Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

roni

Ďakujem vám všetkým, je mi cťou ak vám môžem pomôcť. Chcela som vám ukázať cestu, kráčať po nej však musíte sami.

elessar

RONI...tvoje prispevky su fantasticke :))) len ludom k nim nieco chyba...pochopenie. ani ja som doteraz nechapal, az teraz zacinam. dakujem. a to je vlastne dovod, preco na teba teraz casto myslim :)))

elessar

OOO... David Servan-Schreiber: Ako sa zbavit stresu a depresie bez liekov. v tej knihe autor - spickovy psychiater vysvetluje ako vznika panika, strach, uzkost. v strucnosti: su to pocity stare ako ludstvo samo a sidlia kdesi v limbickej casti mozgu - ta sa s evoluciou menila iba malo. je to pochopitelne nakolko tak praclovek ako aj dnesny moderny clovek sa musia bat - zavisi od toho ich prezitie. problem je v tom, ze limbicka cast mozgu depresivneho cloveka "si mysli", ze je permanentne v ohrozeni a nasledne tak reaguje. vypoji racionalnu cast a clovek je vlastne zmietany iba svojimi emociami ako strach, hroza, panika a podobne. a nakolko je vtedy vypojene racio, ty sa darmo pokusas uvazovat o ataku rozumne...jednoducho sa ti zda, ze uz prisiel koniec a ty s tym nemozes nic robit.
...mimochodom panicky atak mi je doverne znamy. moja rada: rozdychat to. aj to viem z tej knizky. racionalne nic neposobi... jedine, co moze ukludnit limbicky mozog je srdce, s ktorym su vzajomne prepojene a vytvaraju jeden system. musis sa snazit dychat pokojne a zhlboka a snazit sa pritom mysliet na svoje srdce. ako ho mas rada a ako ono ma rado teba atd. mozno to znie smiesne, ale ataky, ktore som takto predychal intenzitou ani dlzkou sa nedaju porovnat s tymi, ktore som zazil, ked som toto cvicenie este nepoznal.

Navy

Roni, Tvoje príspevky sú veľmi príjemné, takže písať neprestávaj, ak máš chuť a potrebu. Ďakujem Ti, že si mi vysvetlila, ako vzniká panika. Ja mám opačný "problém". Nemám z ničoho strach. Ani zo smrti. Asi som fakt riadne otupelý, keď nemám z ničoho strach. Je zaujímavé, že derealizácia je prítomná ako pri panike, tak aj pri opaku paniky.

ooo

toto je práve to, čo sa mi nedarí - ja proti tým myšlienkam stále bojujem, akonáhle sa zjavia, tak ich chcem odohnať a zničiť a zisťujem veru, že až ´keď si poviem, že ok, je to takto, predýcham to, nič sa nedeje, teda vlastne až vtedy, keď to príjmem, tak sa to začína upokojovať. A ja to mám presne ako si písala, ja som človek s úplnou hypotenziou, že 90/60 je môj najvyšší tlak a moc mi to nepridáva. Ten kolaps predvčerom začal práve prudkým pádom tlaku a ja som hneď začala chaosiť nenormálne... a práveže som na to zvyknutá a viem to riešiť a dopadlo to napriek tomu hrozne...

roni

ooo, áno všimla som si že pracuješ veľmi na sebe a poznáš tie svoje stavy, Ale stačí už vyriešiť len ten strach z očakávania. Píšeš že ťa to prekvapilo a zaskočilo. Myšlienky, nesmieš nasilu odháňať,pretože budú dobiedzať ešte vo väčšej sile. Skús sa s nimi pohrať. Ja osobne som tým svojim myšlienkam povedala, že mi to nevadí že sú tu so mnou, že to nejako spolu zvládneme ( možno sa ti pri tom vynorí myšlienka odporu, že to nezvládneme) ale stále pozitívne a ľahostajne s nimi komunikuj. Ako som už písala,ja až neskôr keď som sa už lepšie cítila, sama som si začala tie stavy privolávať. A na moje prekvapenie sa im akosi nechcelo, ale bola to dlhšia cesta k tomu. Som presvedčená že to zvládneš, ale nechci to nasilu. Želám ti všetko dobré.