Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Mariaa ďakujem, budem si to strážiť, veľa z tých jediel nejem, takže som spokojná :)
ooo,neviem ci ti to pomoze ale aj ostatnym,nasla som v knihe toto pisu:
Ludia,ktory uzivaju AD obsahujuce MONOAMINOXIDAZU...BY SA MALI VYHNUT JEDLAM Z VYSOKYM OBSAHOM TYRAMINU.Do tejto skupiny patria:rozne druhy alkoholu,pivo,likery,cervene vini,sherry, a vermut.Dalej tavene a plesnove syry,telacia a kuraciapecen,salamy,konzervovane maso,sojova omacka,vytazok z kvasnic,udene ryby a slede.Nizsi obsah tiraminu,treba tiez obmedzit:banany,avokado,figi,cokolada,vyrob.obsahu juce vanilku,napoje hor.cokolada,kava,cola,denna spotreba tychto napojov by mala byt 3salky.
Reakcia TIRAMINU S NIEKTORYMI ADmoze negativne posobit na NERVOVY SYSTEM A SPOSOBIT BUSENIE SRDCA,KRVACANIE Z NOSA,BOLESTI HLAVY.V ZRIEDKAVYCH PRIPADOCH MOZE TLAK STUPNUT NA TOLKO,ZE DOJDE K VNUTROLEBECNEMU KRVACANIU,KTORE MOZE KONCIT SMRTOU.
fodorka,ty vstavas o 3hod.rano?no to som vstavala aj ja,ale spat som isla uz okolo 20hod.no mne praca tiez velmi pomaha,ked ma nic neboli,ze mozem pracovat tak je to ok...nieked som citala,ze ked clovek vstava medzi 2-3hod.rano tak trpi nejakou chorobou,ale teraz si nespomeniem akou...nejaky je tam problem v tele....
Ahoj Navy,nemusím zavárať preto že sme na to odkázaní, kľudne by som si to mohla kúpiť v obchode, ale problém je v tom, že je to zapríčinené mojou depresiou. Jednoducho nevydržím neurobiť to čo treba urobiť, a keď sa už tá zelenina urodila treba ju zavariť. Prečo som ju nasadila? no preto že máme záhradu ktorú TREBA obrábať TREBA nasadiť. A to sa netýka len záhrady, ale všetkého čo je mojou povinnosťou. Denne varím, upratujem atď. keď ma niečo napadne čo treba urobiť okamžite to robím. Mimochodom dnes som už zase naložila 10 pohárov uhoriek /už ich mám spolu asi 50/ a zavarila som cca 15 litrov paradajkovej šťavy. No a poobede budem variť aby manžel keď príde z práce mal teplú večeru. Nerobím to preto, že mám staré zvyky, ale preto že si to pokladám za svoju povinnosť. Za to môžem "dakovať" svojej matke, ktorá ma vychovala ku prísnej skromnosti a pracovitosti. Problém je len v tom, že som väčšinou unavená a aby som vládala robiť beriem ibalgin, ten mi akoby dodával silu. A keď nemôžem spať aj napriek užitým práškom, vstával niekedy už o 3.00 ráno a vtedy väčšiou žehlím, varím alebo pečiem zákusky. TO SOM BLÁZON, ŽE? Tak sa aspoň zasmej.
Počuj, Fidorka. Na čo zaváraš uhorky, paradajky a lekvár. To toho toľko zjete? To vám nestačí občas si to kúpiť v obchode? To, že máš staré zvyky ešte neznamená, že ich nemôžeš zmeniť. Alebo sa mýlim?
Zuzu a z coho ti je tak hrozne?
Navy, tie tvoje pismenka ma niekedy vedia poriadne rozosmiat:D
Fidorka2. Lepšie je byť nulou než mínus jednotkou, čo povieš?
zuzu32
neboj, nie si sama.