Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

mjanik

ooo-daj si preliečiť krčnú chrbticu,najlepšie akupunktúrou, problémy by mali zmiznúť a čo je dôležitejšie,zlepší sa psychika

ooo

Poviem ti, že posledné dni mám nepretržitú silnú derealizáciu a už ma nebaví žiť... to je peklo na zemi... neviem si predstaviť ako ty funguješ... lenže ja k nej mám vždy obrovské točenie hlavy, že mám pocit, že idem k zemi a trasú sa mi nohy, chodiť nemôžem... no hotová som... tak na invalidný

Navy

Sunnie. A čo postoj. Myslíš si, že ten nie je ovplyvnený tým, ako sa cítiš? A to, ako sa cítiš, nie je ovplyvnené práve fyzickým stavom? Môžeš mať pocit, že si fyzicky fit, pretože Ťa nič extrémne nebolí, a proste sa len špatne cítiš. Hovorí sa že, v zdravom tele zdravý duch. Myslím si, že toto platí viac, než si mnohí z nás dokážu uvedomiť. Ak niekoho položí menší stres, nemusí to byť preto, že je padavka, ba práve naopak, môže byť duševne oveľa odlnejší, než niekto, koho sa taký stres vôbec nedotkne. Problém je v dispozícii, ktorú si mnohokrát človek ani neuvedomuje. Proste človek je voči situáciám handicapovaný svojou telesnou dispozíciou, ktorú si mnohokrát vôbec neuvedomuje ako nedostatonú. S obľubou sa to zvádza na psychickú slabosť, ale to je ilúzia, ktorá človeku ešte viac komplikuje život. Dúfam, že táto ilúzia raz z tohoto sveta pominie.

sunnie

Moze to byt sposobene aj fyzickymi tazkostami aj psychikou. Niekomu staci aj malo a polozi sa. Ja nemam ziadne vazne zdrav.problemy, mam to z dlhodobeho stresu a urcitych zivotnych situacii.

Navy

Študent, neprišiel si sem z ničím novým, a myslím si, že to čo si napísal, každý kto sem chodí vie, to je ale strašne málo k tomu, aby ľudia nemali choroby, ktorým sa hovorí duševné. Ak je chybné pomenovanie, tak je chybný aj prístup. Sám si napísal, že ak má človek depku z nejakej nepríjemnej udalosti, ktorá sa udiala, tak to nie je chorobná depka, ale normálna duševná reakcia na udalosť. Ja by som Ti chcel povedať, že aj chorobná depresia je tak isto normálna reakcia na okolnosť, ktorá sa udiala, akurát, že tá udalosť je iného charakteru. Preto tvrdím, že žiadne duševné choroby neexistujú. Existujú len duševné reakcie na udalosti. Ak niekomu niekto zomrie, tak sa do toho vieme vžiť, a vieme, že by sme v podobnej situácii reagovali rovnako, alebo podobne. Ak má ale niekto depresiu z toho, že mu nejaký špatný metabolický produkt spôsobuje zmenené vnímanie a nepríjemný stav, tak do toho sa už mnohí vžiť nevedia, pretože si taký stav nedokážu predstaviť. Takže opakujem: Žiadne duševné poruchy neexistujú. Existujú len stavy, z ktorých nemáme dobrý pocit, alebo ktoré iným spôsobom ovplyvňujú činnosť vedomia a konania, takto postihnutých. Takže každá, aj tá najodolnejšia duša na svete, by bola znechutená, ak má žiť v podmienkach, ktoré jej znepríjemňujú život.

student 121

čo sa týka príčiny vzniku resp. prejavu psychickej choroby, tak vedci brali do úvahy viacero alternatív- napr.že zlý telesný stav môže spôsobovať napr.depresiu, aj to, že už je dokázzaná súvislosť medzi depresiou a infarktom myokardu a ďalším množstvom chorôb a nielen fyzických.Najpravdepodobnejšie ale je,že psychika a fyzický stav sú v neustálom spolupôsobení t.j, že obojstranne jedno vplýva na druhé.
Čo sa týka pôvodu depresie, tak tam je merateľný pokles serotonínu, dopamínu a ďalších neurotransmiterov CNS. Takže má to biochemický podklad. A práve tento sa pri liečbe využíva...takže..ak máte pocit, že sa necítite spokojne a štastne, ste unavení, deprimovaní...jednoznačme s tým niečo robte..trápite seba aj ostatných okolo seba..aj ked si to asi neuvedomujete...nie každému, ale velkému množstvu ľudí sa už dá pomôcť. BTW depresia nie je závisllá na skutočnostiach, ktoré sa bežne dejú..t.j, ak Vám napr. niekto blízky zomrie a Vás trápia nepríjemné stavy, tak to je normálne..to nie je depresia.

ferooo

Sunnie. To mi lekár nepovedal, to som si zistil na internete.Ja neverím ani za mak tomu, že moju derealizáciu sposobuje nejaký psychický problém. Podľa mňa, ani vačšinu depresií, a ostatných tzv. psychických porúch, nespůsobuje nejaký psychický postoj, k nejakej udalosti, ale telesná porucha. Ja sa budem teraz snažiť vypátrať, o akú fyzickú anomáliu u mä ide. Ak by ste chceli urobiť to isté, mali by ste zistiť, aké fyzické anomálie u seba pozorujete, a nenechajte sa odbyť lekárskym tradicionalizmom, ak by ste na nejaký narazili. Uvedomte si, že človek može mať psychické problémy len z dvoch dovodov. Prvý je, ak vás trápi nejaká udalosť, a druhý, ak je vám špatne z telesných príčin. Medzi telesné príčina patrí napríklad aj nedostatok energie, a derealizované vnímanie, ktoré sami o sebe sú dosť nepríjemné na to, aby to človek psychicky vnímal nepríjemne. Ak nemáte depresiu z nejakej konkrétnej udalosti, tak ju máte preto, lebo vám je špatne. A špatne vám je preto, lebo vám vaše telo nedáva dovod na to, aby vám bolo dobre. Treba to riešiť. A rozhodne nie u psychiatra.