Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
podla mna sa na navym uz podpisalo dlhodobe zneuzivanie tramadolu...
neviem, mňa tieto teoretické debaty a dohady vôbec nikam neposúvajú...
Otázka, ci existujú psychické choroby, alebo nepríjemné stavy reflektujúce určité skuťočnosti z interného prostredia jednotlivca, alebo z externého prostredia je podľa mňa filozofická. Je to vec pohľadu, ako sa to nazve. Podľa mna, tak ako nazývame zmenené telesné fungovanie oproti viac-menej vymedzenému fyziologickému fungovaniu telesnými chorobami, tak môžme aj zmenené psychické fungovanie nazývať chorobami. V tom nevidím problém. Sú to len slová, ktoré vyjadrujú a opisujú istú skutočnosť, tak aby sme ju vedeli od toho quasi "normalu" na prvý pohľad odlisiť.
Duševné, tak isto ako fyzické choroby ludia stále mali aj mať budú. Je utópiou si myslieť, že nebudú. Práve naopak, minimálne prevalencia depresií a úzkostných stavov sa bude zvyšovať ako reakcia na hektickú dobu v akej všetci žijeme.
"Ja by som Ti chcel povedať, že aj chorobná depresia je tak isto normálna reakcia na okolnosť, ktorá sa udiala, akurát, že tá udalosť je iného charakteru"
Práve nieco ako depresia ako reakcia na nestastnú udalosť nie je depresiou ako chorobou, ale normálmou fyziologickou udalosťou. Tak to zatial chápe Medzinárodná klasifikácia chorôb.
"Existujú len duševné reakcie na udalosti"
Velmi diskutabilné. Aká udalosť by sa musela stať, aby niekto mal zastreté vnímanie napr. tak, ako je pri schizofrénii? Duševné stavy resp. choroby sú vecou viac-menej genetickou.
Ja si dovolím tvrdiť už podľa letmého pohľadu na reakcie v tomto fore, že veľa ľudí v tom jasno nemá, ale je to vec názoru. Snád niekomu moje odpovede pomohli urobiť si jasnejší pohľad na túto problematiku.
akupunktúra je aj na rozvinutú chorobu? ňou sa dá liečiť aj derealizácia aj úzkosť aj všetko?
neviem co je to akupresura,ja sa bojim zeby mohlo prist k naruseniu nejakeho nervu tou ihlou ako mam doverovat ze je to odbornik??Mna tiez boli krcna chrbtica z tej choroby inak ma nikdy predtym tak nebolela ale teraz tam citim take tlaky a pichave bolesti,ked si to tam rozmasirujem tak tie tlaky zmiznu....zvyknem aplou aj celo si tak masirujem.dost mi to bolest vytiahne
Monika hej, to sú tie ihly... ja neviem, keď mi nepomohla akupresúra (naopak, myslím, že mi po nej bolo horšie), tak akupunktúra založená na rovnakom princípe by mi prečo pomohla?
lebo to viem... keby to bolo z krčnej chrbtice, tak to mám aj počas roka, ale ja to mám len v období recidívy úzkostnej poruchy...
tani co hovoris na tu akupunkturu?? ale trocha sa bojim,nemoze to aj ublizit???To je s tymi ihlami???