Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Lebo som mala strasnu depresiu. A uz to bolo neznesitelne. Chcela som si vybavit liecenie. Tak mi napisal odporucanie, ale ked som volala do nemocnici, tak mi povedali, ze ma nemozu zobrat hned. Ale uz som to vsetko aj olutovala. Zistila som, ze nikto iny mi nedokaze pomoct okrem mna. Nemozem sa spolahnut na nikoho a nie to este na psychiatrov. Bohuzial.
Face, a prečo si za ním pricupkala?
Dnes som bola u psychiatra:(((
elessar.
scientologia :) nauka o tom co sposobuje mysel telu sa vola dianetika. bola som u nich na kurze, ako funguje ludska mysel a bol to zaberak. nepracuju v hypnoze, vsetko sa odohrava v stave plneho vedomia. pointa je v tom, ze negativne zazitky - strach, bolest, hnev.. spracuva clovek na urovni animalnej - ale zazitok je ulozeny v pamati so vsetkym - kompletny obraz, zvuk, vone... mysel ma tendenciu zly zazitok potlacit, ale pri zaziti ktorehokolvek elementu, ktory skusenost sprevadzal, moze vyvolat negativnu emociu v plnej sile. na sedeni si klient dokaze na vsetko rozpomenut a niekolkokrat si prejde situaciu a na vedomej urovni sa prepise tento negativny spoj..
neviem ci som vam to dobre priblizila :)
ja som bola dianetikou nadsena, ako technik som nasla v jej vysvetleni fungovania ludskej mysle velku analogiu s pocitacom. akosi ale jej nadstavba - scientologia a praktiky... to uz ma odradzalo. vela nadhernych a jednoduchych veci sa dalo aplikovat na kazdodennom zivote doma i vo firme, v praci..
ciest je vela, ciel je jeden, najst dusevnu rovnovahu, svoje miesto vo svete, najst svoje stastie a pochopit zmysel bytia. ten je velmi jednoduchy - byt stastny, potom su stastni vsetci vokol vas, vobec to nefunguje naopak
zda sa to absolutne postavene na hlavu, ale stastie mame v sebe a predsa je ho tak tazke najst :)
Takže som sa objednal k liečiteľovi Hrosekovi, ale skutočnosť je taká, že bude ešte rok v USA a potom sa už liečiteľstvom pre zaneprázdnenosť nehodlá zaoberať. Nuž, čo sa dá robiť. Možno si to ale ešte rozmyslí. Uvidíme, čas ukáže.:-))
Rozhodol som sa hľadať nejakého schopného hypnotizéra aj naďalej. Ak nikoho nezoženiem bližšie, možno pôjdem aj do tej Prahy, aj keď až tak ďaleko sa mi nechce. Už som do Prahy za jedným liečiteľom doliezal. Stálo ma to 8000 sk a bolo mi potom ešte horšie. Bol to svetoznámy Igor Savelijev. Hypnózou sa ma pokúšal pred 25 rokmi liečiť jeden psychológ z Nových Zámkov. Určité slabé zlepšenie som možno aj zaregistroval, ale možno sa mi to len zdá. On ma zhypnotizoval vlastne len 2x. Nuž veda. Nič proti nej nemám, pokiaľ nechodí s frňákom hore. Lenže veda dnes pracuje hlavne pre biznis, a až potom pre pacienta. Keď ale biznis chce, aby mal stále odbyt liekov, načo by mu boli vyliečení pacienti? Možno preto je medicína a veda viac symtomatická, než hľadajúca podstatu veci. Vzhľadom na moju chorobu som nenašiel z oficiálnej vedomedicíny nikoho, kto by bol ochotný na mne praktizovať aspoň najnovšie poznatky vedy. Musím o to bojovať, alebo pekne zacálovať poriadné tisíce. To ešte nehovorím o možnostiach, ktoré sa ponúkajú, a ktoré zatiaľ žiadna farmácia nechytila do rúk. Napríklad taký ibogain, alebo noribogain. Silný kappa opioidný antagonista, a ktovie čo ešte. No uvidíme, čo bude ďalej.
NAVI...ved to byva ten najvacsi problem - zistit spustac choroby. kto ho najde, ma spolovice vyhrane. napr. RENCAA sama pisala, ze spustacom bol jej exmanzel (alebo expriatel??? teraz si nespomeniem). akonahle sa tejto tazoby zbavila a zacala svoje emocie prezivat a nie blokovat, depresia sa asi stratila. bola odstranena pricina a aj sekundarne nasledky. teda ja sa neodvazujem ju analyzovat (sorry RENCAA), ale tak mi to vychadza.
...ten cech, co ho hypnotizer vyliecil s endogennej depresie, tiez asi nevedel z coho ju ma (inac by nebola oznacena ako endogenna) a napriek tomu sa mu ju podarilo odstranit. otazka znie, ako prisiel na to, ktora udalost z jeho zivota unho spustila depresiu. to sa da podla mna zistit hypnotickym navratom do obdobia, kedy depresia prepukla. cize ak ta hypnotizer uvedie do obdobia, kedy tvoja DR zacala a trochu sa tam v tom povrta, mal by najst aj pricinu a nasledne ju odstranit. tak mi to vychadza.
...my tieto veci pokladame za nadprirodzene, lebo im nerozumieme...moja otazka znie, naco im mame rozumiet??? naco neustale vsetko analyzujeme a pristupujeme ku vsetkemu vedecky??? ludia boli v minulosti lieceni aj bez "vedeckych" pristupov, my tento fakt dnes ignorujeme. iba to dokazuje, na aky piedestal sme si postavili vedu a vedcov. ale to uz je o inom, nechcem sa opakovat, hovori o tom moj prispevok zo vcera.
Elessar. Práve že si vôbec nie som istý, že derealizáciu u mňa spôsobila trauma. Zistiť to vôbec nieje také jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Niekedy mám pocit, že tu môžu pomôcť len ľudia s nadprirodzenými schopnosťami.
Elesar. To, o čom píšeš je logické, však mnoho hypnotizérov tak funguje. Mňa ešte napadla jedna vec. Tak ako existujú endogenné a exogenné depresie, tak isto môžu existovať aj endogenné a exogenné derealizácie. Čiže psychoterapia nemusí býť schopná odstrániť akúkoľvek derealizáciu. Psychoterapiou sa mi podarilo dostať tam, že ma derealizácia až tak nebolí.
Elesar. Mne sa páči, že si sa nechal uniesť emóciami. Dusiť v sebe napätie tiež neprospieva zdraviu. Treba sa ventilovať.
Jeden z názorov na liečiteľa Hrouseka:
29. 1. 2008 07:32:24, Magda
Já měla chronickou polysystémovou candidozu a léčitel Hrousek mě uzdravil. Teto léčitel je hodně vzdělaný a sečtělý a používá nejnovější vědecké poznatky z oblasti klasické i alternativní medicíny, například o candidě toho věděl asi tak stokrát víc než můj doktor. Hrousek není úplně běžný léčitel, nepoužívá žádné virgule, nepředává energii pomocí rozehřátých dlaní, ale diagnostikuje člověka detailní prohlédnutím například nehtů, oční duhovky, vlasů, jazyku, podrobným pohovorem, z čehož získá dokonalý přehled o příčině choroby a naordinuje vám léčbu a doporučí různé přípravky a nevyhýbá se i některým klasickým lékům, pokud nemají ekvivalent mezi léky přírodními. Léčitel Hrousek je něco mezi doktorem a léčitelem, jenom s tím rozdílem, že za svoji pomoc nebere ze zásady žádné peníze.