Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

galaxisa

face,
to je dobre, ze jes. mnohi prestavaju jest a to je uz horsie. Dnes vo vseobecnosti su ludia dost uzavretí a su v nesistote. Ja stretavam samych uzavretych, v ulite, navonok posobia normalne, pracuju, studuju, ale maju take problemy ako pises ty. Citia sa sami, stracaju zmysel a žijú len tak, ako príde. Myslia si, že nik ich nevypocuje.Ale zistujem, že to oni nie su ochotní vypočuť tých druhých. Ludom chyba vcítenie a preto su preplnené psychiatrie a psychlogicke poradne.A ty si ochotná vypočuť, poradiť, tešiť sa s tym druhými?
Prečo si myslíš, že sa ti ludia smeju, ohovaraju? Oni maju starosti so sebou....to je len tvoj pocit. Chodiš do prirody? Ludia stracaju vztah k prirode a preto sa zacinaju citit sami.

monika9

mne psychiatricka povedala ze je to spustac depresie,migreny a pod..samozrejme posobi len na ludi ktori depresiu pripadne maju migrenu nie na vsetkych ludi....tocaky su z toho dychania....clovek sa vela nadycha a mozog to nespracuje......

gapetini

Monika 9, káva nespôsobuje depresiu, kofein spôsobí stiahnutie ciev, zvýši sa krvný tlak a prísun kyslíka do mozgu. Presne to isté sa deje pri strese. V oboch prípadoch organizmus nestačí tento nával spracovať a v tele sa hromadí dusík a iné svinstvá, hlavne v mozgu, preto pri týchto chorobách toľko krútenia hlavy, tlakov v hlave, obdobne rozmazané videnie a podobne. Ak máš depresiu, inú poruchu tak ti káva znásobí tvoje ťažkosti. Sama o sebe depresiu nevyvolá.

face of agony

Galaxisa, co je stravovat sa normalne? U kazdeho to znamena nieco ine. Ale viem, ze objektivne sa stravujem dost cudne. Raz jem len same zdrave veci. To ma drzi par tyzdnov, mozno mesiac. Potom na mna pride nekontrolovatelna chut zozrat nieco nezdrave. Maso nejem takmer vobec, lebo mi nechuti. Ale nahradzam to inymi vecami, nemyslim si, ze by mi nieco chybalo. Verim v Boha. Velmi by som chcela byt uz pri nom. Nie na tomto hnusnom svete. Hladam zmysel mojho bytia, no marne. Vsetko, co vidim je nehodne toho, aby som tomu prikladala nejaky skutocny vyznam. Viac si vazim to, co nevidim. Ja by som len chcela, aby som mala niekoho, kto by ma mal rad. Aby som mala pri sebe cloveka, ktoremu by som nemusela platit za to, ze sa mu chcem vyrozpravat a ktory by ma vypocul rad a pochopil. Ano, pochopil. Lebo mam pocit, ze mna nikto nechape. Kazdy len sudi, posudzuje podla vonkajsku (nemyslim len vyzor). Nikoho nenapadne, ze ja by som mohla mat aj nejake city. Mozno sice posobim tak, ze mi je vsetko jedno, ale to vobec nie je pravda!

rpckprincess71

layla....ja dobre viem o čom hovoríš. depresia si našla aj mňa hoci som 15 ročná. a to všetko len pre anorexiu. viem aké je to hrozné a že ťa zrejme nitko nevie pochopiť tak ako aj mňa. len neprestávaj chodiť ku psychologovi, respektíve ak sa ti jeho práca nemáči tak ho zmeň. mne práve lieky pomohli. berem seroxat, ten obsahuje hormon sérotonín - tzv hormon šťastia. Potom beriem atarax na ukludnenie. Na tvojom mieste by som predsa len išla aj za psychiatrom nech ti dá lieky. Neni to predsa žiadna hamba!!!! K tým myšlienkam na samovraždu - prepadla som sebapoškodzovaniu a od toho je len krôčik ku samovražde. Asi 3mesiace som sa takto trýznila a potom som to urobila - ten najhorší čin čo som v živote spáchala a hrozne ho ľutujem - pokúsila som sa o samovraždu. Presnejšie som si vzala lieky, no vdaka náhode ma zachránil kamarát. A ja mu za to velmi dakujem. Ver mi, že tá chvíla zla nestojí za to, aby si si zobrala život a ukrátila sa o mnoho krásnych vecí. Aj ked je to velmi tazké prekonať. Velmi tazké. Ale ty to musíš skúsiť!!!!!! Ked príde na teba myšlienka na samovraždu, rýchlo niečo rob. To je jedno čo. Vybehni si do mesta, kúp si niečo, jedz, behaj, bud z ludmi len toto určite nesprav - nikdy SAMA nepozeraj televízor!!!!!!! to ti nepomoze. Mysli na ludí, ktorý by stratili zmysel zivota keby si zomrela!!!!! Skús sa tešiť z maličkostí a vymeň toho psychoša. Dufam ze ti bude lepsie. Držím pršteky!!!!!! :-)

monika9

ja o kave viem ze vyvolava depresiu ja depresiu nemam.......a vobec sa necudujem len som prisla na to ze to na mna posobi a predtym mi kava nic nerobila.

galaxisa

face,
ked sa niečo take s tebou deje, musi to mat príčinu. stravujes sa normalne? niekedy strava ovplyvni psychiku dost vyrazne. Ako je to u teba s vierou? Veríš v niečo? siu ateistka? Hladas nieco? ako chces, aby ti druhí pomohli? mozno potrebujes vediet, že si iná z urciteho dovodu a to treba prijať. Mozno sa ti niečo stalo, co ta zmenilo a preto priatelia musia odist a caka ta niečo ine. to si musis odpívedat a vyjasnit sama. Mne tiz púsychlogovia nepomohli. tiez som sa motala a tapala, kym som pochopila, co je so mnou. tak sa drz anedaj sa. zvladnes to. uvidis.

pre monika9

Ja som nenapísal že monika 9 stanovila diagnozu, z príspevkov je jasné kto. Inač ja si nemyslím že chce len polutovať, ale že veľmi silno kričí o pomoc. To že treba chorobu liečiť, s tebou súhlasím a nie je to hanba ale nutnosť. Tvrdíš že o chorobách niečo vieš, ale pritom sa čuduješ ako na teba pôsobí káva. Ak poznáš podstatu stresu a ako pôsobí na organizmus, tak pri tvojej chorobe nápoj, ktorý obsahuje kofein stav zhoršuje.

monika9

ja som tiez dlho odmietala uverit tomu ze potrebujem lieky od psychiatra,ale bohuzial potrebujem......na tom nic nie je......a niekedy je to nutne....aj ked mas horucku das si paralen necakas kym ti vyskoci na 42 stupnov