Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Elessar. Psychologička z Ligy za duševné zdravie mi poradila tohoto: firmy.centrum.cz
Vladimír Dvořáček rozpracováva konverzačnú a kooperatívnu hyp-nózu, didakticky i terapeuticky. Rozlišuje štyri dynamické úrovne psychiky: 1. hlbinné self (zahŕňa i transpersonálnu skúsenosť a kolek-tívne nevedomie), 2. osobné neve-domie (vrátane prenatálnych a perinatálnych zážitkov), 3. vedomie a 4. obsahy vedomia. Pokúša sa ovplyvniť každú z týchto úrovní, snaží sa dostať na úroveň meta-štruktúr a metadynamizmov, keďže klinická prax opakovane potvrdzuje obmedzenú účinnosť odstraňovania povrchových symptómov. Predpo-kladá, že v metaštruktúrach a metaúrovniach nájde zdroj i spôsob, ktorý vyvolá žiadúcu terapeutickú zmenu. Podľa jeho názoru nemožno obmedzovať duševný vývin človeka na postnatálne obdobie, rovnako ako ho viazať len na aktuálny život a svet. Zaujíma ho celková životná skúsenosť človeka so svetom v prie-behu vekov. (Dvořáček,1993)
Ja som netvrdil,ze psychiatri odmietaju vsetky alternativne sposoby liecby depresie,ale co sa tyka tej hypnozy,skoda,ze si nepametam suvislosti,ale pisalo sa tam nieco o tom,ze hypnoza,a zvlast regresna,moze spustat velmi neprijemne emocie doprevadzane vybavovanim si spomienok,co moze choreho uviest do este horsieho psychickeho stavu,nez v akom bol predtym.
Pozri,aj liecba svetlom patri medzi netypicke sposoby liecenia,a napriek tomu ju psychiatri pouzivaju.Zial,u nas asi este velmi nie.
SPLEEN...no mozno je to pravda...a moze to byt aj inak: psychiatri vo svojej neskonalej tuzbe po "vedeckych vysvetleniach" jednoducho odmietaju taketo "sarlatanstvo" a tak hypnozu ociernuju...nemozu prehltnut, ze existuje nieco, co pomaha a nie je to na "vedeckej" baze. ja viem, konspiracie, ale nemoze to byt tak???
ja uz mam dost vsetkych tych premudrelych doktorkov, ktori si myslia, ze pojedli vsetku mudrost sveta a ze len to je spravne, co sa naucili v skole. mam dost vsetkych tych, ktori si myslia, ze su najmudrejsi a odmietaju akekolvek nevedecke vysvetlenia a este ich aj ociernuju, nakolko nevedia pochopit princip fungovania. taky moj psychiater: dobry chlap, aj si ma vypocul, ani mi nejak moc neoponoval, ale nemal ani zaujem cokolvek sa opytat, pochopit moje motivacie k alternativnej liecbe a podobne. preco? lebo je to nevedecke a este k tomu - snad ho nebude poucovat pacient, ked on roky studuje "vedecku" literaturu a tam nic take nepisu. toto je problem...a zasadny...myslim tu ludsku obmedzenost. medicina...teda preco to redukovat na medicinu, povedzme rovno, ze veda... je modernym nabozenstvom. starocia bojovala proti dogmam, aby ju tie nakoniec ovladli...aky to paradox. na akom principe funguje veda??? na principe obycajnej viery!!! ludia veria vedcom, pretoze sami nie su schopni pochopit do dosledkov vsetky veci, ktore sa okolo nich deju. to je v poriadku. v poriadku nie je to, kam sa veda dostala. az na vynimky, ktorych, dufam, bude coraz viac, skostnatela a z toho, co sa jej osvedcilo vytvorila dogmu. nesuhlasis s dogmami ako napriklad, ze iba synteticke lieky ti pomozu??? nuz na zaklade vedeckych teorii si psychotik, blazon, cudak a mal by si sa dat liecit...pred par rokmi by ta za to, ze odporujes dogmam upalili, dnes ta "iba" odhodia na okraj spolocnosti, pripadne naslapu liekmi...aspon niekam sme sa posunuli. vedci zneuzivaju svoje postavenie...oni su si vedomi, ze ich "vedecke pristupy" nie su vsemocne a predsa ich postavenie "vykladacov vedeckych pravd" ich natolko opantalo, ze sa vsemozne snazia zotrvat v tejto pozicii a ani za svet nepriznaju, ze niektore veci funguju uplne inak ako ich to naucili v skole ini "vedci". bodaj by aj, ved prave v tejto pozicii maju moc nad ludmi, ktori sa tak od nich stavaju uplne zavislymi.
