleho, napr. ked niekto s nimi roky zle zaobchadzal, to niekedy neporiesi kniha. Fyzicke veci sa daju dat do poriadku pomerne rychlo, psychicke zas postupne a kazdy musi najst vhodnu metodu. Ba dokonca niekedy radikalne riesenia zavisle od financii...Dobry psycholog je vacsi odbornik, lebo sa zameria na ten konkretny pripad i ked nie kazdemu musi vyhovovat. Kedze som ho vyskusala viem to posudit, v suvislosti so mnou samozrejme...
mak obsahuje aj omega 3 oleje, to je tiez dobre na psychiku.
Vobec rozne olejnate semena a orechy su vzacne vyzivne zdroje
Ospravedlňujem sa, Mariaa má pravdu že obsahuje veľa vápnika, na 100 g je pomer vápnika 1448:331 Mg. Ale má aj veľa K,P,Fe. Súhrn týchto prvkov zrejme veľmi dobre pôsobí na psychiku.
Ešte dodatok k maku. Mak obsahuje hlavne veľa magnézia, preto tá dobá nálada. Ja ho mám osobne tiež veľmi rada.