Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Navy, ospravedlňujem sa, samozrejme že to nie je moje normálne vyjadrovanie. Bola som vo veľmi zlom psychickom stave a užila som množstvo liekov, a tomu textu teraz ani ja sama nerozumiem.
Mjanik, ja sa sa Ťa pýtal na niečo iné: Ak ma tvoj typ na akupunktúru nevylieči, budeš platiť náklady s tým spojené? Ale teraz mi už prosím Ťa odpovedz na otázku, nech to zbytočne nenaťahujeme.
Brunovič. Vyliečiť duševnú poruchu nie je také jednoduché. Odborníci o tom prd vedia, takže vychádzajú len z toho prd. Ja mám derealizáciu tridsať rokov, a odborníci si s tým nevedia poradiť. Takže nerob z nich Bohov. Nie sú.
Fidorka. Toto je tvoje normálne vyjadrovanie, alebo si pod vplyvom nejakých liekov? Viď toto: Jednochodi neuznánechcm Ĺutujem len sjoje svedkdráznedve,a buts snikzsrnžizot. Pokúšal som sa to vylúštiť, ale nedarilo sa mi:-))
vysvetliť autogénne cvičenie je dosť na dlho, ale raz to tu Elessar písal v niektorom dlhšom príspevku, skús si to nájsť, je to tak cca 3 týždne dozadu, možno 4. Tiež si to môžeš hodiť do googlu a v knižnici iste budú mať o tom knižku, najlepšie od Hašta
Ahojte. niekto tu spomínal autogene cvicenia a cvicenia meridianov ako to presne funguje dajte prosim vediet.
dakujem.
BRUNOVIČ už som sa to raz pýtala - čo iné robíš okrem toho, že čakáš, kým ti zaberú nejaké lieky?
milá .Roni, ďakujem Ti z svoji úprimné a radivé slová. ktoré by som si mala najzaozaj zobrať k srdcu a možnoby by se ten náš spoločnosý život svtal lenpí, lenž k tomu y boli potrebí dvaja s tým istým úmyslom. Lejže ja sa už naňho nemôžem ani pozrieť.celýmživot mu robím slúžku-nč ani na viansoce. Jednochodi neuznánechcm Ĺutujem len sjoje svedkdráznedve,
a buts snikzsrnžizot
Ahojte, ja už začínam byť zúfalý, beriem asi rok všetky možné lieky , ale nič mi nezaberá...začínam byť skeptický, či mi vobec niečo zaberie.Je tu niekto, kto má podobný problém, aby som v tom nebol sám...dík.
B.
Fidorka2, zdá sa že som sa trafila, nemaj mi to za zlé, chcela som ťa len trocha prebudiť z tej letargie. Brať tak veľké množstvo liekov naraz je sebazničujúce, stav sa ti môže len zhoršovať. Myslím že trpíš nedostatkom pozornosti a uznania zo strany manžela. Uvedom si že svojho manžela už nezmeníš, čo však môžeš zmeniť je svoj postoj voči nemu. Je celkom možné že potom znovu nájdete cestu k sebe. V prvom rade si však ujasnite vaše finančné záležitosti. Kto a koľko bude platiť na spoločnú domácnosť. Pretože má on väčší príjem, mal by na domácnosť prispievať viac. Najlepšie by bolo mať predsa jeden spoločný účet a z toho financovať všetko potrebné pre chod domácnosti, nechápem jeho postoj že si všetky peniaze ukladá na svoj účet.
Treba aby si vybočila zo svojich starých zaužívaných koľají. Nemusí byť všetko perfektne vždy upratané, nakúpené, navarené, prichystané. Máš pravdu že tvoj manžel si na to všetko zvykol, vyhovuje mu to. Máš na starosti celú domácnosť, aj to je práca, ale jednostranná a čiastočne ťa to ubíja. Preto by si mala pamätať na seba, na svoje záľuby, zájsť si k priateľke, niečo pekné si kúpiť, vedieť si urobiť radosť. Čo sa týka toho vybočenia zo starých koľají:, skús ísť nakupovať, upratovať a variť keď bude manžel doma. Niekedy mu skús aj zabudnúť nachystať oblečenie do práce, nech si poradí sám. A ak sa bude chcieť ísť bicyklovať, choď s ním.
Bolo by dobré keby ste našli cestu k sebe, veď ste už prešli kus cesty životom. Časom prídu aj choroby a budete sa vzájomne potrebovať.
Ale teraz si uvedom že nie si žiadna chudera a slúžka ktorá všetko doma porobí, utápa sa vo vlastnom žiali a kŕmi liekmi. Zmeň to, neviem na ktorej strane je tvoja dcéra, ale ak budeš aj naďalej takto fungovať, nebudeš to ty, ktorú budú mať radi. Musíš znovu nadobudnúť svoje sebavedomie. Tvoja depresia je len akousi obrannou clonou voči realite. Určite prejde ak nadobudneš svoj pokoj v rodinnom živote. Držím ti palce aby sa ti to podarilo.