Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

roni

Úzkosti sa nedá prikazovať,ignorovať ju,ani zrušiť. Nedá sa to urobiť nasilu,ani rôznymi príkazmi.Ona tým len naberie silu a čím viacej sa je človek chce nasilu zbaviť, tým začne viacej s nami lomcovať. Úzkosť a tým aj svoje podvedomie treba prekabátiť,formou jej prijatia a kamarátstva.Potom už nebude agresívna a bude sa pomaly strácať. Treba zaujať postoj nezaujatého pozorovateľa svojich myšlienok, hlavne sa s nimi nestotožňovať,iba ich pozorovať, ako sa vynárajú a odchádzajú. Ešte chcem napísať, že občas sa úzkosť vyskytne aj u zdravých ľudí,je to dôsledok určitých životných situácií,problémov,emócii.U zdravých ľudí však rýchlo odzneje,keď sa odstráni príčina.
U chorých ľudí príde tá úzkosť bez zjavnej príčiny.

Ak to Navy u teba účinkuje týmto spôsobom že ju dokážeš v sebe tlmiť,potom to môže byť správna cesta k tvojmu vyliečeniu.Ale výsledky sa uvidia podľa toho čo tu budeš písať o pár týždňov.Želám ti veľa úspechov a myslím to úprimne.

Navy

Úzkosť, napätie a depresia môžu len vtedy prežiť, ak ich máte vo vedomí. Zrušte ich účasť vo vedomí, a prestanú existovať.

Navy

S tou úzkosťou to nie je také jednostranné, tiež hovorím zo svojích skúsenostiach. Pripustiť si úzkosť znamená dať jej priestor. Úzkosť je stav, ktorý môže vyvolať nejaká situácia. Pokiaľ ten stav úzkosti nepominie, život sa začne vyvíjať v úzkostnom móde. Život v úzkostnom móde nie je nič svetoborného a príjemného, preto je najlepšie sa čo najrýchlejšie tohoto módu zbaviť. Zbavením sa úzkostného módu odchádzajú všetky nabalené symptómy, ktoré sa k úzkosti pridávajú.
Môj návod proti úzkosti je takýto: Nepríjemný stav je úzkosť. Bez úzkosti nikdy nepríjemný stav nemáte, ak nerátame bolesť. Preto všetky nepríjemné stavy majú korene v úzkosti, ktorej súčasťou je aj napätie. Ak sa budete snažiť tlmiť v sebe takýto modus, postupne sa začnete vracať do normálu. U mňa to aspoň tak funguje.

bajly

cawte cital som ze clovek moze mat zo stresu a depresii nejake zaludocne problemi neviete ci je to pravda??? ako teras mam mensie problemi a chaoticke obdobie a vzdy po nejakej stresovej situacii (hadke a tak) mi je zle a obcas vraciam .....neviete co by som mal robit ??

roni

Úzkosť a depresia spolu úzko súvisia.
Je to vlastne úzkosť,ktorá ochromí vás po nervovej stránke.Úzkosť prichádza vo forme myšlienok. Je pravda že aj športom sa dá úzkosť zmieriť,ale hlavne sa treba pohrať so svojimi myšlienkami,ktoré úzkosť spôsobujú.Keď človek sedí a je v depresii,jeho hlavou prúdia myšlienky,ktorým treba dať stop,naučiť sa ich ovládať.Navhodnejší spôsob je ten že tieto myšlienky prijmeme,skamarátime sa s nimi a nesmú sa nasilu potláčať.Tým prijmeme úzkosť za svoju a čuduj sa svete,tá úzkosť keď s ňou nebudeme bojovať nás začne postupne opúšťať,celkom sama. Je dobre si ju zo začiatku aj priateľsky privolávať,ale neskôr už sa jej ozaj nebude chcieť prísť.Takto sa dá zbaviť depresie a úzkosti,píšem to z vlastnej skúsenosti.Či už ste to pochopili alebo nie,lieky potláčajú len príznaky,symptómy a zlepšujú náladu.Ak sa chcete vyliečiť z depresie musíte to chcieť predovšetkým sami.Tú chemickú nerovnováhu v mozgu spôsobuje len naše podvedomie, pokiaľ sa nejedná o vážnejšie duševné poruchy.
Vyzdraviete vtedy,ak už nebudete cítiť potrebu písať o svojej depresii.Potrebu písať nebudete mať preto,lebo vás budú zaujímať úplne normálne bežné radosti a starosti života.

ooo

no lenže ja nemám ťažké depresie... ja mám úzkostné stavy prejavujúce sa fyzicky a jeden z tých prejavov je slabosť trvajúce od začiatku, čo je asi 5 rokov a sú obdobia, kedy je to intenzívnejšie...

face of agony

Ooo, to je slovo do boja!:) Treba skusat, lebo nikdy nevies co zaberie. Ja som tiez bola strasne slaba, ked mala tazke depresie. Vtedy sa to fakt neda.

RNG

elesar, objednal som par librovych sackov mulungy, cenove zhruba ako ine sypane caje. Bude na Slovensku pravdepodobne za 3 tyzdne.
Cital som okolo toho par clankov, moc som sa z toho nevysomarol ako to vlastne pracuje, ale su stamiliony ludi v Juznej Amerike, ktori veria, ze to pomaha pri roznych nervovych problemoch a lekari tam to predpisuju. Takze dufam, ze to bude mozno juhoamericka obdoba europskeho SJW.
Tuto to popisuje moj zdroj andskych bylin:
www.rain-tree.com

ooo

ja sa zubami nechtami snažím nevrátiť k AD, psychiatrička mi fukla oxazepam, že uvidíme, či zaberie a ked nič, tak dáme naspäť cipralex... Lenže takéto oblbováky ja odmietam jesť, tak frčím zatiaľ len na SJW, čo ale nie je dostatočné rozhodne v mojom prípade a keď je krízový stav, tak si dám štvrť alebo pol oxáku... za týždeň som zjedla dve tbl... od augusta idem do terapie tiež a mienim vyskúšať všetky doplnky, kým nenájdem ten pravý :)

ooo

ja všade čítam, že na depresiu a úzkosť treba športovať... lenže ja nevládzem, fakt. Ja keby som mala prebehnúť sto metrov, tak proste spadnem - taká slabosť na mňa príde, že sa neudržím na nohách - to mám vyskúšané... tak ma fakt zaráža, že ako všetci propagujete ten šport... ja proste nič nevládzem, stále som slabá a unavená