Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

Navy

Simona, nezaháňaj tie stavy trápenia, preži ich také, aké sú. Možno sú to staré emócie, ktoré si úplne neprežila, a dávajú sa ti najavo. Ja som podvedome v sebe blokoval prežívanie negatívnych emócií a dostal som z toho silnú derealizáciu, čo je ešte oveľa horšie, než prežitie negatívneho stavu.

emma18

Je mi hrozne. Kazdy den sa trapim. Od rana do vecera. Hlavne ked som sama, mam obrovsky strach z toho ze sa mi nieco stane. Vlastne je to presne to iste co ma ooo. U psychologa som ece nebola ale mam taky pocit ze sama to nezvladnem :o( poradte mi nejako prosiiiiiiiiim uz som v koncoch

[zruseny12]

RNG,ano sterss B je dobry,ale-ooo- moze skusit jednotlovo brat vit.sk.B moze jej chybat len nejaky s tych ,co jej tu depresiu vyvolava...nemusi brat vsetko naraz...ale pravda vit.sk.B su velmi dolezite...sama som sa o tom presvedcila...ooo,tu nebola uz dlhsi cas...

simona

necitala som to tu cele ale chcela by som nejake rady.mam nejaky problem ale neviem ci je to depresia. ja som uz vlastne zazila taku skutocnu depresiu, trvala 3 mesiace a potom to prestalo.ale posledne mesiace sa mi stava ze sa citim dobre, ked v tom ma ovladne taky zvlastny pocit, taky ako ked vas nieco trapi, ale pritom mna nic netrapi, nemam v sucasnosti vobec ziadne vazne problemy, povedala by som ze ten pocit nie je taky depresivny, nie je to ani uzkost...Trva to tak 5-15 minut, maximalne hodinu a potom to prejde a ja sa zase citim stastne.A to sa zopakuje aj 5x denne. Snazim sa na to nemysliet, robit nieco, aby som to zahnala,ale nejde to, musim si to pretrpiet.Najviac ma trapi, ze je to take bez dovodu.Ked viem, ze mam dovod, tak to tak strasne neprezivam, vtedy mi to nevadi. Myslite si ze je to depresia? Inak ja sa liecim hlavne na psychozu takze mozno to suvisi s tym.Ale nemozem to povedat psychiatrovi, lebo mam s nim problemy a hladam si noveho.Mozno si pomyslite ze toto je nic oproti takej normalnej depresii, ale mna to trapi, je to dost neprijemne.

rencaa

elessar, ono je to este v stadiu otukavania sa, velku ulohu v tom este zohrava ista davka neistoty.. aj ked, cim si mozes byt isty cely zivot, alebo aj jeden den :o))
takze mozgovna pracuje na plne obratky.. je to vycerpavajuce na jednej strane a na druhej dost prijemne, potesujuce, ze sa rysuje dusa spriaznena :))

rencaa

najdolezitejsie na celom tomto procese, praci s emociami, myslienkami, je ale uvedomenie si.. alebo lepsie povedane: poznanie toho, ze TO FUNGUJE.
jedna vec je nieco vediet, verit tomu, ta dalsia je poznat a zazit to :)

palma111

elessar dik, v strave a posilnovani sa moc nevyznam, ja som presla na rano z bieleho na celozrnny chlieb, lebo kamoska mi to odporucila a niekedy su to skor musli s mliekom, lebo to som zas videla v nemeckom dokumente o zdravom stravovani, striedam to podla chuti ale nikdy by som ranajky nevypustila, to by som nevedela fungovat, on neviem ako moze, a mna ten spanok uplne dorazil, akonahle ho mam relativne v poriadku, je mi perfect...Neviem ako moze chlap ktory cvici takto jest, moj bracho cvici a odkedy zacal nestacia nam zasoby potravin, ja sama som citila obrovsku nepohodu, ked som nejedla iba vecer,zacala som, trosku som zmenila stravu a na vahe to urobilo max. 2 kg, dik a ako sa mas sukromne?

roni

elessar, podľa mňa aj pocity vytvárajú len a len myšlienky. Tie myšlienky nám však niekedy tak rýchlo preletia hlavou, že ich je ťažké zachytiť. Pre budúcnosť je preto treba vyberať si len pozitívne myšlienky, aby sme predišli negatívnym pocitom a stavom. Aj na mňa prišla úzkosť bez zjavnej príčiny, proste prišiel ten pocit strachu a úzkosti. Ale aj keď som tú myšlienku nepostrehla, spracovávala som ju rovnakým spôsobom. Ale opakujem to všetko je dlhá cesta, nedá sa to zmeniť a zvládnuť zo dňa na deň a tiež nie každému sa to podarí. Každý človek je individuálna bytosť a čo vyhovuje jednému jednému, nemusí inému. Ale najhoršie je nerobiť nič.