Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Navy, ja som myslela ze derealiz. je cisto psych.povodu a suvisi napr. s depresiou alebo uzkostou. To ti lekar povedal ze ma suvis s metabolizmom?
Ooo. Derealizácia je sviňa. Ja ju už mám 30 rokov v kuse. Treba to riešiť. Chcem si dať urobiť rôzne tesky, pretože verím tomu, že to môže spôsobovať špatný metabolizmus, ktorý ovplyvňuje vnímanie raality. Však si zober, že úplne stačí nedostatočná schopnosť organizmu odbúravať napríklad ortuť, vylúčenú zo zubných výplní, a už môžeš mať derealizované vnímanie. Alebo si predstav, že obyčajná alergia na mliečnu bielkovinu môže spôsobiť tvorbu morfínovej látky, takže tvoje vedomie je neustále pod vplyvom drogy, atď. Ktovie, čo všetko môže derealizáciu spôsobovať, ale najviac verím tomu, že sa jedná o metabolickú poruchu.
Včera som ledva existoval Nemal som skoro žiadnu energiu a ešte aj ležanie bolo pre mňa náročné. Cítil som prekyselenie v celom tele, mierne tlaky pod pazuchami a kolenami a celkove som sa cítil špatne. Toto mávam skoro každý deň okolo obeda. Dám si Tramal, a zlepší sa mi to dosť výrazne. Toto všetko sprevádza derealizácia. Na dnes som ušetril energiu, včerajším ležaním, a dal si 100km na bicykli. Vôbec ma to nepoložilo, a som celkom OK. Je ale pravda, že na obed som si dal preventívne Tramal, aby som to vydržal. Tramal si dávam maximálne raz denne, aby som sa nestal na ňom závyslý. proste klin vybíjam klinom, a keď len trochu vládzem, snažím sa udržať fyzickú kondíciu. Verím tomu, že keby som bol fyzicky zdravý, tak športujem oveľa viac. Voľakedy som robil šport aj na vrcholovej úrovni. Táto choroba ma ale vyradila z takejto možnosti.
NAVY ako je to s tvojou derealizáciou? Ja sa z nej idem zblázniť, posledné dni a týždne ju mám takmer stále, je to najhorší pocit na svete aký poznám. Nechce sa mi ani žiť, keď sa ráno zobudím a je to tu...
Je serotonin fyzično, alebo psychično? podľa mňa jednoznačne fyzično. Je dopamín fyzično, alebo psychično? Jednoznačne fyzično. V psychiatrii prevláda názor, že nerovnováha týchto prvkov spôsobuje duševné poruchy. Takže, jedná sa o fyzickú, alebo psychickú chorobu? Neznášam, ak sa veci nenazývajú pravými menami, a tu je psychiatria dosť mimo.
llullu, na zaciatku tehotenstva byva mnohym zenam zle, hlavny dovod je ze v tele nastane "hormonalna revolucia" a pri tom sa rozne procesy vykolaja.
Typicke je pokles ucinnosti travenia a vytazovania mineralov, preto sa kazdej buducej matke odporucaju niektore mineraly(zmes specificky navrhnuta na kosti) vitaminy a na vyvoj nervovej sustavy babatka rybacie oleje.
Pri tazobach v zaludku pripadne odporucam trochu traviacich enzymov.
Je pravda, že niekedy sa o to ani moc nesnažia. Stále panuje trend symtomatickej, a nie celostnej medicíny.
Čau lulu. Nesúhlasím s tým, že všetky psychické problémy spôsobuje neschopnosť sa vysporiadať s citovými zaležitosťami. Verím tomu, že prevažnú väčšinu psychických problémov spôsobuje špatne fungujúce telo. Myslím si, že to je aj Tvoj prípad. To, že lekári nenájdu fyzickú príčinu problémov, to ešte neznamená, že sa o fyzické nejedná. Som presvedčený o tom, že problém je len v tom, že ich nevedia objaviť!!!
Ahojte. Mne sa to spustilo pred 3 rokmi neviem prečo.Možno škola, stres a tak. Bývalo mi zle 6 mesiacov- nič som na to nebrala, ani som nevedela vlastne čo mi je .Moja doktorka mi spravila vyšetrenia a bolo, zle mi bývalo aj tak.Potom to nejako samé ustalo. Prešli tri roky, ja som sa vydala a čakám bábinko.(4-týždeň).Včera sa mi to po rokoch zopakovalo(pocit na vracanie,triaška,uzkosť, sucho v ústach,rýchli tep,pocit,že umriem atď) , tak som zašla za doktorkou, či to nebude psychické.Poslala ma na vyšetrenie , tak 1. fičím :-)Bojím sa že sa stane niečo môjmu bábinku. Dá sa vôbec s depresiou plnohodnotne žiť? Som rada,že som našla taketo forum.
Tak asi nic. No skoda.