Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

ooo

Elessar snažím sa myslieť tak pozitívne ako to len ide... ale nejde to vždy... doobedia v práci sú utrpenie božie... mne dala oxazepam, ktorý mi robil dosť bordel, tak som si ho vymenila za neurol, dávam si každý deň polovicu, veľmi sa snažím ostať na tejto dávke, lebo sa brutálne bojím závislosti. A mám aj tú Gabu, dnes som ju skúsila...efekt necítim žiadny pravdaže :)

elesar

OOO...nic moc, ale lepsi sa to :))) a polepsi sa aj tebe, len skus trosicku pozitivneho myslenia a viery v uspech...aj ked je to v tvojom stave urcite velmi velmi tazke. mimochodom mne daval lekar pri prvych AD aj anxiolytikum rivotril - kym zaberu AD...mozno by nieco podobne pomohlo aj tebe. RNG tusim tvrdil, ze alternativa k anxiolytikam je GABA, ktoru ma vo svojich obchodoch, tak pripadne vyskusaj. neviem co by som ti este poradil...ono najskor sa ti musi aspon trocha polepsit, potom sa s tym da pracovat dalej. drzim palec.

ooo

ELESSAR užívam jednu ráno, t.j. 10mg, v pondelok jej zavolám a uvidím... Tak vidím, že opäť si ma nesklamal a vieš, aké mám stavy :) S tým 5-THP som to nevedela, teda si ho objednám, keď to máš vyskúšané, ďakujem ti.

ooo

NAVY veď to sú antidepresíva všetko, kedysi som brala Parolex pár dní, ale robil mi evidentne zle, tak sme ho vymenili s doktorou za cipralex, ktorý mi vtedy zabral. Iné som nikdy nebrala.

elesar

RNG...ako dlho v mozgu pobudne serotonin??? ak budem kazdy den uzivat kapsulku 5-htp (alebo dve), nahromadi sa za par tyzdnov, alebo to, co som zobral v kapsulkach telo spotrebuje este v ten isty den??? vdaka.

elesar

OOO...niekde som cital tvoj prispevok o 5-htp. takze 5-htp je latka, z ktorej si telo vyraba serotonin (serotonin = 5-ht). cipralex spomaluje metabolizmus serotoninu. cize po lopate - 5-htp ti ho dodava, cipralex ti ho stabilizuje, aby sa tak rychlo neodburaval. z toho vyplyva, ze sa mozu kombinovat, samozrejme to netreba prehanat, aby si sa serotoninom nepredavkovala. ja som to obcas tak robil, ked som uzival AD - ked mi bolo pod psa, dal som si kapsulku 5-htp a efekt bol neuveritelny.
...neviem kolko tabliet cipralexu uzivas denne, porad sa s doktorkou, mozno je vhodne zvysit davku.
...doktori su dost "vychcani" a nechaju ta dost dlho na najnizsej davke s tym, ze mozno ti zaberie, ak nie, tak ti davku zvysia. tie muky, co som prezival, kym mi doktor nezvysil davku vsak boli neskutocne. bolo to horsie ako ked som nebral nic.

RNG

Dalsia protistresova bola oficialne uvedena publikaciou Journal of the American Nutraceutical Association, stara znama ayurvedicka ashwagandha:
www.swansonhealthnews.com
V skratke, podstatne znizila stresove hodnoty za mesiac az dva pouzitia(hodnotene modifikovamym Hamiltonovym vyhodnotenim, mHam scale, test berie do uvahy iritabilitu, nespavost a bolesti v tele)a to 40% za mesiac a vyse 62% za dva mesiace pouzitia.
Zaroven bol namerana znizena hladina stresoveho hormonu cortisolu.

Navy

ooo. Skúšala si niečo z tohoto?
paroxetín (patrí medzi SSRI): Arketis®, Seroxat®, Remood®, Paroxetin Winthrop®, Parolex®, Paretin®