Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
hm, to je zase pravda, že ja jem často, lebo keď som dlhše bez jedla, tak začnem byť nervózna a mám všelijaké stavy... doleku, tak mám si kúpiť ten merač alebo mám ísť dokotorovi si dať zmerať hladinu cukru?
poznam viacej ludi, ktori maju problem s hladinami cukru(hypoglycemici). Ked nejedia pravidelne kazde 3-4 hodiny, dostanu utok velmi podobny panickemu. Mozno sa tieto dva-cukrovy a neurotransmiterovy krizia a vzajomne podmienuju.
Napr viem, ze bipolarny(maniakatni) maju urcity cas horuckovitu cinnost, kde sa im vycerpaju zasoby roznych latok, vcitane cukrov, roznych neurotransmiterov aj inych zivin a upadnu do stavu depresie, tetanie, vycerpania.
Tak som myslel, ze ked to je tak vzajomne zviazane, tak trochu z toho, trochu z ineho sa dokopy posklada a vytvori serioznu krizu.
Hladam teda jednotlive komponenty-nedostatky, ktore by sa pripadne mohli doplnit a telo by fungovalo lepsie-vyrovnanejsie.
Preto tie otazky na cukor v case krizy.
Zatial ine, neurotransmitery v mozgu, nevie nikto bezne merat, takze tam len hadame, co chyba a co v akych davkach doplnernych by mohlo pomoct.
elessar neviem, komu si to písal, že je diabetik, som neporozumela, či mne či RNG, lebo ja nie som :) a myslím, že to sú riadne panické ataky, nič iné
Dnes som sa zobudila strašne nervozna, zas ma začala oblievať horúčava, čo je u mňa prvý náznak blížiaceho sa ataku, ale predýchala som. Naozaj je tých atakov priveľa, takže som z toho riadne unavená... O pár hodín odchádzame na tú chatu, kde sa vôbec neteším. Beriem odvčera už celú tbl cipralexu, tak verím, že čoskoro to už bude lepšie, možno to dokonca stihnem aj počas dovolenky. Uvidíme... ďakujem vám pekne za rady a za čas, ktorý mi venujete. Len čo prídem, tak sa ozvem
Solian na mňa účinkuje mierne povzbudzujúco, ale derealizáciu neodstraňuje. Zistil som, že derealizáciu mi dokáže čiastočne utlmiť nikotín v nikotínových pastilkách.
ooo, to že ti je teraz tak zle, točí sa ti hlava je len následkom toho ataku. Veď to s tebou riadne triaslo, mala si telo v absolútnej pohotovosti, telo je vybičované. Dobre atak opísal elesar v porovnaní s hypoglykémiu. Teraz sa musíš už len pomaličky po ataku zotavovať. Užívať nejaké tie B vitamíny, magnézium a dobrý je aj čaj s medovky piť aspoň dva krát. Keď nadobudneš sily, potom znovu začni formou pozitívnehoho myslenia pracovať na sebe. Jednu z ciest som ponúkla aj ja. Ak sa niečoho chceme navždy zbaviť, musíme sa toho najprv zmocniť. Vydrž to, ono prejde, napokon vieš to aj sama.
U mňa derealizáciu spôsobila trauma. Tu je príklad ako na ňu. Poznáte niekto dobrého hypnotizéra?
Pri liečbe akútnej traumatickej disociatívnej reakcie musíme brať do úvahy tieto potiaže s integrovaním traumatizovaného self s vytvoreným konceptom self a opatrne pracovať na integrácii traumatických spomienok tak, aby pacientovo poňatie self mohlo pomaly asimilovať traumatizované self bez pocitu premoženia. Podobne musíme pacientovi umožniť, aby si uchoval kontrolu nad svojími spomienkami, čím sa vyhne pocitom úplnej bezmocnosti, ktoré prežíval počas traumy. Podľa Spiegla (1991a) môže byť z tohto ohľadu užitočná hypnóza, pretože "on-off" vlastnosť hypnotického stavu pacientov ubezpečí, že majú možnosť "vypnúť" spomienky, ktoré sú neznesiteľné. Dôležité je tiež zaoberať sa pocitmi viny a hanby, spojenými s ponížením pri traume, pretože pacient, ktorý prežil pocit absolútnej bezmocnosti, máva tiež fantázie, že by si bol možno udržal kontrolu nad situáciou, keby bol vtedy urobil niečo iné, inak sa správal. Aby mohlo dôjsť k odstráneniu disociácie, musí byť trauma bezpodmienečne konfrontovaná a terapeut môže hrať rozhodujúcu úlohu pri tritrácii expozície traume po dávkach, ktoré je pacient schopný zniesť.
Luciano. Zoslabuje u Teba Solian derealizáciu?
Kto poznáte dobrého hypnotizéra, ktorý má šancu zobudiť ma zo sna ako princ šípovú Ruženku?
Ako by ste svojím ja prijali fakt, že už tridsať rokov žijete vo sne? Bránim sa svojím ja prijať tento fakt, pretože to je strašne nepríjemné.