Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Na margo knih,precitala som ich tiez dost. Niektore povazujem skor za skodlive ako za prospesne. Je to individualne, kazdemu sa paci nieco ine. Pri depresii povazujem za ovela dolezitejsie vytvorit si urcity system starostlivosti o svoj organizmus tak po stranke psychickej ako aj fyzickej a nepodcenujem ako jednu tak ani druhu.To, ze niekoho bavi citanie takychto knih je mozne a je to pre neho vlastne forma relaxu a povzbudenia, mne vsak v najhorsom rozhodne nepomohli. Bol to skor RNG, ktory mi predstavil uplne iny pohlad na depresiu ako som bola zvyknuta a naucil ma vsimat si suvislosti medzi fyzickymi procesmi v tele a ich vplyvom na psychiku. Co sa tyka psychiky samotnej, ovela viac pochopenia som pocitila na psychoterapii ako v knihach i ked som ju na stvrtom sedeni ukoncila. Mozno aj z toho dovodu, aby nahodou na mna niekto neukazal prstom. Odvtedy som sa vsak naucila ovela viac sa o seba starat a zvladat aj menej prijemne chvile....
RNG, ale mne ide o to, ze SJW je lacnejsi. A nemozem mat obidvoje.
nika-v,
leviho som hltala na strednej. teraz ked citam akukolvek knihu na podobnu temu, je ich teraz na trhu na mraky, iba sa usmievam, ze mi to nieco silno pripomina :))
ja davno vravim, vsetko je v hlave ;)
face of agony, aj SJW,aj 5-HTP, aj SAM-e aj mineraly a rozne ine neurotransmitery su dolezite.
Neexistuje jedna zazracna pilulka, ktora tieto problemy odstrani ale skor citlive dodavanie roznych.
Alebo/a adresovanie travenia, ktore moze byt prapricinou akychkolvek nedostatkov materialov v tele, tj aj neurotransmiterov.
Nika, ak dovolis, zapojim sa aj ja. Tiez som citala od L. Hay. Isty cas to bola pre mna ako biblia. Robila si aj tie cvicenia, ktore tam popisuje?
Prečítala som si v tejto téme veľa vašich príspevkov a diskusiu o depresii, chcela by som Vám aspoň trocha prispieť, ak môžem. Elessar, Navi, Fidorka prečítali ste iste veľa kníh, čítali ste knihy od ruského psychoterapeuta Vladimíra Leviho, Umenie byť samým sebou, Formula osobnosti, Umenie byť iným ( túto som nečítala) V.Levi čerpá zo svojich dlhoročných psychoterapeutických skúseností a nenapodobiteľným spôsobom ich predkladá čitateľovi. Čítala som aj iné, napr.od L.Hayovej, Miluj svoj život, ale najbližšie mám k Levimu.
Navi, neposielaj mi cele balenie. Mne fakt staci len par. Chcem len zistit, ako to ma mna zaposobi. Ak hej, tak si miesto 5-HTP objednam SJW.
A co tak tabletka optimizmu? :-P Ja viem, lahko sa hovori, tazsie spravi.
Luciano, keď nájdeš ten hľadaný liek daj vedieť, aj ja by som ho veľmi potrebovala
navy - myslím, že máš pravdu. Život s opiátmi bol krásny. Bol som plný energie,nápadov, chuti do práce, plný optimizmu, všetko ma tešilo, komunikácia s ľuďmi mi spôsobovala radosť, život som prežíval naplno. Dnes je to úplne iné. Musím bojovať s ťažkými psychotickými depresiami, o chuti do života sa nedá ani len hovoriť, som ospatý, lenivý, bez nápadov a energie. Ľudia ma otravujú. Zbavil som sa závislosti, ale môj život stojí. Preto furt hľadám nejaký liek, ktorý by mal podobné účinky ako opiáty, ale doposiaľ som nič také nenašiel. Možno nakoniec fakt skúsim to originálne SJW