Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Odbijali ta? A ako si to vyriesila? Domahala si sa vysetreni alebo co?
tazko sa mi dycha,a v krku mas pocit akokeby ti tam ostal knedlik.../len tym nedostatkom vapnika aj ine problemi v tele vznikaju tak neviem co vsetko patri a nepatri do tetanie....napr.to tazke dychanie...moze byt sposobene aj inymi vecami ako len tetaniou,mam aj problem s oblickami-moze to byt ze sa zadrziava voda v plucach preto sa mi zle dycha,malo vapnika,atd.je to velmi zlozite....a mne prave tak zacalo to trapenie a zle myslienky...z bolesti a bezradnosti...lebo som nevedela zo zaciatku co mi je...a lekari ma len tak odbijali...
tetania,je prave sposobena nedostatkom vapnika u mna...ale inak je to aj nedostatok draslika, sodika a este stitna zlaza to vyvolava nejak....len som sa o to nezaujimala...lebo ja mam to prve...nedostatok vapnika/dostavam krce do lytok,tuhnu mi svaly,trpne mi cela tvar,konce prstov....vlastne trplo mi to,teraz odkedy beriem doplnky tak sa to ovela zlepsilo....
nervove signalu sa siria nervamy, co su tukove(myelinove) trubicky naplnene ciastocne tekutinou, ktora pozostava z vody a elektrolytov tj mineralov a CO2.
Ked niektory z nich chyba, nervove signaly sa nemozu poriadne prenasat. Ked sa jedna o signaly do svalov, tak stratis kontrolu nad svalmi a tie bez nervovych signalov krcovite strpnu=tetania.
....
Takze je to blizko spojene s inymi nervovymi problemami, lebo nedostatok mineralov v nohach znamena nedostatok v tele, aj v mozgu=depresia a podobne.
Len v mozgu su aj rozne ine neurotransmitery a neurohormony.
Maria, u niekoho (ako u teba) to moze byt sposobene tym nedostatkom vitaminov a mineralov. U druheho to moze byt cisto psychickeho povodu. A u dalsieho to moze byt kombinacia. Ja si myslim, ze ja mam to tretie. Deficit pomaly odstranujem (beriem aj Stress-B), zdravo sa stravujem. A este treba odstranit tie psychicke problemy. A co je to vlastne ta tetania? Ak sa ti chce o tom pisat.
face,ja som napr.kym som nepotratila vit.a miner.nemala blbe myslienky a strach/napr.zo zubara-bolest pri trhani zuba atd./islo to tak z roka na rok...zacalo to v tehotenstve a zanedbavanie lekarov mi velmi ublizilo...teraz odkedy som si zacala doplnat vit.a miner.tak mam uz zasa pomaly klud atd.ale pravdaze uz nikdy nebudem ako predtym/mam tetaniu,nedostatok vapnika,atd.nebudem tu rozpisovat zdr.probl./ale vsetko to zacalo jednym tehotenstvom....mozno aj ja som trpela depresiou ani o tom neviem,a tiez mam stavi,ze nemam chut s nikym komunikovat,niekedy ani na Forum nepisem,lebp nemam chut....ale ja tomu hovorim teraz,ze som unavena a nemam naladu....hladaj pricinu kedy si zacala mat take stavi....skus brat len obycajny B-komplex....necitala som vase prispevky tak neviem,co vsetko uz ste popisali....ale skus si najst aj vit.sk.B a precitaj si ake su dolezite pre ludsky organ.a vobec vsetky vit.a miner.len je problem trafit sa do tych spravnych ktore nam chybaju...
Navy, jasne, ze mam kamosky. Len niekedy (ako aj teraz) mam take stavy, ze nechcem ist von a ani s nikym komunikovat. Poculi ste uz o regresnej terapii? Spociva v tom, ze sa v nejakej inej hladine vedomia vraciate spat do minulosti. (aj do minulych zivotov-pre tych, ktori veria na reinkernaciu)Ide o to, najst priciny chorob sposobene roznymi traumami alebo negativnymi zazitkami v detstve alebo minulosti. Je to dobre, ked neviete, co vam sposobuje choroby, ako napriklad, ked neviete, preco mate depresiu. Zistuje sa pricina, koren problemov. Je v tom zahrnuta aj terapia.
NAVY,presne ako pises,vykaslat sa na vsetko zle a mysliet len na pekne veci...ja som nikdy depresiu nemala,ale tiez som zazivala chvile kedy som bola zo zivota unavena znicena atd.a tak som si jedneho dna povedala a KONIEC...len k tomu treba aj nejake doplnky...lebo dnesny svet je tak rychly a vystresuje cloveka,ze clovek dostane take myslienku vtedy ked zacne tratit mineraly a vit.a este ked sa tomu podda...poznam to podla seba...
Naá, nech serie, však potom upraceme.
Face, máš kamarátky? Ja idem s kamošom asi za hodku, za ďaľším jeho kamošom asi 40 km od Šale na bicykloch na degustáciu vína. Tie medvede budú pomaly aj v Šali. Keď som chodil po Štiavnici pred rokmi, tak tam o medveďoch ani nechyrovali. Myslel som si, že medveď na Štiavnicku je skôr rarita ako pravidlo. Zistiť príčinu choroby nieje také jednoduché, preto je najlepšie sa na to vyprdieť, a tváriť sa že sme zdraví. Mne to aspoň dosť pomáha. Možno by ti pomohla väčšia ľahostajnosť ku všetkému negatívnemu, čo sa v tebe odohráva. Proste sa na to vykašľať a žiť, ako keby sa nič nedialo.