Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

ooo

Elessar ďakujem, veľmi mi to pripomína klasický autogénny tréning, možno to aj je :) Na zohnaní tej knihy sa už pracuje, myslíš, že by mohla byť v kníhkupectvách ešte?

RNG

elessar, Stress B nie je na kazdodenne pouzivanie. Ani napr B-12 pod jazyk.
Pouzivas ich narazove, podla potreby.

Vseobecne megadavky sa pouzivaju len v case megaspotreby, ako by som nazval stresove situacie.
S vitaminmi B je predavkovanie prakticky nemozne, ale je to zbytocna zataz na ladviny a penazenku.

elessar

RNG... viem, ze je to velmi individualne...ale vo vseobecnosti, odporucal by si brat stress B kazdy den??? rovnako ako odporucas napr., zinok alebo selen??? vdaka.

elessar

OOO... ja som ti to cvicenie opisal velmi v skratke... ale skus si zohnat tu knihu, co som ti odporucal, dozvies sa kopec zaujimavych veci o depresii a pridanym bonusom bude, ak ti rady, ktore su tam uvedene pomozu. mne pomohli znacne.

...skusim este raz to cvicenie...je to moja varianta, ale je velmi blizko tomu, co je napisane v tej knihe:
...lahni si, zavri oci a mysli na svoje telo. uplne sa uvolni, ak to nejde, skus sa ivolnovat vedome: mysli na konceky prstov na nohach, potom na chodidla, paty, lytkove svaly,... a pri kazdom kusku tela si predstavuj, ze ho uvolnujes az do najvyssej dokonalosti. tak si uvolni cele telo, nezabudni na siju, oci a tvarove svalstvo...kazducky sval na tele musi byt uvolneny. ked si uvolnena, zhlboka sa nadychni a pomalicky vypusti vdychnuty vzduch. ked si vydychla, niekolko sekund tak ostan, az potom urob dalsi hlboky nadych a nasledne vzduch opat vypusti...vsetko musi byt spontanne, do nicoho sa nenut, vsetko nechaj len tak plynut. po vydychnuti opat zadrz na par sekund dych, potom uz dychaj normalne, nie zhlboka, ale pomaly a plynule. mysli pritom na svoje srdiecko, predstavuj si, akoby si dychala a vydychovala cez neho (napr. si predstav svoje srdce ako take nakreslene, ako ho kreslia deti v skolke...predstav si, ze ma take velke usta, cez ktore spolu s tebou dycha). zaroven mysli na to, ako velmi mas svoje srdce rada, bud mu vdacna za to, co vsetko pre teba robi a aj za to, ze ti pomaha prave v tejto chvili. nechaj sa tou laskou a vdakou doslova ovladnut, omyvaj svoje srdiecko vo vlnach lasky k nemu, ktora z teba prudi. nenechaj sa pritom vyrusovat nikym a nicim.
...toto cvicenie samozrejme chce trocha cviku, kym sa dostavia vysledky...ked zbadas, ze srdce zacne "odpovedat" a samo k tebe vysle take tie vlny pokoja a lasky, vtedy budes vediet, ze sa ti to cvicenie zacina darit. moze sa stat, ze pritom budes zaspavat (je to uvolnovacie cvicenie), vtedy je mozno vhodnejsie pokusit sa praktizovat ho posediacky niekde v pohodlnom kresle.
to cbicenie mozes praktizovat kedykolvek, chce to len naucit sa uvolnit. ja ho pouzivam napriklad v stresovych situaciach, dokonca v praci...ked nikto nie je v kancli, zamknem sa a 15-20 minut len tak meditujem.

ooo

mne je dnes príšerne... ešteže mám dovolenku, ataky sa na mňa len tak rútia, ale okamžite si predychujem a snažím sa myslieť na to srdce Elessar, ale je to smiešne, keď na to začnem myslieť :) Inak som brutááálne, ale fakt unavená, mám úplne ťažkú hlavu a bolí ma, najradšej by som sústavne spala... takže dovolenku na horách asi presedím pred telkou... (ale aj to je zmena, lebo doma ju nemám) :)

Navy

Luciano, dočítal som sa toto:Solian v nízkych dávkach spôsobuje vylučovanie dopamínu, teda je aktivizujúci a antidepresívny, vo vysokých dávkach pôsobí ako antipsychotikum, blokujúce dopamín, teda skôr utlmuje. Na akom princípe funguje, keď pri rôznach dávkach funguje na dopamín protichodne?

rencaa

na pohotovosti po injekcii neviem uz coho som sedela zdrtena viac z poznania co to sposobilo ako zo samotneho zachvatu. takto sa nechat dobehnut vlastnou myslou!!!