Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

ooo

Navy tak už sa dá aj tá Gaba kúpiť u RNG? Ja som si ju objednala z tej stránky, čo si mi napísal, už to mám na pošte, tak si idem pre to asi zajtra a ideme na vec... dnes sa mi otrasne točí hlava, chvíľami strácam aj nádej...ani na obed radšej nejdem, lebo keď si predstavím tých 500 metrov a nutnosť spoločenskej konverzácie popri tom, uf...

[zruseny12]

fiona-no tvoj otec jednoducho sa zacal asi citit nepotrebny a chybala mu asi jeho poraca,je to jednoduche...aj vitaminy sk.B su dobre na taketo stavy...v lekarni sa da kupit B-komplex...a silnejsi B-komplex-forte...ale to uz zalezi,len na vas,co si kupite....mne tiez neurol.predpisovala AD,ale ja ich nepotrebujem a este ked som videla tie neziaduce ucinky mala som dost...beriem len doplnky a mne to staci...ale jasne aj myslenie a postoj k zivotu treba zmenit...tvojmu otcovi urcite chybala praca a preto tak skoncil...spytaj sa ho na to...hoci uz aj tak je neskoro,ale porozpravaj sa s nim o praci atd.ako sa mal ked do nej chodil atd.len tak sa s nim rozpravaj...

Navy

Fiona. Najúčinnejšie prírodné AD ktoré poznám sú: St.Johns Wort, Damiána, 5-htp a GABA. Všetko sa dá kúpiť od -odkaz odstránený- .Nedoporučuje sa kombinovať ich so syntetickými AD, hlavne s IMAO AD.
Najlepšie je kompletne presedlať na prírodné AD, a vyskúšať ich účinok oddelene od syntetických AD. Z mojej skúsenosti dokážu prírodné AD plne nahradiť účinok syntetických.

fiona

ahojte vospolok, nečítala som celú tému s Vašimi radami, ale chcela by som sa poradiť ohladom otca, tiež má diagnostikovanú depresiu, zaujímavé že sa mu spustila po 60-ke, vlastne po odchode na dôchodok. Maval take stavy, že celé dni preležal úplne bez života a stále umieral, vela noci úplne bez spánku atd až nakoniec že depresia. Ja to nechápem, ked celý život bol vyrovnaný. Hlavne by som sa chcela poradiť aké doplnky by mohol brať podla vašich skúseností, berie kopec antidepresiv (presné názvy neviem), a môže sa to brať súčasne s AD alebo znižovať dávky po porade s psychiatrom ? Otec sám tiež nechce brať AD kvoli ich škodlivosti.

RNG

ja mam informacie trochu ine, moje zdroje uvadzaju dennu spotrebu tela az 3 mikrogramy, ale inac to sedi zhruba v zmysle toho clenku, az na tu zasobu 5 az 10 rokov v peceni, lebo takto pri vyssej spotrebe a mensej zasobe to je menej nez rok. Takze znicena crevna flora(zle travenie, nespravna bakterialna flora) sa mozu prejavit za kratsie nez za rok anemiou, trasenim sa ruk a podobne.
Ako doplnkar vzdy myslim na rychle dodanie chybajucich, nie dlhodobe spravne stravovanie, lebo to ma vysledky v tomto pripade az o mesiace a da sa tro urobit za par dni napr sublingialnou formou B-12.
Nie ze by som bol proti veganskej strave, ale mnohi starsi uz nemaju dost enzymov na stravenie veganskej stravy a ked si ich nedoplnia, maju problemy s travenim, plynnatostou a z toho vyplyvajucou crevnou florou.
Pricom vitaminy skupiny B sa daju velmi lahko a pohodlne doplnit. v pripade docasneho i permanentneho nedostatku

RNG

zaludocna absorbcia B-12 je pod 2 %. Preto take velke davky.
Celkove telo potrebuje drzat na sklade asi 5-10 mg B-12 v tuku v peceni. Ak tam nie je v dostatku, zacnu problemy ako trasenie ruk, nevytvaranie sa dost cervenych krviniek atd.
Ovela vacsie davky dostanes napr z formu B-12 pod jazyk(sublingual) kde teroreticky absorbcia moze byt az 80%!
A predsa som nikde nevidel upozornenie, ze by skodil. Telo sa zrejme vie prebytku zbavit jednoducho vylucenim z pecene cez zlc.

Navy

RNG. Pokiaľ Stress B obsahuje napr vit.B 12 v 80 násobnej dávke, než je odporúčaná denná dávka, dokáže vôbec telo prijať takéto množstvo a má zmysel ho užívať, napríklad u mňa každý deň?