Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Inac telo sa regeneruje a dnes nedostatok kvoli poskodenej absiorbcii(docasne znizena vyroba kyselin a enzymov roznymi utokmi patogenov) moze za par tyzdnov byt odstraneny. Telo sa vyhoji a zregeneruje si urcirte funkcie.
elessar,uhm.
Perfektne logicky to do seba zapada.
NAVI...no a najkrajsie je, ako to vsetko do seba zapada... traumaticky zazitok, ktory mozes nacas potlacit, ale staci mala prilezitost a on sa v modifikovanej podobe opat prejavi... tak tento traumatizujuci zazitok a nan nadvazujuce negativne emocie vlastne sposobuju fyziologicke zmeny v mozgu ako napr. nedostatok neurotransmiterov... synteticke aj prirodne AD liecia pritom stale len symptom - sustredia sa na hladinu neurotransmiterov v mozgu, ale nie na to, co tie fyzilogocikme zmeny v mozgu vlastne vyvolava. a tak vlastne iba prelepuju ranu, pricom ta pod naplastou stale krvaca. to je dovod, preco mnohi ludia musia brat AD do konca zivota - nikdy totiz nevyriesia problem, ktory im sposobuje problem. do kelu, je to tak sialene jednoduche... v tom pripade vlastne enmdogenna depresia vobec neexistuje, endogenna depresia je len oznacenie pre stav, ked nie znamy spustac.
...vlastne teraz si uvedomujem, ze to predsa mozno len take jednoduche nie je. snazim sa mysliet na pre aj proti, aby ta teoria obstala a prisiel som na jedno proti: co ludia, ktory isty cas uzivali AD, potom vysadili a do konca zivota uz nemali problem s depresiou. tu by mohlo byt realne, ze im skutocne iba chybali neurotransmitery a tento stav sa uzivanim AD napravil.
JAJA napr. dostala depresiu po tom, co uzivala HAK - HAK jej teda sposobila depresiu v podobe nedostatku transmiterov.
NAVI dostal depresiu/DR po traume - jemu ju teda spustila psychika.
...depresiu teda moze spustit na jednej strane fyziologicka pricina (porusenie hladiny transmiterov nejakym "umelym" zasahom - drogy, hak,... a na druhej strane psychologicka pricina (trauma).
...to bol sialeny brainstorming :))) zhrnute a podciarknute - ak ludia, ktori trpia depresiou z psychologickej priciny neodstrania tu povodnu traumu, depresia sa u nich pravdepodobne bude v modifikovanych podobach prejavovat stale. logicky to tak vychadza.
RNG,pomoz na teme POMOZTE MI PRDNUT/prepac viem,ze to tu nepatri.../tam si jeden clovek nevie s tym rady...
ale aj podvedome procesy su riadene a vyzaduju rozne neurotransmitery tqakze aj nocne nedostatky sa mozu hned rano prejavit.
Napr tetania z nedostatku draslika sa casto prejavuje nocnymi krcami v lytkach..
Obdoba tychto svalovych krcov nervove poruchy mozu nastat v druhej signalnej sustave(podvedomie) v noci a rano sa prejavia ako nervovy utlm, depresia a podobne.
pocesy v mozgu sa delia na vedome a podvedome zhruba.
Depresia a ine nervove poruchy moze vyplyvat aj z podvedomych procesov.
NAVI...ano mas pravdu, vcera som sa nechal uniest emociami...casto sa mi to nestava, ale co uz, som len clovek :))) dnes rano som si pri meditacii uvedomil jeden uplne jednoduchy fakt. ked spime, je nam v podstate dobre...mozme trpiet ako kone, ale ked zaspime, vsetko sa strati. ked spime, nase vedomie je vlastne vypnute a sme riadeni podvedomim. akonahle sa zobudime (nadobudneme vedomie), prichadza aj zhorsenie stavu. zaver: logicky by z toho malo vyplynut, ze prave nase vedomie by malo byt zodpovedne za zhorsenie stavu. takze vsetky obavy, strachy, napatia, nedoriesene veci...teda vsetko negativne, co sa nam zjavi vo vedomi nas negativne ovplyvnuje. v podstate existuju dve metody (je teda zatial viem o dvoch) ako odstranit vsetko negativne z vedomia: bojovat s tym a hned ako sa objavi negativizmus, negovat ho a nahradzat pozitivizmom. alebo vsetok negativizmus prijat kdesi na "spodnej hladine" nasho vedomia (teda nepustit ho hore, aby nas neovladol) a tam ho rozpustit. ak sa vsak nas negativizmus v nas hromadi roky, my ani nemusime vediet, kedy to vlastne vsetko zacalo. a tak vlastne bojujeme s nasledkami toho prvotneho negativizmu, ale vzdy odstranujeme iba tieto nasledky, nikdy nie pricinu. otazka znie - ako mozno vyliecit to primarne "lozisko" nasho negativizmu. logicky ma to vsetko posuva k jednej idei: treba znovu prezit tu udalost, kedy sa to vsetko zacalo a treba k tomu pristupovat tou druhou metodou (rozpustit to vsebe). ako to ale urobit? NAVI ty sa mozes tisckrat vratit k udalosti, ktora u teba spustila DR, ale uz ju nevies "prezit", lebo su to uz roky. rovnako ako ja neviem uz neviem "prezit" udalosti, ktore u mna spustili depresiu a prijat ich. prave tu by skutocne mohol pomoct hypnoterapeut, ktory ti dokaze vyvolat minulost z vedomia tak, ako by sa odohravala prave teraz. no a terapeuticky ti moze pomoct zvladnut situaciu tak, aby si ju prijal a absorboval bez traumy.
...spomenul som si, co mi pred rokmi hovoril kamos. jeho sestra sa dala k scientologom. uz neviem v akom kontexte mi hovoril, ze oni jej dokazu negativne zazitky "vymazat" z hlavy tym, ze ju uvedu do hypnozy a znovu jej ich vyvolaju. vtedy mi to prislo ako vymyvanie mozgu - a mozno to tak aj je, podla toho, co jej tam potom "nasadia" - dnes sa mi to ale zda uplne logicke a snad by to ozaj mohlo fungovat. koniec-koncov ten cech, o ktorom si pisal vlastne dokazuje, ze je to ucinny sposob. logiku to teda dava.
majinka, to su tiez priznaky tetanie, depresie, hysterie, panickych utokov a podobne. Obvykle je to sposobene nizkymi hladinami neurotransmiterov.
Myslela som si dlho, ze su to moje zle nalady,ze mam jednoducho zlu povahu, precitlivelu, vybusnu, potom mi je vsetko jedno..ale zacinam si uvedomovat, ze mi nieco je..bojim sa vsetkeho,bojim sa uvolnit..som unavena a nevladzem ani dychat,placem..nevladzem rozmyslat v praci ani pracovat doma..
SPLEEN... sorry, reakcia na teba bola iba v prvych riadkoch, inac to bola taka vseobecna uvaha - takze to neber v zlom. samozrejme verim tomu, ze ak je hypnotizer babrak, moze narobit viac skody ako uzitku.