Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
navy, ja som si raz dala tramal po operacii na tiesenie bolesti a skoro som skolabovala, pocitovo to bol taky slaby odvar toho panickeho ataku :(
OOO. Rencaa a Roni majú pravdu v tom, že by si to nemala tak prežívať. Ak to nebudeš prežívať, prestane ťa to desiť.
OOO. Na anxiózne stavy nie je ani tak dobré AD, ako anxiolitikum. To je napríklad ten oxazepan. Neviem, či si si ty kúpila tú Gabu, ale aj to je anxiolitikum. Najúčinnejším liekom pre mňa je blokátor opiatových receptorov, tramadoli hydrochloridum, ktorý sa používa na tlmenie bolesti.
navy.. panika. strach. kazdy to moze vnimat inak
Rencaa. Ten panický atak je niečo ako strácanie sebého (samú)seba?
idem skúsiť ísť na ten obed, aj keď sa celá trasiem a zviera ma úzkosť... doriti.. chvíľu si hovorím "veď ty to zvládneš, si bojovníčka, bude to ok" a o pár sekúnd ma zas prepadne beznádej a zúrivosť
a tie AD? koľko si ich brala?
hm, ďakujem, práve sa snažím dovolať terapeutke, chcem ísť do dlhodobej terapie, aby som si vyriešila veci, ktoré ma dlhodobo blokujú a myslím, že spôsobujú tieto problémy... čítala som si ronine príspevky, skúšam to... lenže ja som minule naozaj odpadla, tak sa teraz stále bojím, že môžem odpadnúť kedykoľvek... a že sa ten stav kedykoľvek vráti, lebo včera prišiel totááálne nečakane, keby som nebola doma a s priateľom, tak neviem, čo sa stane... a myslím, že každý krát to človeka vyplaší rovnako... akurát som už vedela, že nezomriem a že to je psychika, ale čo z toho, že to vieš?
ooo, stress je v zivote dolezity, nemozno ho odtstranit uplne. jedine co s nim mozes urobit, je zaujat k nemu nejaky rozumny postoj ;)
velkej miere a zatazeniu stresom vsak saozrejme treba predchadzat, veci riesit za pochodu, triedit co je dolezite a co pocka... ale nezametat vsetko pod koberec, lebo aj vela malych smeti raz narastie na kopu, ktoru neobides ;)
ooo, ked som to zazila prvy raz, bolo to sialene, lebo som nevedela co to je.
myslim si, mozem sa mylit, ze druhy raz by ma to uz tak nerozhodilo. najvacsi strach mame z neznameho. v podstate suhlasim s tym, co pise roni. precitaj si, verim ze ti to pomoze aj na ceste na obed.
dnes mi je to smiesne, ze ma vydesila na smrt vlastna mysel :))
tesnee po zachvate som mala asi dva tyzdne take blbe strachy z nicoho, aj som si davala oxazepam. ked som sa postavila na vlastne nohy a zacala v novom meste, novej praci, uplne odznova, prepadaval ma ten pocit obcas, ked bolo treba preukazat, ze viem. a vravela som si, ze aj ked sice teraz neviem, poznam cestu ako to zistit a urobit vec dobre. mna totiz ex stale "ubezpecoval" o tom, ze nie som na nic dobra.
snaz sa co najviac pracovat so svojim vedomim, sebavedomim, presvedcenie, ze to zvladnes je na nezaplatenie, ovela lepsie ako oxazepam vo vacku :)