...no dost uz, normalne som znervoznel, viem, ze tento text je jedna velka generalizacia a tak to nefunguje... berte to ako uvahu, ako alternativny pohlad na fungovanie modernej spolocnosti a rolu vedcov v nej.
Myslel som skor toto:
Co si myslite o tomto pristroji,ktorym sa da vraj depresie liecit?Mate s tym niekto nejake skusenosti?
Elessar. Psychologička z Ligy za duševné zdravie mi poradila tohoto: firmy.centrum.cz
Vladimír Dvořáček rozpracováva konverzačnú a kooperatívnu hyp-nózu, didakticky i terapeuticky. Rozlišuje štyri dynamické úrovne psychiky: 1. hlbinné self (zahŕňa i transpersonálnu skúsenosť a kolek-tívne nevedomie), 2. osobné neve-domie (vrátane prenatálnych a perinatálnych zážitkov), 3. vedomie a 4. obsahy vedomia. Pokúša sa ovplyvniť každú z týchto úrovní, snaží sa dostať na úroveň meta-štruktúr a metadynamizmov, keďže klinická prax opakovane potvrdzuje obmedzenú účinnosť odstraňovania povrchových symptómov. Predpo-kladá, že v metaštruktúrach a metaúrovniach nájde zdroj i spôsob, ktorý vyvolá žiadúcu terapeutickú zmenu. Podľa jeho názoru nemožno obmedzovať duševný vývin človeka na postnatálne obdobie, rovnako ako ho viazať len na aktuálny život a svet. Zaujíma ho celková životná skúsenosť človeka so svetom v prie-behu vekov. (Dvořáček,1993)
RONI...dakujem, popremyslam nad tym vsetkym :))) mas pravdu, v strese je tazke robit nieco este aj pre seba...budem musiet aj s tym nieco urobit, len neviem ako, bo niekedy mam taky pocit, ze sa na mna vali cely svet - hlavne co sa tyka prace. no a tam si velmi nenavyberam, lebo je to postavene do polohy: bud urobis alebo urobis :)))
ale nevadi, s tym sa musim vysporiadat sam a aj sa s tym vysporiadam...este raz vdaka.
Ja som kdesi na odbornych strankach psychiatrie cital,ze hypnoza sa nema pouzivat pri lieceni depresivnych stavov.Vraj to moze viac uskodit ako pomoct.Tiez som zvazoval takuto moznost,ale nakoniec som sa jej vzdal.
elessar, tá zlá nálada môže byť z počasia, to je normálne. Ak cítiš potrebu kľudne si daj tabletku SJW, nepotláčaj to. Ak nebudeš už žiadne lieky alebo doplnky potrebovať, to spoznáš sám. Si perfekcionista, aj to by si mohol trocha zmeniť. Nesnaž sa aby bolo všetko dokonalé, sám si napísal že čím sa viacej snažíš, tým menej sa ti darí. Neklaď na seba viac ako unesieš. Ja som tiež bola taká, už som z toho upustila. Myslím že aj RNG tu písal o svojej manželke, v tom zmysle, v príspevku pre ooo. Tiež sa nedá s myšlienkami pracovať keď je človek v strese a chaose, musíš vystihnúť tú správnu hladinu, skrátka, si v pohode, ale zrazu sa ti ozvú myšlienky," čo keď to príde znovu" atď,, vtedy ich treba pomaly spracovávať pre budúcnosť. Dobrú noc.
EMMA 18 + OSTATNI... sorac, som si pomylil 2 knihy. takze este raz a presne:
DAVID SERVAN-SCHREIBER: AKO SA ZBAVIT STRESU A DEPRESIE BEZ LIEKOV