Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
luciano, serotonin(ak to je tvoj nedostatok neurotransmiterovy) je vo vacsom mnozstve prave v mase
Je to zakladna aminokyselina, tj taka, ktoru si nevieme vyrobit a nahradit, ale ju musime dostat z jedla a ABSORBOVAT.
Z wikipedie zdroje L-tryptophanu:
chocolate, oats, bananas, mangoes, dried dates, milk, yogurt, cottage cheese, red meat, eggs, fish, poultry, sesame, chickpeas, sunflower seeds, pumpkin seeds, spirulina, and peanuts.[13] It is also found in turkey at a level typical of poultry in general.[14]
Tryptophan (Trp) Content of Various Foods[14][15] Food Protein
[g/100 g of food] Tryptophan
[g/100 g of food] Tryptophan/Protein [%]
turkey 21.89 0.24 1.11 (morcacie maso)
cheese, cheddar 24.90 0.32 1.29 (syr)
cheese, Parmesan 37.90 0.56 1.47 (syr)
chicken 20.85 0.24 1.14 (Slepacie maso)
beef 20.13 0.23 1.12 (hovadzie)
lamb, chop 18.33 0.21 1.17 (ovcie, jahnacie)
pork, chop 19.27 0.25 1.27 (bravcove)
salmon 19.84 0.22 1.12 (losos)
perch, Atlantic 18.62 0.21 1.12
caviar 24.60 0.32 1.30 (kaviar)
sesame seed 17.00 0.37 2.17 (sezamove semeno)
sunflower seed 17.20 0.30 1.74 (slnecnicove semeno)
milk 3.22 0.08 2.34 (mlieko)
egg 12.58 0.17 1.33 (vajcia)
wheat flour, white 10.33 0.13 1.23(psenicna muka)
potatoes, russet 2.14 0.02 0.84 (zemiaky)
rice, white 7.13 0.08 1.16 (ryza)
banana 1.03 0.009 0.87 (banany)
Teda to druhe cislo je mnozstvo l-tryptophanu(v gramoch) v 100 gramoch jedla
Na porovnanie, v doplnkoch sa dava obvykle 2x0.5 gramu denne L-Tryptophanu, alebo 2x50 az 100 mg 5-HTP, co pracuje asi rovnako.
luciano, tazko povedat, v uvedenom clanku sa pisalo o konzumacii masa tak 2-3 krat do tyzdna, niektorym vegetarianom praveze to robilo problem, ze nejedli maso a nevedeli si bielkoviny plnohodnotne nahradit rastl. produktami a to takisto posobi na psychiku, nakolko aj RNG o tom pisal myslim v suvislosti s nejakym vegetarianom,....
ja som síce takmer vegetarián, ale nepociťujem to na tonuse môjho šťastia, nevylučujem však, že ak by som jedol viac mäsa, bol by môj stav ďaleko horší...
navy: 0907 809204 ale až po 18.6. lebo som odcestovaný, keď pôjdeš okolo, dones mi aj na vyskúšanie SJW od RNG, prípadne iné prípravky
navi, ja myslim, ze kazdy to aspon tusi, ja konkretne som mala atak depresie,dlhodobe zle psychicke zaobchadzanie od detstva a vybudovala som si taky system potlacania emocii..., psychologicka mi to pekne vsetko povedala, vsetko do bodky pravda a bola som fyzicky oslabena, tak sa to prejavilo, inac zhanam info o derealizacii aj na angl. strankach, ak daco objavim napisem ti link....
Kto z vás vie, prečo má depresiu?
Dnes som sa dozvedela dalsiu zaujimavu vec. RNG mi pisal, ze si mam doplnit mineralne latky a stopove prvky. Odvcera mam po tenise dost silnu svalovicu. Hrala som so sesterkou, ktora svalovicu nemava aj napriek tomu, ze kondicne mi nestaci, tak si dnes hladam informacie preco ja mam. A zistila som, ze prave nedostatok min. latok a stopovych prvkov (o ktorych bola rec aj v suvislosti so psychikou, co uvadza aj odbornicka v uvedenych clankoch) su zodpovedne za moju svalovicu, pretoze ide o zasadite latky, ktore neutralizuju kyseliny... Nerovnovahu sposobuju aj niektore vonkajsie faktory: dozviete sa v clanku. Z toho mi je uplne jasne, ze ich mam nedostatok a je potrebne si ich doplnit stravou alebo doplnkami ako kto chce, uz sa trosku zacinam orientovat. Skuste si precitat, zaujimave clanky suvisiace s vyzivou a sportom www.kickbox.sk a kliknite aj na zaujímavé články – vpravo hore o pitnom rezime a bielkovinach, z ktorych citujem „Zdravé bielkoviny sú základnou potravou väčšiny obyvateľstva na niektorých kontinentoch, ktorí sú oveľa veselší ako my. Je to jasné: ľudia v Ázii, Afrike alebo v Južnej Amerike jedia málo mäsa, ale naopak veľa rastlinných bielkovín. Treba zdôrazniť, že len ak zásobíme naše telo optimálnym množstvom vhodných bielkovín môžu fungovať všetky orgány naplno. Ak máme dostatok bielkovín v krvi, budeme čulejší, budeme sa lepšie sústreďovať, celkove sa budeme cítiť šťastnejší a budeme výkonnejší.... Takze nepodcenujme ani stravu a starostlivost o fyzicku stranku ludskeho tela.
Dobre, tak keď pôjdem okolo Ružomberka, tak sa zastavím. Napíš mi na mail tvoj mobil, aby som ti mohol pred tým zavolať.
navy, kľudne sa môžeme stretnúť, ja som z Ružomberka
Luciano, chcem sa s tebou stretnúť, odkiaľ si. Tu je na mňa kontakt: jeden@atlas.sk