Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

RNG

ooo, tocenie hklavy moze byt z nizkeho cukru, roznych zapalov vytvarajucich toxiny,zapalom poskodeneho statokinetickeho ustorjenstva vo vnutornom uchu, hormonalnych nerovnovah, nedostatkov urcitych neurotransmiterov atd. Co sa tyka ale depresii, to je vec len neurotransmiterov obvykle.
Anglicke nazvy neurotransmiterov su podobne slovenskym, to by nemal byt ziadny problem.

RNG

leco, zdalo sa mi ze som uz odpovedal. Obvykle davky 5-HTP su 50 az 200 mg, telo si z neho vytvara 5-HT, to je serotonin, Ked si mal problem okolo nizkeho serotoninu a bral si na to AD, tak toto ti pomoze prirodzene.

ooo

RNG ďakujem, si milý. Lenže ja tak dobre anglicky neviem a okrem toho ich tam je hrozne veľa. Ako ich mám po rade skúšať? Idem teda vyskúšať lecitín. Ale povedz mi prosím ťa to, že koľko musím ten neurotransmiter skúšať, kým zistím, že to nie je on - resp. mal by zabrať hneď či má nejakú dobu, kedy začne účinkovať? A ešte jedna otázka - nie je niektorý z nich na točenie hlavy???

RNG

zabudol som, slova"neurotransmitters Wikipedia", lebo v anglickej verzii Wikipedie je pekne jednoducho popisany prehlad jednotlivych neurotransmiterov.
.....
Inac, moj osobnyu dojem je, ze nedostatky v tele su casto sposobene hormonalnymi vykyvami(yam), dietou a zlym travenim(Betain HCl, enzymi)

RNG

ooo, takze nemas problem s nedostatkom GABA.
Takze ani Rivotril ti nemoze "zabrat".

Co tak mineraly a lecitin? Alebo B-vitaminy?
daj si do www.gogle.com slovo "neurotransmiters"
a tam ti to vymenuje vsetky mozne.
Jeden, alebo viacere z nich ti musia sposobovat problem, obvykle ich nedostatok. Musis si sama najst, ktory to je, inac budes trpet stale,... a zbytocne.

ooo

Elesar hm, ďakujem za povzbudenie... je mi na umretie... volám doktorke obdeň, ale nechce mi zvýšiť dávku, beriem len 1 a pol tbl, ona stále tvrdí, že určite to zaberie, len to u mňa dlhšie trvá. Mám k tomu Neurol 0,25, dám si tak max. 1 denne, hoci ja nenávidím tieto oblbováky. Ale čím dlhšie to trvá, tým viac som z toho otrávená a zničená... ja myslím tiež, že mi treba zvýšiť dávku, ale ona nie a nie... idem v pondelok na kontrolu, dúfam, že to prežijem dovtedy... Sústavne sa mi točí hlava, čo je teraz môj najväčší problém... ani chodiť riadne nemôžem, lebo sa mi stále zdá, že padám, že tento krok je už iste posledný... aj teraz, sedím na stoličke a mám pocit, že spadnem aj s ňou... to sú snáď najhoršie pocity z tých všetkych

elesar

ALEX...inak stavil som sa sam zo sebou, ze ti doktor predpise lieky...vyhral som :))) ak ti popri tom nepovedal aj nieco o autogennych cviceniach, moznosti psychoterapie a podobnych veciach, ktorymi si clovek moze sam pomoct, je to doktor, ktory moze byt sice mily, ale urovnou zapada do sedeho priemeru.
...k tomu braniu nalacno...ano, radsej sa pred branim liekov najprv napapaj...ixel dost zatazuje zaludok.
...kazdopadne ti prajem, nech ti je cim skor lepsie...

elesar

OOO...pripadne skus prezit este nejaky ten tyzden a daj si popri AD aj GABA, ako odporuca RNG. pripadne nech ti lekarka predpise rivotril...ale pozor!!! je to benzodiazepin, takze odporucam uzivat naozaj len kratkodobo, lebo po nejakom polroku moze vzniknut zavislost. ja som ho bral mesiac, mozno ani to nie. kazdopadne ti prajem, nech sa ti coskoro polepsi. a nezabudni...tie myslienky, ze uz nikdy nebude dobre su chorobne myslienky...prec s nimi, pokial to bude len trosku mozne.