Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

mjanik

depresia-vyhľadajte dobrého akupunkturistu,nech vám dá takú liečbu, ,aby potlačil vylučovanie tých látok, ktoré spôsobujú depresiu a aby podporil vylučovanie veselších látok

Navy

Zdenka, neviem čo sa presne deje pri syntetických antidepresívach, ale s tým okamžitým účinkom pri vyššej dávke má RNG pravdu. Ja som to vyskúšal na sebe. Účinok bol zrejmý po jednej až dvoch hodinách v prvý deň užívania. Myslím, že to môžu potvrdiť aj ostatní uživatelia SJW, z tohoto fóra. Ja si to vysvetľujem tak, že látky, ktoré spôsobujú zdržiavanie neurotransmitérov s synaptickej štrbine, sa postupne v mozgu kumulujú. V dávkach, v akých sa predpisujú syntetické AD sa naakumulujú do účinného množstva až po dvoch týždňoch. Ak by sa SJW užíval v dávke malej, tiež by sa naakumuloval na účinné množstvo až za určitý čas. Môžeš si ľahko vypočítať, za aký čas sa v mozgu naakumuluje rovnaké množstvo hypericinu, alebo hyperfoinu, pri menšej, alebo väčšej dávke. toľko môj laický názor.

alex1

AHOJ.Dnes ma doktor vypisal na PN lebo sa citim unavena a je to horsie ako ked som nebrala lieky. ELESAR preco si si myslel ze mi doktor predpise lieky a prosim porad mi co su to tie autogenne cvicenia ako funguju a kde sa onich dozviem viac nepoznam tie vase vyrazi GABA 5-HTP co to vlasne je a co su lieky na prirodnej baze ako sa daju zohnat a ako posobia na organizmus a ti moje su podla vas zle .A KTO SI RNG ZE SA TAK VYZNAS A VSETKO VIES PORAD MI PROSIM. Ozaj neviem vela o mojej chorobe kde sa dozviem viac.

zdenka

Nemam nic proti fytofarmakam, ale RNG, vysvetli mi jednu vec, ak dokazes: Tvrdis, ze SJW ucinkuje "okamzite", t.j. do par hodin a ma rovnaky mechanizms ucinku ako antidepresiva. Ale-je dokazane, ze antidepresiva nedosahuju antidepresivny ucinok okamzite tym, ze zvysia hladinu neurotransmiterov, ale TYM, ZE DLHODOBOU ZVYSENOU HLADINOU NEUROTRANSMITEROV DOCHADZA K DOWN-REGULACII BETA-RECEPTOROV A ROZNYM KOMPLEXNYM ZMENAM, VRATANE OVPLYVNENIA TRANSKRIPCIE A TRANSLACIE A SYNTEZE ROZNYCH PROTEINOV V NEURONE. Vsetko to prechadza cez system second-messengerov a kaskadu velmi zlozitych naslednych reakcii v bunke. Toto trva dni az tyzdne, niekedy mesiace. Chces mi tvrdit, ze takato komplexna reakcia na urovni bunkoveho jadra sa da dokazat pomocou SJW za mizernych par hodin?? A dokonca na zaklade tohoto dokazes predikovat ucinok chemickych antidepresiv pomocou par kapsul SJW? Sorry, keby TOTO FUNGOVALO, tak firmy sa predhanaju v tejto predikcii..premyslaj logicky...

sanada

Prosim poradte mi.Mam hrozne bolesti chrbtice od lopatiek po zatylie a hrozne mi je stale smutno.Nevladzem fungovat a to am len 21 rokov.Je to depresia alebo mam problemy s chrbticou???Dakujem

žoko

Liecim sa na depresiu rok a než som sa rozhodol ist k psychiatrovi bol som na umretie.tri mesiace som nezliezol s postele,nemohol som jest a stale som spal.Mal som tak tazku hlavu ze ked som chcel zdvihnut hlavu a vstat tak som nevladal prekonat tu tiaz v zatyli ako by som tam mal desat kilov olova.Doslova vsetko ma bolelo.Chrbtica,nohy, ramena, ruky srdce,zuby, hlava,zaludok a ta clivota to sa neda ani opisat.Doktor mi predpisal paretin. Neviem posudit ci zabral pretoze v tej dobe som analizoval preco sa mi to deje a tak som zacal na sebe pracovat.Posledny tyzden sa my narusili vztahy a depresia znova klope na dvere.Vsatky priznaky mam znova paretin ako keby nezaberal.Ak niekto berete paretin a mate pridavne lieky ako neurol alebo xanax napiste ci to zabera. Ci to lekari vobec odporucaju taketo kombinacie liekov.Dik

ooo

RNG ale zaujímavé je, že ja som na cipralexe bola dva roky a fungoval mi... potom som ho vysadila, jedla som SJW, ale to mi nepomáhalo... takže nerozumiem. Bola som teraz u doktorky, pridala mi Coaxil a idem si objednať nejaké veci z tvojho obchodu, idem skúšať teda tie neurotransmitery

RNG

tie ktore radim ja len den dva na ucinok maximalne.
Rozne chemicke lieky, v tomsa nevyznam, ale mali by reagovat tiez rychlo, inac pochybujem o ich ucinkoch. Cipralex je s ucinnostou SSRI, a ako som uz parkrat spomenul to iste bez zlych ucinkov robi St Johns Wort, ked dostanes spravny vytazok, ako Navy na vlastnej kozi vyskusal.
Ak ti 3 kapsule dobreho vytazku, napr toho, co mam ja v obchodoch a pouziva aj moja zena dost casto, nezaberu za hodinu-dve, nezaberie ti ani cipralex.

ooo

RNG ale ja mám práveže to točenie hlavy hrozné iba v aktívnych fázach depresie (alebo čo to mám za diagnózu), takže to istotne spolu súvisí. Pri užívaní cipralexu predtým mi to prešlo. A ešte raz teda otázka, na ktorú si neodpovedal: koľko treba skúšať jeden neurotransmiter, kým zistím, či to je alebo nie je on? Ďakujem