Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
navy, velmi zaujimave.
Nie je to sice vytazok zo ziadnej rastliny ale vyrobok farmaceutickeho priemyslu, produkt z geneticky zmenenej bakterie E. coli, ale podstatou je to len forma esencialnej aminokyseliny, takze je to OK.
Aj cena je vyborna.
Problem s nim ma len velmi male percento populacie s genetickym defektom phenylketonuriou, pre ktorych to moze byt smrtelne nebezpecne.
A samozrejme si treba davat pozor na predavkovanie, moze sposobit odumieranie nervov v mozgu.
www.sweetpoison.com
Toto som vyhrabal namiesto analgetík a zároveň aj antidepresívum:
-odkaz odstránený-
gym.sk
Navy, ten film nebol o pouziti prirodnej L-dopy, ale synteticky vyrobeneho dopalaminu, pokial viem.
A za to, ze to menalo dlhotrvajucimuzpech u ludi s poskodenym mozgom neznamena, ze to nie je uzitocne na zdvihnutie hladiny dopalaminu v mozgu aj na permanentnej baze.Takze doplnok pre ludi s nizkou hladinou dopalaminu je uzitocny aj dlhodobo.
ooo,ako ty uznas za vhodne,len rozmyslaj,ked mas problemi,ktore su aj na neziaducich ucinkoch...tak neviem este sa ti to moze zhorsovat...ale je to na tebe...ty s tym musis nejak zacat...prajem ti aby si uz konecne nasla nieco ,co ti pomoze....
www.internalhealth.com
www.fitexpres.sk
Pri googleovaní L-dopy, som narazil na toto: sk.wikipedia.org Spomínate si na ten film?
mariaa zajtra sa poradím s psychiatričkou a uvidíme... keďže som tieto AD už brala a viem, že mi vtedy pomohli, tak nemám dôvod si myslieť, že mi teraz robia zle
Navy tak to nás psychológovia moc nepovzbudili :)
viem,ake to je ked clovek nemoze jest,ako sa na cloveku vsetko trasie...chapem ta...denzitometria...ti aspon zisti nieco a ked nezisti nic tak budes hladat dalej...ale budes mat aspon jaku taku istotu a zacnes vylucovat...neviem,mne strasne pomohla ta Kvapka krvi....lebo tam sa mi ukazalo,ze mi chybaju aj vit.sk.B a to su tiez velmi dolezite pre telo...a fungovanie tela...pri nedostatku tychto vit.B tiez telo je v strresse atd.
ooo,nechcem ti radit,ale co ked vsetko toto tvoje stavy sposobuju prave AD,ved si pozri kolko maju neziaducich ucinkov?a je to taky zacarovany kruh...mne tiez neurologicka ponukala AD,ale ja som odmietla,lebo napr.sposobuju neviem teraz ale viem,ze som citala taky prave problem co ja som mala,tak ako by mi pomohli ked,ja sa chcem toho zbavit a AD to maju v neziaducich ucinkoch...neviem rozmyslaj nad tym a chod aj k lekarovi,ked hovoris,ze po spanku si este viac dolamana,mala som to aj ja...take stavy,len po nocnom spanku.../poobede som spala a nic mi nebolo/pytaj sa na DENZINOMETRIU,ci ti nechyba vapnik atd.ze vraj je to presny pristroj a tak postupne vylucuj...
Navy, vyzerá to tak že nakoniec ty budeš liečiť svojho psychológa, no veď aj doktori sú len ľudia, robia to čo sa v škole naučili.
Ale chcem sa spýtať, spomínate tu Gabu, Tryptofan, niečo podobné je aj L-tyrozín - aminokyselina, ktorá sa správa ako povzbudzovač nálady, jej nedostatok môže spôsobovať depresiu. Väčšinou L-tyrozín užívajú športovci, pomáha odbúrať tuk, ale má širšie pôsobenie, no neviem možno že ste to tu už preberali.