Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
pre ooo: ahoj, citala som si tvoje prispevky a zistila som ze mame uplne rovnaky problem. Tiez som z toho zufala. Tak ak budes chcet mozme niekedy o tom pokecat.
PALMA...RNG ma pravdu co sa tyka toho spanku, ty to napokon sama dobre poznas (nocne sluzby a pod.). ked tvoj kamos cvici, asi sa snazi jest hlavne bielkovinovu stravu, v tom, co pises absentuju sacharidy. to moze viest k strate energie a mozno az depresii...ale to len tak tipujem :))) kazdopadne strava ma byt vyvazena, tekze sacharidy by namali chybat. no a najhodnotnejsie su asi tie, ktore sa nachadzaju v celozrnnom pecive. tryptofanu ma chalan asi dost z masa, ale pomerne dost sa ho nachadza napriklad aj v spaldovej muke, cize potraviny zo spaldovej muky su (nielen prenho) hodnotne. no a na ranajky by som mu odporucil ovsenne vlocky, tie maju kopec zdraviu prospesnych latok.
RENCAA... myslim, ze tie pocity doverne pozna kazdy kto bol co i len raz zalubeny :))) su to pekne pocity, tak si ich vychutnaj. aj ked uz som raz spominal, ze u nas moze aj pozitivny stres viest k zhorseniu stavu, toto za to jednoznacne stoji :)))
RONI...dakujem za povzbudenie. mimochodom narazil som uz na prve limity tvojej teorie (alebo mozno ani nie limity, len to nejak neviem prekonat)...uz ich vlastne predo mnou kedysi spominal NAVI. ja dokazem v pohode prijat uzkostne myslienky, pohrat sa s nimi, dokonca pozorovat ako miznu, ale neviem to iste urobit s pocitmi. to znamena stav, kedy nie myslienky sposobuju uzkost, ale uzkost (pripadne ine negativne pocity) sa zjavi bez doprovodu akychkolvek myslienok. co s tym...mas skusenost alebo tvoja uzkost bola vzdy dosledkom negativnych myslienok???
FACE...to, co som pisal pre OOO je skor take autogenne cvicenie...a je to presne z tej knihy. meditacia je u mna trosicku ina, aj ked zaklad je velmi podobny. nieco som si o meditacii precital, ale urobil som si vlastne meditacne cvicenie, pretoze nie vsetko, co som cital u mna fungovalo. zakladom je poriadne sa uvolnit a pomalicky, nenasilne a zhlboka dychat. dalej uz tomu mozes dat podobu aka sa ti paci... mozes sa zhovarat so svojim podvedomim, rozjimat na nejakom krasnom mieste, vsugerovat si nejaku myslienku alebo cokolvek ine naco mas prave chut a tvoje telo a mysel na to reaguje. to co rad a casto pouzivam je myslienka, ze sme rozni a preto u nas ucinkuju rozne veci. tak isto je to aj s meditaciou, mozes o nej precitat sto knih a aj tak mozno bude u teba fungovat nieco celkom ine. aj pri meditacii je dobre pocuvat svoje telo resp. podvedomie a davat pozor, na ktore podnety reaguje a na ktore nie. takto si sama zostavis meditacne cvicenie, ktore bude prave u teba ucinne.
...mimochodom slovo "meditacia" znie az prilis dobre. podla mna skutocny meditacny stav moze clovek dosiahnut az po niekolkorocnom treningu. to co skusam ja je zatial len take hranie sa na meditaciu, ale pomaha mi to a preto to vrele odporucam aj inym.
...knih o meditacii je tolko, ze autorov sa ani nesnazim si zapamat. aleviem o jednej fajn ezoterickej stranke, kde mas okrem mnohych inych veci aj navod na meditaciu: www.helar.wordpress.com. musis sa tam trocha pohrabat, lebo je tam toho dost. a ak to cvicenie nebude fungovat, nezufaj. po prve to chce trening...kazdy den aspon 15 minut a po druhe...ako som spominal to nemusi byt najvhodnejsi pristup pre teba a ty budes musiet objavit pristup vlastny... zelam prijemne chvile pri objavovani samej seba :)))
FACE...figt club sa celkom da :))) hlavne mam rad filmy s prekvapujucimi koncami, no a tento medzi ne patri. rovnako ako napr. diablov advokat, ktoreho som zhliadol pred par dnami asi po tisici krat :)))
...mimochodom ja hollywoodske filmy moc nemusim, radsej si pozriem nieco z kluboveho filmu: vsetkym odporucam jeden z mojich najoblubenejsich. je spanielsky, tusim ho nakrutil almodovar a vola sa "sex a lucia". ak zozeniete, napiste ako sa vam pacil.
nedostatok spanku tiez vedie k stresu a depresii.
Az si napravi spankovy cyklus(5-htp pred spanim) tak mozno mu depresia sama prejde.
Ahojte, mam jedneho znameho,ktory ma uz roky problem so spankom a ma depresiu, snad sa aj torsku trapi, ale to,ze nespi mu to urcite max. zhorsuje, co mu mam odporucit???? Vy co sa vyznate??? A okrem toho vela posilnuje a mam pocit,ze neje spravne len hydinu a ryby a salaty a obcas nieco na spestrenie a neranajkuje,vsak je to malo....
Rencaa, ahoj, ale priznaky mas rovnake ako ked sa prvykrat zalubis, tak nech ti to vide, laska nahana sice strach, ale oplati sa to....
Rencaa, prajem Ti to.