Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

ooo

chovancakova a clupka - verím tomu, že nad každou chorobou sa dá zvíťaziť, mám s tým isté skúsenosti :) AD sú barlička (stále to hovorím) nie cieľ, iba pomoc na začiatku cesty... Ak vám nič nefunguje, tak proste niečo je zle a treba to zmeniť... ja to robím

ooo

Ďakujem všetkým, čo na mňa reagujú... Brala som predtým cipralex cca 2 roky, teraz ho beriem znovu po cca 3 mesačnej pauze... vysadila som ho v zlom období, nebola som na to pripravená, nevysadila som ho riadne a nespravila som na sebe žiadnu prácu, žiadnu zmenu v myslení, nič... teraz celkom jasne rozumiem tomu, že sa mi to zákonite muselo vrátiť...

wonder

vsetkym:

necitala som celu diskusiu, len zopar poslednych prispevkov...

skusali ste liecit depresiu aj pomocou psychoterapie?

roni

Ahoj Elesar, ďakujem, ono sa to možno ľahko píše, ale chápem ooo, že ak je človek v depresii vtedy je ozaj ťažko so sebou niečo robiť. Zastavila som sa elesar aj pri tvojich minulých príspevkoch a musím uznať, že máš už veľké znalosti z poznania psychiky a jej fungovania. Som presvedčená, že dokážeš dostať svoje myšlienky pod kontrolu tak aby si prípadnú depresiu veľmi ľahko zvládol. 80 percent všetkých chorôb býva psychosomatického pôvodu, psyché-duša, soma-telo, z toho vyplýva, že vznikli v dôsledku nesprávneho postoja, zamerania. Teraz apelujem na tvoj príspevok, že stačí nájsť a odstrániť prvotnú príčinu vzniku depresie. Ak si zraňujeme nohu o niečo čo nás v topánke odiera, napr.kamienok, nestačí liečiť si poranené miesto, treba odstrániť príčinu odierania, vyhodiť kamienok.
Myslím že ani nemusíš poznať pravú príčinu svojich problémov a depresie, možno by si ju ani nenašiel. Stačí ak si tú príčinu sám nejako pomenuješ. Môžeš si ju pomenovať napríklad ako starý psychický návyk, ktorého sa potrebuješ zbaviť vo svojej mysli. Ja som si okrem iného opakovala nespočetne krát vetu " som ochotná zbaviť sa starého psychického návyku, ktorý spôsobuje tento stav". Preprogramovať svoju myseľ. Podľa mňa je to všetko o upratovaní svojich myšlienok, vzdať sa takých, ktoré nám spôsobujú trápenie, nahradiť ich novými pozitívnymi, všetko krok za krokom, upratať si vo svojom duševnom dome. Myšlienkami si vytvárame náš budúci život a tým aj náš nový stav. Ak sa budeme strachovať že znovu to príde, ono to naozaj príde, o tom som už písala.
No debatujte ďalej, aby aj tí čo sú na samom začiatku a potrebujú pomoc, dokázali hľadať východisko. Inak u niektorých ľudí sa objaví depresia a dokážu ju zvládnuť jednorázovo vhodnými liekmi tak že sa im už neobjaví. Je to viera v lieky a dôvery v lekára. Aj to treba rešpektovať. Prajem pekný večer vám všetkým.

jaja

ooo ja uz beriem par rokov ad,vysadila som ich a problemy sa vratili...tak som zacala brat znova a teraz 2.krat vysadzujem...ako dlho si ich predtym brala?

Navy

OOO. Napísala si, že ťa zviera úzkosť a panika. Na tie lieky som sa pýtal preto, lebo na tejto stránke pomohli jednej s panickou poruchou. Prečítaj si: www.psychiatria.estranky.cz

clupka

ooo za tych 9 rokov ja tiez som vyskusala vsetko mozne , ale to je dlha doba na to aby cloveku nepomohli AD potom neviem co si mam mysliet o nich ci su vobec ucinne alebo nie..............

chovancakova

ooo, robim vsetko co sa da robit ak trpis touto chorobou, ale ked uz tolke roky my nic nepomoze ani tie AD tak co si mam o tom mysliet iba tolko ze tie AD stoja na prd...............

RNG

elessar, zaujimave,ked dam do vyhladavaca serotonin in body, half life su tam desiatky tisicov clankov na drogy a ich polcas rozpadu, nic na samotny serotonin v tele a mozgu.
Ked ale beries 5-HTP to nie je priamo serotonin a z toho sa v tele vyraba 5-HT a len mala cast sa dostane do mozgu a tam spotrebuje. V jednom clanky cez radiacnu analyzu tvrdili nieco okolo 51 minut, ale to bol existujuci serotonin v mozgu potkana a nie ucinnost a polcas rozpadu 5-HTP ako zdroja vytvaraneho serotoninu u cloveka.
Medzi reklamnou literaturou(na tu sa neda 100% spoliehat) tvrdili, ze 5-HTP ma v tele polcas rozpadu 90 minut.
Tj aspon viem, ze sa samotnym 5-HTP neda predavkovat, hoci to mi o hladinach v mozgu nic nehovori.
.......
Osobne ale mam dojem, ze spotreba serotoninu sa meni podla potreby tela. Viem, ze podobne plati napr na melatonin

ooo

Som rada, že tebe je lepšie, aspoň mám živý príklad toho, že to ide... Ja viem, najskôr sa musím dostať z týchto šialených stavov a potom začať na sebe robiť... už mám veľa plánov, čo začnem robiť (aj knihy objednané), len nevlááádzem nič, hrozné... Ale ja sa nedám, vydržím a vyhrám :)