Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
roni, máš pravdau že ja sa snažím unakať pred problémymi do spávku, lebo iné riešenie nevidím už som so slúšala všelijako. Ten koláč som z posledných síl napekla, a požiadala som muža aby ho deťom odniesol, no on nie je ochotný. On sa ide radšej bicyklovať. Ja sa necítim dosť silná na to aby som odniesla, lebo tam sa treba viesť autobusom. Už som práve užila 4 neuroly a 2 hypnogeny. Ja to neviem ináč riešiť len pánkom. O ma neviem pochopiť, nakoľko je zdravý ko bude.
Najlepšie je cez týždeň keď je v práci, a a ja sa tiež venujem prácam v záhrade, veľa zaváram, dom držiavam v krásnej čistote, každý deň mu navarím večeru, pripravím oblečenie na druhý deň, codím nakupoveť na bicykli. S nim nerada nakupujem, lebo on všetko ofrfle že to netreba, a potom by hltal len samé dobroty "ale dieétne a zdravé". Mám to sním ťažké. Už som uvažovala aj nad rozvodom, ale namžel nesúhlasí, takto mu to vyhovuje, mám bezproblémový život. Dostáva pekný dôchodok + si veľmi dobre zarobí, a tie peniaze a ja ie peniaze nevidím lebo inú všetky na jeho učet. Na domácnosť nakupujem ja z môjho mizerného 7.000 ového dôchodku. Jasné ako slúžka mu vyhovujem, a už len čaká kedy otrčím päty, a možno to by bolo najlepšie pre nás oboch.
ooo ja som už veľkrát beželel ku psychiatričke a nadopadlo t dobre, síce nasadila inú ličbu, ktorá bola ešte hodria,a musela som sa vráti k pôvodnej. Teraz beriem tú svoju zaužívanú a tou sa držím nad hladinou, a keď sa mi stav zhorčí, pridám si z tých mojích cukríčkov a keď už raz nezeberú tak to vyriešim radikálne. Jeden pokusom som už mala. Viem len že od lekárov čakať pômôc nemôžem. Ja mám aj iné choroboby, ktoré neuznáva žiadney lekár, a lieky ktoré mi na to pomáhajú si musím vyžobrať v niektorej lekárni nakoľko sú len na predpis a potrebudej ich 2X do roka. Opohŕdam naším namysleným lekárnictvom. Sory za chyb som pod pvplyvom liekov.
fidorka2,
hajnik roman možno nepozná tvoju depresiu, tak ako nemôžeš poznať ty jeho. Každý depresiu prežíva inak a každý má inú príčinu. On sa chcel podeliť so svojimi skúsenosťami s depresiou a svojimi radami pomôcť aj iným, ktorí by boli prístupní takejto forme liečby. Dôležité ale je, že si chce pomôcť na rozdiel od teba. Bude to to možno trochu drsné, ale čo robíš ty okrem toho že sa nacpávaš sedatívami a spíš? Snažíš sa uniknúť pre realitou. Z tvojich príspevkov sa dá vyčítať že máš problémy s manželom a v rodine. Ak by to tak nebolo iste by si sa na príchod dcéry s rodinou tešila a upiekla im ten koláč sama. Pokiaľ si nedáš do poriadku vzťahy v rodine, nepomôže ti ani lekár, ten ti predpíše len ďalšie lieky. Skús urobiť ty prvý krok a bude to len tvoje víťazstvo. Prepáč, ak sa ťa môj príspevok v niečom dotkol, nechcem ti ubližovať ešte viacej ako si ubližuješ ty sama.
teraz skúšam lecitín... včera som mala celkom príjemný deň, tak verím, že aj dnes taký bude, máme naplánovaných kopu aktivít - príjemných a relaxačných, nie starosti - len mne po mojej chorej hlave chodí, že mi určite bude zle, že to nie je možné, aby mi bolo lepšie... juj, idem to niečím prebiť, pa
NAVY ja som skúšala tú GABU, ale nie od RNG, ale z nejakého obchodu na nete, čo si mi ty dal link na to... skúšal ju aj priateľ, ale teda musím povedať, že nič a nič nerobí...
FIDORKA ty už bež k psychiatrovi prosím ťa, nech to s tebou nedopadne zle...
dodávam že je to dcéras rodinou, takže sú u nás doma, doo ca ajten koláč si môžu upiecť sami. Len nech nežiadajú aby som ich ja obskakobvalal. Manžel sa ničoho nechytí.
hajnik roman - Ty ešte asi nevieš čo je to poriadna depresia, na to by Ti chiropraktik nestačim. Mňa sa včera zmocnila poradna depka už som okrem AD na sedatívach a práškoch an spanie. Celý deň a noc soom prespala, a bude to aj dnes. Som urobená k smrti a najradšej by som umrela. Poobede by mala prísť návšteva a to znamná ešte upratať, niečo upiecť, a čo je najhoršie tváriť sa vesele ako by bolo všetko OK. Ja asi užij 3 prášky na spanie a nech sa bavia sami, veď sú sami.Po takom aktívnymom týždni som sotálne vyšťavená a nechce sa mi ani vstať z oistele a všetko chystať.Padá i hlava na klávesy od všerajích liekov. NECHCE SA MI ŽIť. Chcela by som len spať aspoň týždeň v kuse,
navy,možno akupunktúra by ti mohla pomôcť-pozri:www.akupunktura-janik.sk.už som to tu raz dal,ale to zýmizlo!!!
oprava, sarsaparilla nerastie v poralese....