Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

ferooo

Poviem vám, prečo sa tu snažím presadzovať to, čo presadzujem.
Človek, ktorý je označený nálepkou duševne chorí, může byť automaticky považovaný za človeka, ktorý nezvláda svoj emocionálny život, a že je len na ňom, aby to dal do poriadku. Celá vina sa hádže na neho, jeho prístup. Tento vzorec, vrátane odbornej verejnosti, je tak zakódovaný v ľuďoch, že sa konečne musel nájsť niekto, kto tento postoj rozbije. Voľakedy za takéto choroby ľudí upalovali, alebo ich držali v neľudských ako zvieratá. Dnes síce takýto extrém nie je, ale od ideálneho prístupu to je stále dosť a dosť ďaleko.
Človek trpí hneď dvomi sposobmi. Prvý je jeho choroba, a druhý prístup verejnosti k takýmto chorobám. Stále je čo napravovať v tejto oblasti, a ak máte pocit, že nie, tak možem povedať len toľko, že ste slepí, ak to nevidíte.

ferooo

Elessar. To, o čom Ty hovoríš, to je toto: www.deprese-lecba.cz . Ja ale nohovorím o tom. Ak niekto nemá v poriadku emocionálne rovnice, a z toho má depresiu a následne fyzické problémy, tak nech si to dá do poriadku. Keby len to bol moj problém, tak už to mám dávno vyriešené. To ale nie je pravá choroba, ale špatný emocionálna prístup k udalostiam.

elesar

...samozrejme depresia moze byt aj cisto fyziologicka zalezitost... dobre vieme, ze su napr. zeny, ktore dostali depresiu po uzivani hak. cize hak bol spustacom, tu ide o cisto fyzilogicku zalezitost. v tomto pripade uznavam, ze depresia je iba fyziologickou zalezitostou (teda minimalne v prvej faze).

ferooo

Ooo. Ďakujem Ti za Tvoju obhajobu. Si zlatá. Ja ale naozaj nie som závyslý na Tramale. Skúšal som ho nebrať, a necítil som žiadne abstinenčné príznaky. Jediné, čo som cítil bolo to, že sa mi vracala únava a bolesti, kvoli ktorým som tramal začal užívať. Práve, že sa mi častokrát stáva, že si ho zabudnem zobrať, a uvedomím si to až vtedy, keď sa mi zosilnie únava a bolesti, ktoré som mal aj pred tým, než som tramal začal užívať.

elessar

NAVI...moj nazor je iny ako tvoj, to dobre vies. podla mna je depresia fyzickou reakciou na psychicky podnet. mam zle myslienky (teda nieco, co sa odohrava na psychickej hladine), to sposobuje rozne fyziologicke poruchy v mojom tele (na fyzickej hladine) a z toho vznika moja depresia.
ak ty si uvadzal priklad podporujuci tvoje tvrdenie, ja uvediem taky, co zas podporuje moje tvrdenie. ked som bral AD jeden cas mi bolo na figu, zacal som sa tomu poddavat a spadol som mozno az na dno. ked som zacal mysliet pozitivne (mnozstvo AD ktore som uzival sa pritom nezmenielo), slo to sice tazko, ale napokon som sa z toho vyhrabal. takze si dovolim povedat, ze moja psychika vo forme pozitivnych myslienok dokazala zvratit negativne fyziologicke procesy, ktore som sam nastartoval prostrednictvom negativnych myslienok.
...ty samozrejme mozes povedat, ze za negativnymi myslienkami stoji prave fyzilogia, lebo napr. zdravy clovek nema zle myslienky. no a ja ti budem oponovat.
...jednoducho si myslim, ze obe veci spolu suvisia a hladat pricinu v psychike alebo vo fyziologii by bolo ako hadat sa o vajci a o sliepke.

ferooo

Vysvetlenie je jednoduché. V minulosti som sa pokúšal zaregistrovať, lebo sa niekto zaregistroval pod mnou používaným nickom. Tie pokusy sa mi nejáko nedarili, trále ma to odmietlo, ako už zaregistrované niekym iným. Tak som skúšal všeljaké nicky. Problém bol asi v administratíve stránky, lebo nakoniec zaregistrovalo asi všetko, čo som zaregistroval. Doma som mal nastavené automatické prihlásenie, ale v robote nie. Keďže som sa dlho neregistroval, naťukal som registračné údaje, ktoré som si myslel, že by mohli byť správne, a ejhle, zjavil sa ferooo. Keďže som už príspevok poslal, nezaoberal som sa ďalej tým, ako sa zaregistrovať, aby som písal pod nickom Navy. Takže keď píšem doma, tak som automaticky prihlásený pod nickom Navy, a keď v robote, tak Ferooo.

ooo

Nesúďte druhých, ak ste aspoň pár hodín neboli v ich koži... Tak možno je Navy závislý, ale je to jeho vec a jeho voľba. Keby ste vedeli v akých stavoch musí žiť, tak ja verím, že riziko závislosti na tramale je oproti tomu malé zlo...

ferooo

Ľudské telo je taká obrovská neznáma, z hľadiska poznania jeho funkčnosti a dejov, ktoré sa v ňom za určitých okolností deje, že súčasná veda je akurát tak v plienkach, v rozoznaní tohoto mechanizmu. Ja som si napríklad raz kúpil akupresúrne sandále s magnetmi. Keď som ich začal nosiť, nápadne sa mi zhoršila derealizácia, a všetko, čo s tým súvisí. Keďže sa to udialo hneď, ako som ich začal nosiť, podozrenie zhoršenia padlo na ne. Nevedel som, čo mám robiť, aby som zhoršenie zrušil, lebo stav pokračoval aj vtedy, keď som si ich vyzul. Intuitívne ma napadlo, aby som stúpil, len na jednu sandálu. behom pár sekúnd derealizačné zhoršenie pominulo. Potom som zo zvedavosti skúsil, čo sa stane, keď sa postavím len na tú druhú. Derealizácia sa znova zhoršila behom pár sekúnd. Tak som sa znova postavil na tú druhú, a znova sa to zlepšilo. Hodil som ich do skrine, a asi za pol roka som na ne našiel kupca, ktorému ich prejav neprinášal nič negatívne. Záhady, záhady. Kto vás odokryje?

ferooo

Vieš čo, Luciano? Bral som Rivotril roky, tiež sa považuje za liek so závislosťou, neberiem ho už pol roka, a neslintám po ňom. Necítim žiadnu potrebu ho užívať. Ak si nedám Tramal, tak sa mi len vracia stav, kvoli ktorému som ho začal užívať. Takže zasa tu nejde o žiadnu závislosť. Jeden denne, najslabší 50mg, beriem na únavu a bolesti asi mesiac, a zakázal som si brař viac, ako jeden denne. Ak by mi jeden denne nestačil, tak ho prestanem užívať úplne. V tomto mám úplne jasno. Pred 22 rokmi som prestal fajčiť. Fajčil som jednu krabičku denne. Postupne som si od nikotínu odvykal asi mesiac, až som nakoniec prestal fajčiť. Od tej doby som nedostal ani raz chuť na cigaretu. Som abstinujúci fajčiar? Alebo nefajčiar, ktorý nemá absolútne žiadnu závislosť na nikotíne? Myslím si, že si to v takýchto prípadoch vždy treba dať do poriadku v hlave, a potom je všetko tak, ako má byť.