Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Dobre RNG. Vyskúšam teda teóriu lepšieho získavania neurotransmitérov z potravín prostredníctvom Betaínu a multienzímu od Teba. Mám ešte k tomu niečo pridať?
Ja chcem spat! Teda nechcem. Ale chcela by som chciet :/
navy, velmi pekna reklama, ale len 120 mg pacreatinu.Ja odporucam 2 kapsule, kazda ekvivalent 1400 mg pancreatinu. Ten uvedeny je na urovni Wobenzymu.
A nie je tam zmienka o zaludocnych kyselinach tj ziadny Betain HCl, vobec.
A enzymi pracuju v spolupraci s kyselinami.
RNG. Ak by som sa rozhodol vyskúšať Tvoju teóriu a začal užívať Betaín spolu s Multienzímom od Teba, stačí to, alebo by som mal ešte niečo prihodiť. Napríklad toto: hotelspirit.sk
face, ja mam stale dojem, ze nedostatky roznych neurotransmiterov(serotonin, noradrenalin, choliny, mineraly, GABA, neurohormony) su casto spojene nejak s nedostatkami v diete alebo zhorsenym travenim.
Skus brat Betain HCl a enzymi s jedlom a stravuj sa rozmanito, nie nejake obmedzujuce diety.
bajla, neurol je alprazolam, benzodiazepin, otupujuca navykova chemikalia(v mojom slovniku navykovy oblbovak).
GABA je prirodna latka,ktora sluzi v mozgu ako neurotransmiter. Jej ucinnost je charakterizovana ukludnenim, podobne ako serotonin, noradrenali alebo hormon dopalamin.
Takze sa nejedna o ziadnu nahradu syntetickej skodlivej chemikalie, ale doplnenie chybajucich latok v mozgu.
Ludia, myslite, ze zvladnem existovat bez 5-HTP a SJW, ked uz neberiem AD? Neviem ci to mam riskovat alebo ist na istotu. Teraz mam taky pocit, ze by som to mohla zvladnut. Co poviete?
Ahojte, ja uzivam anxiolitikum neurol, ktory na mna dobre ucinkuje, ale je navikovy. A navy tu minule pisal, ze GABA je anxiolytikum. Chcem sa spytat RNG, ci dokaze GABA nahradit neurol, pripadne ci existuje ina nahrada neurolu. Mne uz dosiel a je len na predpis a ja k mojej neurologicke uz nechodim, vdaka.
ooo, nie si vobec jedina.
Moja zena , ked sa blizila nejaka akcia(vylet, cesta, spolocenska udalost) sa natolko znervoznila, ze dostala hnacku, telo sa jej oslabilo a popritom zvysilo aktivitu a spalovalo viac, nez dostavalo a po case u nej nastala depresia.
Riesila to kavou, alkoholom,asocialnostou a podobne.
Dnes je konecne optimistickejsia, berie rozne doplnky, ked sa blizi nejaka aktivita dopredu sa posilni(mineraly, st Johns Wort,stress B, yam) a naucila sa ukludnit a stlmit tu horuckovitu cinnost pred udalostami a pracuje jej to velmi dobre.
Po rokoch ju konecne vidim optimisticku, usmievavu,bezstarostnu, berie veci na lahsiu vahu a nenecha sa znervoznovat problemami.
Konecne adoptovala svetonazor talianov: ako bude, tak bude.
Alebo ako je to v Svejkovi:
"At bylo jak bylo, vzdycky nejak bylo a jeste nikdy nebylo, aby nejak nebylo."
Kedysi bola puntickar, dnes je prakticka.
Co stihne spravi svojim tempom, co nestihne, z toho si nic nerobi."Ved aj zajtra je den" a "nemusime mat vsetko presne tak ako sme to povodne chceli za kazdu cenu" su jej nove motta.
A ja som velmi rad, ze mam konecne pokojnu vyrovnanu polovicku.
okrem všetkých príznakov mám od rána hnačku, tak už skutočne neviem, či mám niekde íst... na porazenie, skutočne