Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

rencaa

nuz a musim sa priznat, som teraz rozhodena ako ciganske hracky :o))
mam vysoky stupen stresu, neviem sa sustredit, mam novu ulohu v praci, ide to straaaaaaasne pomaly....
nuz ale ten stres ma pozitivne pozadie, mozno sa skonci v kratkej dobe cas, co som sama, basnik by povedal: z hmly sa vynara princ na bielom koni? :)))

rencaa

o tom to je, vsetko!!!
ludia nevedia, ze si tym mozu urobit daco sami. a preco by aj lekari vas o tom informovali, ked je jednoduchsie napisat recept a dovidenia.
mozem sama za seba povedat, ze som zo zaciatku byvala smutna, potom viac smutna, potom ma drapla depresia a ja stale nic.. az som sa dostala do stavu, ked som si mylila prejavy uzkosti so stresom a az sialeny zachvat panickeho strachu ma kopol tak, ze som sa rozhodla to vyriesit.
to vsetko predtym boli iba signaly, ktore som sice vnimala, ale pricinu som neriesila, teda snazila som sa riesit, ukazalo sa ze nevhodnym sposobom. ten zachvat, ked ho dnes detailnejsie analyzujem mi presne ukazal pricinu mojich stavov. cim blizsie fyzicky ku mne pristupoval muz, tym horsie mi bolo :)) brrrrrrrr
a kedze nas vztah uz bol totalne v rozklade, po pol roku zvazovania som odisla a zacala takmer uplne odznova :))

elessar

...a este nieco dlzim FACE :))) takze ak to este stale niekoho zaujima... synteticke lieky som pred casom vysadil. pomerne pravidelne beriem iba omega 3, zacal som brat ako doplnok mineraly (mimochodom odvtedy som nemal pocit takej tej "vnutornej roztrasenosti"). v pripade potreby stress B, st. johns wort alebo 5-htp (pripadne kombinovane)... a to je tak vsetko :)))

??

ja som roni pochopil skor tak ze nemame potlacat pricinu tej depresie ale riesit ju ....ze sa nemame tvarit ze je vsetko ok a nechat sa z vnutra zozierat ... lebo to nikto nevydrzi a raz to cele padne a uplne sa zrutite ...proste nemate sa lutovat a podporovat s v depresii to urcite nie ale netreba si klamat a ignorovat to proste pripustit si ze nieste v poriadku a snazit sa to riesit

elessar

...nejak vo mne stale silnie presvedcenie, ze vsetko to mame v rukach prave my, pricom syntetika, prirodne lieky, psychiatri, psychologovia, liecitelia, ezoterici atd. nas mozu na zaciatku "postrcit" istym smerom, ale dalej to musime dokazat vsetko zvladnut vlastnou hlavou.

elessar

RONI... zaujimave. ja som doteraz razil a razim myslienku pozitivneho myslenia a stale tvrdim, ze k zlepseniu mojho stavu doslo prave prostrednictvom zmeny myslenia. dovtedy som bol hotovy, bol som zmiereny s depresiou a uz som iba tak prezival zo dna na den. zmierit sa, resp. prijat depresiu pre mna znamenalo nieco ako koniec faktickej existencie, uz som existoval iba formalne. odmietnutie depresie, nepoddavanie sa tym uzkostnym myslienkam, ich nahradzanie pozitivizmom, to bola prave cesta, ktorou sa mi podarilo sa z toho nejako vyvliect. a aj ked stale to nie je dokonale, zda sa mi prave tato cesta spravna. tolko moj postreh. samozrejme ine pristupy respektujem...ako zvyknem s oblubou hovorit, sme rozni a preto nam pomahaju rozne riesenia :)))

bajly

roni hm no diky asi to bude pravda
.........no lenze mna stresuju ine blbosti ako nie ani tak ze by som mal nejake povinnosti skor problemy v sukromi a to sa tahsie riesi tak ako sport relax fajn ale aj tak sa problemom nevyhnem tak to pojde dokola stale

Navy

Roni. Ja neruším účasť úzkosti nasilu, ale dobrovoľne. Robím to z jedného, jediného dôvodu. Robí mi to dobre.

roni

bajly, skúsim ti poradiť.Hovorí sa, že nadmieru napätá struna praskne.Nadmerná záťaž a stresy sa musia zákonite prejaviť aj na našom fyzickom zdraví.Vyvinú sa tzv.psychosomatické ochorenia a žalúdok je zvlášť citlivý pri strese.Vyvinúť sa môžu ale aj oveľa závažnejšie choroby zo stresu. Musíš prehodiť výhybku,spomaľ svoje tempo,relaxuj,športuj alebo inak aktívne oddychuj.